Forside » Nyheder » Nyheder 

Nyt netvĂŚrk samler offshore og droneindustrien

Drone pü DTU Space Drone Center, hvis leder Michael Linden-Vørnle (t.h.) holder oplÌg om droner pü Ajour 2017.

 

Offshoreenergy.dk og UAS Denmarks netvÌrksgruppe om droner og offshore industrien er godt i luften. NÌste møde om droner og offshore fokuserer pü droner og data under Future Week.

 
Der er et kolossalt potentiale for at anvende droner til innovative løsninger i alle dele af offshore industrien, og interessen for at blive klogere pü at matche dronernes muligheder med offshore branchens behov er ligeledes betydelig.
 
Potentialet og interessen er afsÌttet for det samarbejde, dansk offshores klyngeorganisation og innovationsnetvÌrk Offshoreenergy.dk og dronenetvÌrket UAS Denmark har indledt, og som allerede er godt i gang. Pü det første møde og kick-off i netvÌrksgruppen mødtes godt 30 deltagere for at drøfte dronernes muligheder for at bidrage til innovative løsninger til offshore industrien.
 

Første workshop

Pü workshoppen i H. C. Andersen Airport i Odense var der virksomheder pü tvÌrs af büde offshore- og droneindustrien og fra alle led af vÌrdikÌden. Blandt andre var offshore virksomheder som eksempelvis Semco, Siemens Gamesa, Ørsted og Vattenfall med.
 
Formület med netvÌrksgruppen er at sikre videndeling pü tvÌrs af brugere, operatører og vÌrdiudviklere:
- Potentialet ved droner i offshore industrien er tydeligt for alle, og der er masser af synergi i at se dronernes potentiale pü tvÌrs af büde offshore vind og offshore olie/gas. Men der skal kendskab og samarbejde til, for at vi kan løfte det. Med netvÌrket bliver dronevirksomheder og offshore industrien langt skarpere pü, hvordan de i innovativt samarbejde kan løse udfordringerne, siger Glenda Napier, CEO for Offshoreenergy.dk.
 

Samarbejde om ny industri

Michael Larsen, der er kommerciel chef ved UAS Denmark, er enig:
- Vi har skabt en fÌlles platform og forum, der skal understøtte offshore industrien i anvendelsen af nye teknologier og digitaliseringen. Samtidig bygger vi bro mellem to industrier, der kan bidrage til den fortsatte udvikling af dronemarkedet som en spirende ny industri, siger han.
 
Fra virksomhedernes side er interessen for samarbejde udtalt. Dronepilot og medansvarlige for udvikling og salg hos den landsdÌkkende drone-operatørvirksomhed Heliscope, Rasmus Juul Møller, kan se fordelene ved det nye forum:
 
- Det har allerede vÌret udbytterigt for os at deltage i forummet, da det giver virksomheder som vores mulighed for at møde offshore industrien, kigge dem i øjnene og fü forventningsafstemt i forhold til hvilke løsninger, de søger, siger han.
 

NetvÌrksmøde om droner

Der er netvÌrksmøde i gruppen den 30. november 2017 - denne gang i Aalborg Lufthavn i form af en workshop om droner, it og digitalisering. Workshoppen er i anledning af Future Week undtagelsesvis üben ogsü for ikke-medlemmer af Offshoreenergy.dk og UAS Denmark.

 

 

 

 

Arkiv

December 2017

Kan maritime virksomheder skabe værdi af deres digitaliseringsanstrengelser?”

Batterier kan blive de nye spidslastvĂŚrker

Mület bør vÌre 55 procent vedvarende energi i 2030

Minister til Energikonferencen 2018

To maskinmestre, klar arbejdsfordeling

Nyt netvĂŚrk for maskinmestre, der arbejder med Asset Management

Fra problemløsning til pÌdagogisk sikkerhed

Insatech udvikler fremtidens müleløsninger

Første overdÌkkede renseanlÌg stür klart

Brug for international regulering af autonome skibe

Erhvervsudvikling pĂĽ Fyn

Sig VarmevĂŚrk sĂŚnker varmeprisen med varmepumpe

Danmark har verdens bedste energisystem

ME-GI og ME-LGI dual-fuel-motorer nĂĽr 100.000 driftstimer

Stort potentiale i energioptimering af skibe og bygninger