Forside » Nyheder » Nyheder 

Nye tal pĂĄ kvalitet i uddannelserne - maskinmesteruddannelsen i top

 

Det viser en større undersøgelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet blandt over 120.000 studerende.


For første gang nogensinde er samtlige af landets studerende på de videregående uddannelser samt nyuddannede blevet bedt om at evaluere deres uddannelse. Det er sket i en rekordstor spørgeskemaundersøgelse, hvor mere end 76.000 studerende og 43.000 nyuddannede har svaret.


”Det er glædeligt at landets maskinmesterskoler får gode karakterer i undersøgelsen” udtaler formand for Maskinmestrenes Forening Per Jørgensen. ”Tillykke til landets maskinmestre i arbejdet med at sikre Danmarks fremtidige vækst og velfærd”.


De videregående uddannelser vurderes overordnet til at have en god kvalitet. Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind ser undersøgelsen som et vigtigt skridt til at få mere viden om kvaliteten i de videregående uddannelser:


- Jeg har fra første dag i Uddannelses- og Forskningsministeriet været optaget af øget kvalitet i uddannelserne, og jeg har efterspurgt viden om, hvordan kvaliteten er i dag. De nye tal er et godt redskab til at blive klogere på kvaliteten. Nu kan uddannelsesinstitutionerne og de kommende studerende sammenligne undervisningen, studiemiljøet og relevansen på tværs af landet. Det kan give stof til eftertanke, siger Søren Pind.


Fra i dag kan man finde undersøgelsens hovedresultater i Uddannelseszoom.dk, der er et digitalt værktøj, der skal hjælpe kommende studerende med at vælge uddannelse på et mere oplyst grundlag.


Udover viden om de studerende og nyuddannedes vurdering af uddannelsernes kvalitet, og om det, de har lært, kan bruges i deres job, kan man også finde viden om, hvorvidt uddannelserne fører til job, de færdiguddannedes indkomst, og hvor længe de studerende er om at gennemføre uddannelserne.


Uddannelseszoom kommer i en ny og bedre udgave netop nu, hvor rigtigt mange unge står over for at skulle vælge en videregående uddannelse i forbindelse med marts-ansøgningsrunden.


Fakta om Uddannelseszoom

  • 120.000 studerende og nyuddannede har besvaret spørgeskemaet, som er iværksat af Uddannelses- og Forskningsministeriet.
  • Undersøgelsen er den mest omfattende undersøgelse af de videregĂĄende uddannelser nogensinde.
  • PĂĄ Uddannelseszoom.dk kan unge, forældre og uddannelsesinstitutioner enkelt sammenligne op til tre uddannelser ad gangen pĂĄ selvvalgte parametre.
  • Uddannelseszoom.dk understøtter de unges valg af uddannelse ved at stille information om uddannelsers kvalitet og relevans til rĂĄdighed.
  • Der er ansøgningsfrist til en videregĂĄende uddannelse gennem kvote 2 til den 15. marts 2017.
  • Initiativet til Uddannelseszoom.dk blev igangsat med bred opbakning blandt Folketingets partier i 2014.
Uddannelseszoom 

 

 

 

Arkiv

Oktober 2017

Udledninger fra skibsfarten stiger

Nyt dansk-kinesisk samarbejde om overskudsvarme

14 ESVAGT-skibe i den britiske del af Nordsøen

Offshore industrien og disruption

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner pĂĄ vand

Nyt 5G-netværk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord på offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mĂĄl

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftværk af kompetencer

Nyt energiværktøj til handels- og servicebranchen

Maskinmestre bidrager til væksten på Bornholm

Fjernvarmekunderne sparer penge