Forside » Nyheder » Nyheder 

Nye maskinmesterstuderende starter uddannelsen pĂĄ Bornholm

11 af de 12 nye maskinmesterstuderende på Bornholm sammen med Jens Peter Koefoed, leder af håndværksafdelingen på Campus Bornholm.

 

12 kommende studerende på MSK er nu begyndt på uddannelsen til maskinmester på Campus Bornholm i Rønne, hvor de er i gang med værkstedskoleforløbet, inden de skal ni måneder i virksomhedspraktik.

For første gang nogensinde er det nu muligt at begynde uddannelsen til maskinmester på Bornholm. Det skyldes et samarbejde mellem Maskinmesterskolen København og Campus Bornholm i Rønne.

12 nye studerende er gået i gang med ni måneders værkstedskoleforløb på Campus Bornholm. Herefter venter ni måneders værkstedspraktik i en virksomhed, som også kan blive en bornholmsk virksomhed, hvis de studerende ønsker det.

Garanti for bolig og praktikplads

Der er er allerede så mange bornholmske virksomheder, som ønsker maskinmesterstuderende i praktik, at der er garanteret værkstedspraktik til alle tolv studerende. Fem af de tolv studerende er flyttet til Bornholm fra andre steder i Danmark for at begynde uddannelsen til maskinmester.

»Vi har tilstræbt at gøre det sĂĄ nemt og attraktivt at flytte til Bornholm som muligt ved at give de studerende en boliggaranti og en fuldt udstyret og møbleret bolig. Desuden er der ogsĂĄ en garanti for, at alle de studerende kan fĂĄ deres værkstedspraktik pĂĄ en lokal bornholmsk virksomhed, hvis de ønsker det. Vi vil gerne fastholde de studerende pĂĄ Bornholm sĂĄ længe som muligt, sĂĄ de forhĂĄbentlig overvejer at bo og arbejde her igen, nĂĄr de har afsluttet deres uddannelse pĂĄ MSK,« siger Jens Peter Koefoed, leder af hĂĄndværksafdelingen pĂĄ Campus Bornholm.  

 

Jens Peter Koefoed: »Vi vil gerne fastholde de studerende pĺ Bornholm sĺ lćnge som muligt«.

Jens Peter Koefoed: »Vi vil gerne fastholde de studerende på Bornholm så længe som muligt«.

Lokal udvikling og vækst

For MSK giver samarbejdet med Campus Bornholm nu et udvidet optagelsesgrundlag for den populære maskinmesteruddannelse.

»Vi er glade for og stolte af, at der har været så stor søgning til Bornholm, at det er muligt at oprette et hold. Maskinmesteruddannelsen er en eftertragtet uddannelse, hvor de studerende hurtigt kommer i job efter endt uddannelse. Med dette nye tiltag ser MSK gode muligheder for, at det kan bidrage til lokal udvikling og vækst hos de bornholmske virksomheder,« siger Erik Andreassen, rektor på MSK.

»Samarbejdet med Campus Bornholm har hele vejen igennem været fortrinligt, og vi ser frem til, at vi i fællesskab styrker maskinmesteruddannelsen på Bornholm,« siger han videre.

 

 

 

Arkiv

Marts 2018

Stærk position for maskinmestre

Vinderprojekt handler om partikelforurening i maskinrum

Udnyttelse af rejektvand fĂĄr 2. plads blandt bachelorprojekter

Dansk nøglerolle i stor europæisk robotsatsning

Søndagsudflugten skal gå til fremtidens renseanlæg

Nye tider for hospitalernes maskinmestre

Maritim samarbejdsaftale med Mexico

Polare krydstogter i specialdesignet skib

USA vil dække 80 procent af øget olieefterspørgsel

EnergyLab Nordhavn vinder Energi- og miljøprisen 2018

OK-18 - Overenskomstforhandlinger for offentlige ansatte

Ny maritim driftsovervĂĄgning - pĂĄ den mobile mĂĄde

Olien topper om tyve år - ifølge BP

Stena Line-færge til Frederikshavn skal sejle på batterier

ENERGINET advarer om mulig gasmangel