Forside » Nyheder » Nyheder 

Nye tider for hospitalernes maskinmestre

Sygehusplanen i Region Sjælland medfører, at nogle sygehuse udbygges, mens andre får reduceret porteføljen af medicinske ydelser, og det påvirker mask

 

Hospitalerne i Region Sjælland er under omstrukturering som følge af en sygehusplan, der tildeler sygehusene nye roller i fremtiden, og det påvirker i høj grad maskinmestrenes arbejde.
 
På Næstved Sygehus ligger landets ældste endnu aktive hospitalsbygning fra 1817 – som altså netop har rundet 200 år. Der har med andre ord været sygehus i den sydsjællandske by ganske længe. I dag ligger fremtiden for Næstved Sygehus i hænderne på Region Sjælland. Her har politikerne vedtaget en sygehusplan, som frem mod 2022 vil give de enkelte sygehuse i regionen nye roller og funktioner.
Sygehusplanen i Region Sjælland betyder bl.a. at antallet af sygehuse reduceres fra 11 til 6, når planen er færdigimplementeret. For nogle sygehuse betyder det en udbygning, for andre en reduceret portefølje af medicinske ydelser.
Eksempelvis er maskinmester og teknisk chef Jens Molter Pedersen i den situation, at sygehuset i Næstved står til at miste en tredjedel af de nuværende kvadratmeter, mens teknisk chef og maskinmester Jesper Kloster Larsen får mindst 9.000 nye kvadratmeter under sit driftsområde i Nykøbing Falster.
»For nogle år siden var situationen fuldstændig omvendt. Dengang oplevede vi, at Nykøbing Falster nærmest var sendt ud på en rutsjebane, og at vores fremtid var meget usikker. Modsat blev der bygget ud i Næstved. I dag – med den aktuelle sygehusplan – er Nykøbing Falster som akutsygehus ved at blive udbygget, mens man planlægger at reducere aktiviteterne i Næstved. Så vores roller som tekniske chefer er ret forskellige i øjeblikket. Vi bygger ud i Nykøbing Falster, og de skal nedlægge kvadratmeter i Næstved,« siger Jesper Kloster Larsen.
 

Alle typer tekniske anlæg

Den store udbygning af regionens sygehuse foregår nu i Køge, Slagelse og Nykøbing Falster, mens Jens Molter Pedersen må konstatere, at den seneste udmeldte plan opererer med en afvikling af op mod 25.000 kvadratmeter af de nuværende 80.000 kvadratmeter på Næstved Sygehus.
»Vi har ikke fået en endelig udmelding om hvilke og hvor mange af sygehusets aktiviteter som flyttes, og hvad det får af konsekvenser for teknisk afdeling. Hvordan vil man omregne de færre aktiviteter til vores område? Bliver det udregnet ud fra kvadratmeter eller patienter eller noget helt tredje? Det ved vi ikke endnu, og det skaber selvfølgelig usikkerhed blandt medarbejderne i afdelingen, som tænker på, om der fortsat er job til dem, og om de måske får tilbudt job på et af de andre hospitaler i regionen, hvor man udbygger aktiviteterne,« siger Jens Molter Pedersen, som er chef for 22 medarbejdere i teknisk afdeling på Ringsted og Næstved Sygehuse.
Han har arbejdet på sygehuset i Næstved i 22 år.
 
Læs mere i Maskinmesteren

 

 

 

 

Arkiv

Marts 2018

Danmarks trafikale pulsĂĄrer skal holdes i gang i 100 ĂĄr

Prisen pĂĄ fjernvarme er faldet med 12,9 procent

EUC Nord får fem millioner fra A.P. Møller Fonden

Projektfremvisning pĂĄ MARTEC

Unikt energianlæg indvies i Brønderslev

Fra ølbrygger til ismester

Hvad ønsker en energimetropol sig i forligsgave?

Cirkulær energiforsyning i Avedøre

Stærk position for maskinmestre

Vinderprojekt handler om partikelforurening i maskinrum

Udnyttelse af rejektvand fĂĄr 2. plads blandt bachelorprojekter

Dansk nøglerolle i stor europæisk robotsatsning

Søndagsudflugten skal gå til fremtidens renseanlæg

Nye tider for hospitalernes maskinmestre

Maritim samarbejdsaftale med Mexico