Forside » Nyheder » Nyheder 

Ny rollemodel i Energibyen Frederikshavn

Engparken i Frederikshavn har gennemgĂĄet en omfattende energirenovering, der har mere end halveret energiforbruget.

 

Besparelsen er på mere end 100 ton CO2 i en enkelt afdeling af Boligforeningen Vesterport i Frederikshavn, der har energirenoveret 165 boliger med de nyeste energibesparende løsninger. Energiforbruget er mere end halveret.

Nye energiruder er et af de mange synlige tegn pĂĄ at Engparken, en afdeling i Boligforeningen Vesterport i Frederikshavn, har givet afdelingen en omfattende renovering.

Engparken er energirenoveret og energioptimeret så grundigt, at den for en klimakommune som Frederikshavn, der arbejder for at nedbringe CO2-udledningen i hele kommunen, er en ny rollemodel: Engparken har skåret mere end 50 procent af sit energiforbrug. Før udledte afdelingen cirka 225 ton CO2. Efter energirenoveringen er det nu cirka 95 ton.

For Energibyen i Frederikshavn Kommune, der arbejder på at fremme bæredygtig samfundsudvikling, herunder effektiv energianvendelse i boliger, er Boligforeningen Vesterport en aktiv partner, og energirenoveringen indgår i kommunens energiplan. Renoveringen af Engparken, der har været to år undervejs, er på i alt 13.286 kvadratmeter. De er nu efterisoleret, udskiftet, installeret, forbedret og energioptimeret i en sådan grad, at beboerne kan se frem til at spare mellem 25 og 33 procent om året på varmeudgiften.

"For beboerne betyder energirenoveringen med nye badeværelser, ventilation, facader, vinduer og så videre, kun en huslejestigning på cirka 500 kroner, fordi renoveringen er gennemført med støtte fra Landsbyggefonden. Dertil kommer den store besparelse på varmeregningen," siger Steen Møller Andersen, direktør, Boligforeningen Vesterport.

 

 

 

Arkiv

Oktober 2017

Dansk energiteknologi skal indtage verdenseliten

Maskinmestre tager diplomuddannelse i vedligehold

Udledninger fra skibsfarten stiger

Nyt dansk-kinesisk samarbejde om overskudsvarme

14 ESVAGT-skibe i den britiske del af Nordsøen

Offshore industrien og disruption

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner pĂĄ vand

Nyt 5G-netværk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord på offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mĂĄl

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftværk af kompetencer

Nyt energiværktøj til handels- og servicebranchen