Forside » Nyheder » Nyheder 

Ny overfladebehandling sikrer forlænget drift i offshore-industrien

 

Teknologisk institut har som pilotproduktion udviklet en tynd coating til olieindustrien. Den forhindrer effektivt uønsket aflejring af forurenende materialer på boreplatforme, og sikrer forlænget produktionstid, minimerer behov for service og mindsker belastning af miljøet.

 

Indvinding af råolie er en kompliceret proces, der blandt andet påkræver temperering for at sikre den rette viskositet og for at minimere risiko for afdampning af eksplosive gasser. I pladevarmevekslerne, der anvendes til tempereringen, er det en udfordring, at der aflejres store mængder materialer. Aflejringerne reducerer vekslernes effektivitet, forårsager produktionsstop og kræver omfattende og dyre serviceprocesser.

 

Før varmeveksleren kan sendes til service, skal den skilles ad direkte på offshorelokationen, hvilket er mandskabskrævende og miljøbelastende, da olie kan løbe ud ved denne proces. Når varmeveksleren er adskilt, placeres den i en container og fragtes med serviceskib til land, hvor en lastbil transporterer den til et servicecenter. Her udsættes varmeveksleren blandt andet for mekanisk rengøring og afrensning, inden den skal retur til platformen.

 

Teknologisk institut har udviklet en tynd glaskeramisk-lignende coating, CORE Coat 010, der effektivt forhindrer aflejring af materialer på varmeveksleroverflader og dermed sikrer forlænget produktionstid, minimeret behov for service og en reduceret miljøbelastning.

 

Hos den globale producent af pumper, ventiler og varmevekslere, Alfa Laval, er Teknologisk Instituts unikke coating blevet brugt i flere af virksomhedens produkter, med en øget effektivisering som resultat.

 

»Vi har flere kommercielle installationer med CORE Coat 010 coatede plade varmevekslere, og vi har opnået den bedst mulige feedback, så de virker alle rigtig godt. Hos vores kunder har vi set eksempler på, at tiden mellem service er blevet forlænget fra seks måneder til tre år – hvilket direkte kan aflæses på bundlinjen,« fortæller Mats Nilsson, R&D manager hos Alfa Laval.

 

På nuværende tidspunkt er et laboratorium på Teknologisk Institut i Aarhus blevet indrettet til produktion af selve coatingen samt applikationen på Alfa Lavals varmevekslere. Hvis coatingen møder øget efterspørgsel hos Alfa Lavals kunder, vil virksomheden overveje selv at investere i lignende udstyr.

 

»Coatingen betyder, at vi kan levere et produkt af bedre kvalitet end vores konkurrenter, hvilket er meget værdifuldt for vores forretning. Vi har sat stor pris på de kompetencer Teknologisk Institut har tilføjet vores produktion, da vi på nuværende tidspunkt ikke har kunne udvikle denne coating-teknik selv,« fortæller Mats Nilsson.

 

 

 

Arkiv

August 2017

Mærsk sælger Maersk Oil til franske Total for 47 milliarder kroner

Russisk ordre til MAN Diesel & Turbo og AKA

Verdens største sejlskib - med dieselelektrisk hjælpemotor

Coop skifter til LED-belysning

Ansvaret skal tilbage til skibene

Indvielse af ny maskinmester-campus i Esbjerg

Alphabox skal finde motorens svageste led

Varmt spildevand muliggør stort varmepumpeanlæg

Tuco Marine leverer højtryks-spulebåd til Norge

DONG Energy sælger 50 procent af Borkum Riffgrund 2

Værdifulde råstoffer kan skabes af restprodukter

DNV GL udfører første offshore droneinspektion

Juli 2017

OSK-ShipTech A/S skriver kontrakt med Færgeselskabet Læsø

Teknologisk Institut godkendt som CEN Heat Pump KEYMARK testinstitut

Færger slår fly