Forside » Nyheder » Nyheder 

Offshore industrien og disruption

Over 200 deltagere fra offshore branchen var samlet til årsmøde, hvor man bl.a. debatterede disruption.

 

Samarbejde og modig innovation er afgørende for en stærk dansk offshore industri. Der er masser af muligheder i disruption i offshore industrien.

 

Fremtiden er lige her - vi skal bare tage fat i den!

Det var et af nøglebudskaberne fra en af Danmarks førende foredragsholdere om teknologi og disruption Anders Hvid fra DareDissrupt og Singularity University, da han gav den danske offshore industri et bud på fremtiden på Offshoreenergy.dk’s årsmøde i Odense.

 

Over 200 deltagere fra alle grene af offshore vind, olie og gas var mødt ind til en dagsorden om disruption, og hvordan offshore industrien kan imødegå og skabe forandringer ved at kreere ny innovation gennem samarbejde og synergi.

 

- Der er 30.000 sensorer på en borerig. Vi bruger cirka 1 procent af den datamængde, de genererer. Vi skal bruge de data og turde tænke anderledes, forklarede Anders Hvid.

 

Brugen af Big Data, droner og talende havmøller var blandt emnerne på dagen, og et øget samarbejde og fælles innovation var både et fokusområde og et udtalt ønske. Peter Rindebæk fra Bladt Industries var eksempelvis helt klar i sin opfordring til forsamlingen, da han i en paneldebat opfordrede til et øget innovationssamarbejde:

 

- Vi bør give hinanden håndslag på, at vi går sammen om at udvikle den innovation, vi skal bruge i fremtiden, sagde han fra scenen – en tråd, som vindgiganterne Siemens Gamesa, Vestas og MHI Vestas senere tog op, da de officielt lancerede et nyt stærkt Vindpartnerskab, som netop samler vindindustrien og samarbejde om innovation.

 

26 virksomheder har allerede tilsluttet sig vindpartnerskabet, som Offshoreenergy.dk faciliterer, og som alle kan deltage i.

 

Opbakning til en fælles innovationsindsats bliver afgørende for at fastholde og udvikle dansk offshore som en stærk industri, understreger Glenda Napier, CEO i Offshoreenergy.dk:

 

- Synergien på tværs af offshore virksomheder og på tværs af vind, olie og gas er i høj grad en driver af innovation og udvikling. Der er mange muligheder i at samarbejde om nye løsninger, og dem skal vi gribe, siger hun.

 

Innovativt samarbejde var også emnet for Torben Glar Nielsen, teknisk direktør i Energinet.dk, som beskrev planerne om en kommende energi-ø på Dogger Banke. Fremtidsmusik, men spillet på velkendte instrumenter:

 

- Det er allerede kendt teknologi, men vi bruger den pĂĄ en innovativ mĂĄde, forklarede han.

 

Om Offshoreenergy.dk

Klyngeorganisationen Offshoreenergy.dk samler virksomhederne bag de 28.000 danskere, som arbejder i den danske offshore industri på tværs af offshore vind, olie, gas og bølge.

Offshoreenergy.dk har 240+ medlemmer og er en af de største klyngeorganisationer i Europa. Medlemmer inkluderer store internationale virksomheder som Maersk Oil, Siemens Gamesa Renewables, MHI Vestas og over 200 underleverandører til offshore industrien. Klyngeorganisationen har en projektportefølje på 280+ mio. kroner. I 2017 er Offshoreenergy.dk for tredje gang i træk guldcertificeret af EU og anerkendes som en excellent klyngeorganisation. Det landsdækkende klyngesamarbejde fremhæves i bedømmelsen.

 

 

 

Arkiv

Februar 2018

EUs energimål kan åbne døren for dansk erhvervsliv

ESVAGTs nyeste ERRV har fået hyre i Nordsøen

Intelligente kølecontainere forudser egne fejl

Maersk afviser mandskabsløse containerskibe

Fire nye skibe skal sejle pĂĄ metanol

Britiske ministre anklager Rusland for cyberangreb pĂĄ Maersk Line

Data sætter ekstra skub i den grønne omstilling

En fabrik lukker og en ny ĂĄbner

Stena Lines nye superfærger tager form

Mølleproducent valgt til verdens største havmøllepark

Grænseværdi for nitrat i drikkevand er under pres

Overskudsvarme anvendes til køling hos Scandlines

Som selvstændig sætter man sin egen standard

Rederierne bør gå forrest

Stor udbygning af vindmøller på land