Forside » Nyheder » Nyheder 

Ny rollemodel i Energibyen Frederikshavn

Engparken i Frederikshavn har gennemgået en omfattende energirenovering, der har mere end halveret energiforbruget.

 

Besparelsen er p√• mere end 100 ton CO2 i en enkelt afdeling af Boligforeningen Vesterport i Frederikshavn, der har energirenoveret 165 boliger med de nyeste energibesparende l√łsninger. Energiforbruget er mere end halveret.

Nye energiruder er et af de mange synlige tegn på at Engparken, en afdeling i Boligforeningen Vesterport i Frederikshavn, har givet afdelingen en omfattende renovering.

Engparken er energirenoveret og energioptimeret s√• grundigt, at den for en klimakommune som Frederikshavn, der arbejder for at nedbringe CO2-udledningen i hele kommunen, er en ny rollemodel: Engparken har sk√•ret mere end 50 procent af sit energiforbrug. F√łr udledte afdelingen cirka 225 ton CO2. Efter energirenoveringen er det nu cirka 95 ton.

For Energibyen i Frederikshavn Kommune, der arbejder på at fremme bæredygtig samfundsudvikling, herunder effektiv energianvendelse i boliger, er Boligforeningen Vesterport en aktiv partner, og energirenoveringen indgår i kommunens energiplan. Renoveringen af Engparken, der har været to år undervejs, er på i alt 13.286 kvadratmeter. De er nu efterisoleret, udskiftet, installeret, forbedret og energioptimeret i en sådan grad, at beboerne kan se frem til at spare mellem 25 og 33 procent om året på varmeudgiften.

"For beboerne betyder energirenoveringen med nye badev√¶relser, ventilation, facader, vinduer og s√• videre, kun en huslejestigning p√• cirka 500 kroner, fordi renoveringen er gennemf√łrt med st√łtte fra Landsbyggefonden. Dertil kommer den store besparelse p√• varmeregningen," siger Steen M√łller Andersen, direkt√łr, Boligforeningen Vesterport.

 

 

 

Arkiv

April 2018

Lavere elvarmeafgift er fremsynet

Her er regeringens energiudspil

MARTEC tiltræder Danmarks nye Teknologipagt

Årets Energikonference med fokus på regeringens energiudspil

Hold fast i stærkt hjemmemarked - for eksportens skyld

Skibsfarten skal halvere udledninger inden 2050

Jylland sidder på energijobs

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver gr√łnnere - nogle √•r endnu

Apple og Google sluger gr√łn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens st√łrste havm√łlle sat i drift

El-kabel med g√łgeunge-effekt

Verdens f√łrste LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet