Forside » Nyheder » Nyheder 

Ny portal samler fynske robot-jobs

800 nye job forventes opslået i løbet af i år og næste år for at matche en kraftigt vækst i robot- og automationsvirksomhederne.

Robot- og automationsvirksomhederne i Odense forventer kraftig vækst i de kommende år. 800 nye job forventes opslået i løbet af i år og næste år, og jagten på de gode hoveder og hænder er i fuld gang.

Men kendskabet til de mange spændende og erfarne odenseanske virksomheder er beskedent. Derfor lancerer klyngeorganisationen Odense Robotics nu en Odense Robotics Job Bank, hvor kandidater kan få et samlet overblik over de opslåede job, der findes blandt klyngen af virksomheder i Odense.

”Vi har spurgt virksomhederne i klyngen, hvad de oplever som den største udfordring for at følge med den efterspørgsel pĂĄ automatiseringsløsninger, de oplever i disse ĂĄr. Og svaret var entydigt: De mangler folk – bĂĄde højtuddannede udviklingsingeniører, sælgere og faglærte teknikere. Den udfordring har vi taget op og samlet de opslĂĄede job i den nye jobportal. Med denne form for samlet markedsføring, bliver det mere synligt, at der er et meget attraktivt jobmarked her pĂĄ Fyn – og det bliver lettere for interesserede jobsøgende faktisk at finde disse jobs,” fortæller Mikkel Christoffersen, forretningschef i klyngeorganisationen Odense Robotics, som er en del af Udvikling Fyn. 

 

 

 

Mangel på tekniske kompetencer kan hæmme vækst


En af de virksomheder, der søger medarbejdere lige nu er Jorgensen Engineering, en stor spiller på det globale marked, der specialiserer sig i komplette håndteringsløsninger til alle former for emballager i blandt andet fødevare- og pharmaindustrien.

"Vi oplever så stor efterspørgsel på det internationale marked i øjeblikket, at vi kan komme i en situation, hvor vi bliver nødt til at sige nej til ordrer – simpelthen fordi vi ikke kan være sikre på at kunne skaffe de folk, vi skal bruge. Derfor er det en rigtig god ide med en fælles robot-jobbank, som kan hjælpe med at synliggøre os udadtil. Og selv om mange af virksomhederne her i området søger samme type medarbejdere, er det jo i vores fælles interesse at få nye medarbejdere hertil, frem for at kæmpe om dem, vi allerede har," siger Jens Nyeng, direktør for Jorgensen Engineering, som lige nu søger fem nye medarbejdere med tekniske kompetencer.

En analyse, lavet i april for Odense Robotics viste, at de fynske virksomheder er vokset med 500 nye medarbejdere det seneste år, og det forventes at 500 nye stillinger vil være ledige det kommende år, heraf ca. 350 højtuddannede. Lige nu står 300 stillinger ledige i robotklyngen.

Der er lige nu over 40 jobopslag pĂĄ Odense Robotics Job Bank, og der vil løbende komme flere. 

Se de aktuelle jobopslag for fynske robotvirksomheder her:  odenserobotics.com/job-bank

 

 

 

Arkiv

August 2017

Russisk ordre til MAN Diesel & Turbo og AKA

Verdens største sejlskib - med dieselelektrisk hjælpemotor

Coop skifter til LED-belysning

Ansvaret skal tilbage til skibene

Indvielse af ny maskinmester-campus i Esbjerg

Alphabox skal finde motorens svageste led

Varmt spildevand muliggør stort varmepumpeanlæg

Tuco Marine leverer højtryks-spulebåd til Norge

DONG Energy sælger 50 procent af Borkum Riffgrund 2

Værdifulde råstoffer kan skabes af restprodukter

DNV GL udfører første offshore droneinspektion

Juli 2017

OSK-ShipTech A/S skriver kontrakt med Færgeselskabet Læsø

Teknologisk Institut godkendt som CEN Heat Pump KEYMARK testinstitut

Færger slår fly

Turboladere fra ABB om bord på Kinas største containerskibe