Forside » Nyheder » Nyheder 

Nyt fiberkabel til USA øger muligheden for flere datacentre

Nye fiberkabler er pĂĄ vej, som vil fordoble datakapaciteten mellem USA og Europa.

 

Inden for få år fordobles datakapaciteten mellem Danmark og USA. Det er endnu et godt argument for at placere datacentre i det grønne og robuste danske energisystem, vurderer Dansk Energi.

 

Mængden af digitale data som transporteres pĂĄ kryds og tværs af kloden stiger ĂĄr for ĂĄr. I 1994 var den samlede mængde datatrafik brugt i hele Danmark under 200 gigabyte per mĂĄned. I 2017 var forbruget alene for én gennemsnitlig husstand med fibernet over 200 gigabyte per mĂĄned.

 

Det presser den digitale infrastruktur og ikke mindst de store søkabler som forbinder kontinenterne. Nu skal en ny fiberforbindelse mellem USA og Danmark være med til at øge den datakapacitet som suser under Atlanterhavet. Det nye kabel med navnet ”Havfrue” forventes at blive taget i drift inden udgangen af 2019.

 

- Den nye fiberforbindelse er godt nyt for Danmark. Vi ved, at der skal bygges mange datacentre i Europa i de kommende år, og vi ved også, at Danmark har mange af de kvaliteter, investorerne er på udkig efter. Vi har Europas højeste leveringssikkerhed, meget grøn energi, den er billig, og så har vi også en god fiberinfrastruktur, siger Anders Stouge, viceadm. direktør i Dansk Energi.

 

Ifølge Datacenterindustrien vil den nye forbindelse mere end fordoble datakapaciteten mellem Danmark og USA.

 

- Det vil uden tvivl styrke vores nuværende position som et attraktivt sted at investere i nye datacentre. I forvejen står Danmark stærkt på parametre som stabil elforsyning med en høj andel af vedvarende energi, stabile natur- og samfundsforhold, god infrastruktur, veluddannet befolkning, et relativt køligt klima og et unikt fjernvarmesystem. Udover det får vi nu endnu bedre, internationale dataforbindelser, siger Henrik Hansen, direktør i sekretariatet for Datacenterindustrien.

 

Indtil videre har Apple og Facebook bekræftet tre nye danske datacentre. Derudover har Google købt to store grunde, men har endnu ikke truffet endelig beslutning om at bygge.

 

Over 1,3 millioner danske husstande og virksomheder har i dag adgang til energiselskabernes fibernet.

 

Kilde: Nyhedsbrevet Dagens Energi.

 

 

 

Arkiv

Februar 2018

Danmark skal hjælpe oliestat med at blive verdens grønne duks

EUs energimål kan åbne døren for dansk erhvervsliv

ESVAGTs nyeste ERRV har fået hyre i Nordsøen

Intelligente kølecontainere forudser egne fejl

Maersk afviser mandskabsløse containerskibe

Fire nye skibe skal sejle pĂĄ metanol

Britiske ministre anklager Rusland for cyberangreb pĂĄ Maersk Line

Data sætter ekstra skub i den grønne omstilling

En fabrik lukker og en ny ĂĄbner

Stena Lines nye superfærger tager form

Mølleproducent valgt til verdens største havmøllepark

Grænseværdi for nitrat i drikkevand er under pres

Overskudsvarme anvendes til køling hos Scandlines

Som selvstændig sætter man sin egen standard

Rederierne bør gå forrest