Forside » Nyheder » Nyheder 

Ny overfladebehandling sikrer forlænget drift i offshore-industrien

 

Teknologisk institut har som pilotproduktion udviklet en tynd coating til olieindustrien. Den forhindrer effektivt uønsket aflejring af forurenende materialer på boreplatforme, og sikrer forlænget produktionstid, minimerer behov for service og mindsker belastning af miljøet.

 

Indvinding af råolie er en kompliceret proces, der blandt andet påkræver temperering for at sikre den rette viskositet og for at minimere risiko for afdampning af eksplosive gasser. I pladevarmevekslerne, der anvendes til tempereringen, er det en udfordring, at der aflejres store mængder materialer. Aflejringerne reducerer vekslernes effektivitet, forårsager produktionsstop og kræver omfattende og dyre serviceprocesser.

 

Før varmeveksleren kan sendes til service, skal den skilles ad direkte på offshorelokationen, hvilket er mandskabskrævende og miljøbelastende, da olie kan løbe ud ved denne proces. Når varmeveksleren er adskilt, placeres den i en container og fragtes med serviceskib til land, hvor en lastbil transporterer den til et servicecenter. Her udsættes varmeveksleren blandt andet for mekanisk rengøring og afrensning, inden den skal retur til platformen.

 

Teknologisk institut har udviklet en tynd glaskeramisk-lignende coating, CORE Coat 010, der effektivt forhindrer aflejring af materialer på varmeveksleroverflader og dermed sikrer forlænget produktionstid, minimeret behov for service og en reduceret miljøbelastning.

 

Hos den globale producent af pumper, ventiler og varmevekslere, Alfa Laval, er Teknologisk Instituts unikke coating blevet brugt i flere af virksomhedens produkter, med en øget effektivisering som resultat.

 

»Vi har flere kommercielle installationer med CORE Coat 010 coatede plade varmevekslere, og vi har opnået den bedst mulige feedback, så de virker alle rigtig godt. Hos vores kunder har vi set eksempler på, at tiden mellem service er blevet forlænget fra seks måneder til tre år – hvilket direkte kan aflæses på bundlinjen,« fortæller Mats Nilsson, R&D manager hos Alfa Laval.

 

På nuværende tidspunkt er et laboratorium på Teknologisk Institut i Aarhus blevet indrettet til produktion af selve coatingen samt applikationen på Alfa Lavals varmevekslere. Hvis coatingen møder øget efterspørgsel hos Alfa Lavals kunder, vil virksomheden overveje selv at investere i lignende udstyr.

 

»Coatingen betyder, at vi kan levere et produkt af bedre kvalitet end vores konkurrenter, hvilket er meget værdifuldt for vores forretning. Vi har sat stor pris på de kompetencer Teknologisk Institut har tilføjet vores produktion, da vi på nuværende tidspunkt ikke har kunne udvikle denne coating-teknik selv,« fortæller Mats Nilsson.

 

 

 

Arkiv

April 2018

Lavere elvarmeafgift er fremsynet

Her er regeringens energiudspil

MARTEC tiltræder Danmarks nye Teknologipagt

Ă…rets Energikonference med fokus pĂĄ regeringens energiudspil

Hold fast i stærkt hjemmemarked - for eksportens skyld

Skibsfarten skal halvere udledninger inden 2050

Jylland sidder pĂĄ energijobs

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle år endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet