Forside » Nyheder » Nyheder 

Ny maskinmesterskole pĂĄ vej i Svendborg

Det ny SIMAC bliver et moderne, maritimt uddannelsescenter i verdensklasse midt pĂĄ Svendborg Havn.

 

Med forventet indvielse i 2021 af et nyt, samlet campus fĂĄr SIMAC rammer i verdensklasse. Ambitionen er at uddanne fremtidens kandidater, der skal være med til at fastholde Danmarks internationale førerposition inden for de maritime erhverv. 

SIMAC i Svendborg skal i gang med at bygge ny campus, og arkitektkonkurrencen bliver afholdt af SMUC Fonden (Fonden Svendborg Maritime Uddannelsescenter), der er stiftet med henblik pĂĄ at eje, udvikle og bygge det ny SIMAC samt drive grund og bygninger i samarbejde med SIMAC. 

Bestyrelsesformand Frederik Ejlers, SMUC Fonden, siger:

- Skal Det BlĂĄ Danmark fortsat vise vejen ude i verden, kræver det, at vi har rammerne til at uddanne fremtidens maritime ledere, sĂĄ de kan møde den enorme teknologiske udvikling, der sker inden for erhvervet. Vi er stolte over, at vi nu kan skyde arkitektkonkurrencen i gang. Ikke alene fĂĄr det ny SIMAC helt unikke rammer pĂĄ Svendborg Havn. Vi glæder os ogsĂĄ til at vise, hvordan fremtidens uddannelsesinstitution kan se ud. 

Bestyrelsesformand Henrik Sloth, SIMAC, siger:

- Vi ser frem til at flytte ind i et nyt, samlet campus midt i Svendborg. BĂĄde rammer og placering løfter os til et nyt niveau som ĂĄben og samarbejdende uddannelsesinstitution. Vores fornemste opgave er at tiltrække og uddanne det talent, der sikrer Danmarks førerposition i fremtiden. 

Borgmester Bo Hansen (S), Svendborg Kommune, siger:

- Vi er allerede i gang med at udvikle og fremtidssikre Svendborg Havn med helhedsplanen Den Blå Kant. Det er helt afgørende for os, at Danmarks bedst bevarede industrihavn også i fremtiden er en levende havn. Ved at placere SIMAC midt i den gamle industrihavn er vi med til at fastholde byens unikke maritime historie, men især får vi en brobygger mellem fortidens industrihavn, byen, studerende, innovation, højteknologiske virksomheder og fremtiden.

FAKTA om Det ny SIMAC

Arkitektkonkurrencen om Det ny SIMAC er igangsat. Det ny SIMAC er muliggjort takket være en donation pĂĄ 100 millioner kroner fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. 

SMUC Fonden arbejder for at rejse yderligere finansiering via en række af de øvrige maritime fonde, der deler visionen med Det ny SIMAC om nødvendigheden af stærke og fremtidssikrede maritime uddannelser. Restbeløbet bliver finansieret ved realkreditlĂĄn. 

Det samlede projekt har et finansieringsbehov pĂĄ 310 millioner kroner (ex. moms).

Efter en ĂĄben prækvalifikation bliver fire hold indbudt til første runde af konkurrencen, der bliver afholdt som en lukket (anonym) arkitektkonkurrence. Her er fokus pĂĄ at udarbejde en helhedsplan for Nordre Kaj i Svendborg, som omfatter maritim uddannelsesinstitution, maritim erhvervspark og et omrĂĄde for blandet bolig og erhverv. I anden fase af konkurrencen bliver højst to hold udpeget til at udarbejde et egentligt skitseforslag for Det ny SIMAC. 

Konkurrencen forventes afsluttet i starten af 2019, hvor vinderprojektet kan blive præsenteret. 

Forventet indflytning i Det ny SIMAC i slutningen af 2021.

 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold pĂĄ den holistiske mĂĄde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole pĂĄ vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse