Forside » Nyheder » Nyheder 

Nye maskinmesterstuderende starter uddannelsen pĂĄ Bornholm

11 af de 12 nye maskinmesterstuderende på Bornholm sammen med Jens Peter Koefoed, leder af håndværksafdelingen på Campus Bornholm.

 

12 kommende studerende på MSK er nu begyndt på uddannelsen til maskinmester på Campus Bornholm i Rønne, hvor de er i gang med værkstedskoleforløbet, inden de skal ni måneder i virksomhedspraktik.

For første gang nogensinde er det nu muligt at begynde uddannelsen til maskinmester på Bornholm. Det skyldes et samarbejde mellem Maskinmesterskolen København og Campus Bornholm i Rønne.

12 nye studerende er gået i gang med ni måneders værkstedskoleforløb på Campus Bornholm. Herefter venter ni måneders værkstedspraktik i en virksomhed, som også kan blive en bornholmsk virksomhed, hvis de studerende ønsker det.

Garanti for bolig og praktikplads

Der er er allerede så mange bornholmske virksomheder, som ønsker maskinmesterstuderende i praktik, at der er garanteret værkstedspraktik til alle tolv studerende. Fem af de tolv studerende er flyttet til Bornholm fra andre steder i Danmark for at begynde uddannelsen til maskinmester.

»Vi har tilstræbt at gøre det sĂĄ nemt og attraktivt at flytte til Bornholm som muligt ved at give de studerende en boliggaranti og en fuldt udstyret og møbleret bolig. Desuden er der ogsĂĄ en garanti for, at alle de studerende kan fĂĄ deres værkstedspraktik pĂĄ en lokal bornholmsk virksomhed, hvis de ønsker det. Vi vil gerne fastholde de studerende pĂĄ Bornholm sĂĄ længe som muligt, sĂĄ de forhĂĄbentlig overvejer at bo og arbejde her igen, nĂĄr de har afsluttet deres uddannelse pĂĄ MSK,« siger Jens Peter Koefoed, leder af hĂĄndværksafdelingen pĂĄ Campus Bornholm.  

 

Jens Peter Koefoed: »Vi vil gerne fastholde de studerende pĺ Bornholm sĺ lćnge som muligt«.

Jens Peter Koefoed: »Vi vil gerne fastholde de studerende på Bornholm så længe som muligt«.

Lokal udvikling og vækst

For MSK giver samarbejdet med Campus Bornholm nu et udvidet optagelsesgrundlag for den populære maskinmesteruddannelse.

»Vi er glade for og stolte af, at der har været så stor søgning til Bornholm, at det er muligt at oprette et hold. Maskinmesteruddannelsen er en eftertragtet uddannelse, hvor de studerende hurtigt kommer i job efter endt uddannelse. Med dette nye tiltag ser MSK gode muligheder for, at det kan bidrage til lokal udvikling og vækst hos de bornholmske virksomheder,« siger Erik Andreassen, rektor på MSK.

»Samarbejdet med Campus Bornholm har hele vejen igennem været fortrinligt, og vi ser frem til, at vi i fællesskab styrker maskinmesteruddannelsen på Bornholm,« siger han videre.

 

 

 

Arkiv

December 2017

Kan maritime virksomheder skabe værdi af deres digitaliseringsanstrengelser?”

Batterier kan blive de nye spidslastværker

Målet bør være 55 procent vedvarende energi i 2030

Minister til Energikonferencen 2018

To maskinmestre, klar arbejdsfordeling

Nyt netværk for maskinmestre, der arbejder med Asset Management

Fra problemløsning til pædagogisk sikkerhed

Insatech udvikler fremtidens måleløsninger

Første overdækkede renseanlæg står klart

Brug for international regulering af autonome skibe

Erhvervsudvikling pĂĄ Fyn

Sig Varmeværk sænker varmeprisen med varmepumpe

Danmark har verdens bedste energisystem

ME-GI og ME-LGI dual-fuel-motorer nĂĄr 100.000 driftstimer

Stort potentiale i energioptimering af skibe og bygninger