Forside » Nyheder » Nyheder 

Nye maskinmesterstuderende starter uddannelsen pĂĄ Bornholm

11 af de 12 nye maskinmesterstuderende på Bornholm sammen med Jens Peter Koefoed, leder af håndværksafdelingen på Campus Bornholm.

 

12 kommende studerende på MSK er nu begyndt på uddannelsen til maskinmester på Campus Bornholm i Rønne, hvor de er i gang med værkstedskoleforløbet, inden de skal ni måneder i virksomhedspraktik.

For første gang nogensinde er det nu muligt at begynde uddannelsen til maskinmester på Bornholm. Det skyldes et samarbejde mellem Maskinmesterskolen København og Campus Bornholm i Rønne.

12 nye studerende er gået i gang med ni måneders værkstedskoleforløb på Campus Bornholm. Herefter venter ni måneders værkstedspraktik i en virksomhed, som også kan blive en bornholmsk virksomhed, hvis de studerende ønsker det.

Garanti for bolig og praktikplads

Der er er allerede så mange bornholmske virksomheder, som ønsker maskinmesterstuderende i praktik, at der er garanteret værkstedspraktik til alle tolv studerende. Fem af de tolv studerende er flyttet til Bornholm fra andre steder i Danmark for at begynde uddannelsen til maskinmester.

»Vi har tilstræbt at gøre det sĂĄ nemt og attraktivt at flytte til Bornholm som muligt ved at give de studerende en boliggaranti og en fuldt udstyret og møbleret bolig. Desuden er der ogsĂĄ en garanti for, at alle de studerende kan fĂĄ deres værkstedspraktik pĂĄ en lokal bornholmsk virksomhed, hvis de ønsker det. Vi vil gerne fastholde de studerende pĂĄ Bornholm sĂĄ længe som muligt, sĂĄ de forhĂĄbentlig overvejer at bo og arbejde her igen, nĂĄr de har afsluttet deres uddannelse pĂĄ MSK,« siger Jens Peter Koefoed, leder af hĂĄndværksafdelingen pĂĄ Campus Bornholm.  

 

Jens Peter Koefoed: »Vi vil gerne fastholde de studerende pĺ Bornholm sĺ lćnge som muligt«.

Jens Peter Koefoed: »Vi vil gerne fastholde de studerende på Bornholm så længe som muligt«.

Lokal udvikling og vækst

For MSK giver samarbejdet med Campus Bornholm nu et udvidet optagelsesgrundlag for den populære maskinmesteruddannelse.

»Vi er glade for og stolte af, at der har været så stor søgning til Bornholm, at det er muligt at oprette et hold. Maskinmesteruddannelsen er en eftertragtet uddannelse, hvor de studerende hurtigt kommer i job efter endt uddannelse. Med dette nye tiltag ser MSK gode muligheder for, at det kan bidrage til lokal udvikling og vækst hos de bornholmske virksomheder,« siger Erik Andreassen, rektor på MSK.

»Samarbejdet med Campus Bornholm har hele vejen igennem været fortrinligt, og vi ser frem til, at vi i fællesskab styrker maskinmesteruddannelsen på Bornholm,« siger han videre.

 

 

 

Arkiv

August 2017

Mærsk sælger Maersk Oil til franske Total for 47 milliarder kroner

Russisk ordre til MAN Diesel & Turbo og AKA

Verdens største sejlskib - med dieselelektrisk hjælpemotor

Coop skifter til LED-belysning

Ansvaret skal tilbage til skibene

Indvielse af ny maskinmester-campus i Esbjerg

Alphabox skal finde motorens svageste led

Varmt spildevand muliggør stort varmepumpeanlæg

Tuco Marine leverer højtryks-spulebåd til Norge

DONG Energy sælger 50 procent af Borkum Riffgrund 2

Værdifulde råstoffer kan skabes af restprodukter

DNV GL udfører første offshore droneinspektion

Juli 2017

OSK-ShipTech A/S skriver kontrakt med Færgeselskabet Læsø

Teknologisk Institut godkendt som CEN Heat Pump KEYMARK testinstitut

Færger slår fly