Forside » Nyheder » Nyheder 

Offshore industrien og disruption

Over 200 deltagere fra offshore branchen var samlet til ürsmøde, hvor man bl.a. debatterede disruption.

 

Samarbejde og modig innovation er afgørende for en stÌrk dansk offshore industri. Der er masser af muligheder i disruption i offshore industrien.

 

Fremtiden er lige her - vi skal bare tage fat i den!

Det var et af nøglebudskaberne fra en af Danmarks førende foredragsholdere om teknologi og disruption Anders Hvid fra DareDissrupt og Singularity University, da han gav den danske offshore industri et bud på fremtiden på Offshoreenergy.dk’s årsmøde i Odense.

 

Over 200 deltagere fra alle grene af offshore vind, olie og gas var mødt ind til en dagsorden om disruption, og hvordan offshore industrien kan imødegü og skabe forandringer ved at kreere ny innovation gennem samarbejde og synergi.

 

- Der er 30.000 sensorer pĂĽ en borerig. Vi bruger cirka 1 procent af den datamĂŚngde, de genererer. Vi skal bruge de data og turde tĂŚnke anderledes, forklarede Anders Hvid.

 

Brugen af Big Data, droner og talende havmøller var blandt emnerne pü dagen, og et øget samarbejde og fÌlles innovation var büde et fokusomrüde og et udtalt ønske. Peter RindebÌk fra Bladt Industries var eksempelvis helt klar i sin opfordring til forsamlingen, da han i en paneldebat opfordrede til et øget innovationssamarbejde:

 

- Vi bør give hinanden håndslag på, at vi går sammen om at udvikle den innovation, vi skal bruge i fremtiden, sagde han fra scenen – en tråd, som vindgiganterne Siemens Gamesa, Vestas og MHI Vestas senere tog op, da de officielt lancerede et nyt stærkt Vindpartnerskab, som netop samler vindindustrien og samarbejde om innovation.

 

26 virksomheder har allerede tilsluttet sig vindpartnerskabet, som Offshoreenergy.dk faciliterer, og som alle kan deltage i.

 

Opbakning til en fÌlles innovationsindsats bliver afgørende for at fastholde og udvikle dansk offshore som en stÌrk industri, understreger Glenda Napier, CEO i Offshoreenergy.dk:

 

- Synergien pü tvÌrs af offshore virksomheder og pü tvÌrs af vind, olie og gas er i høj grad en driver af innovation og udvikling. Der er mange muligheder i at samarbejde om nye løsninger, og dem skal vi gribe, siger hun.

 

Innovativt samarbejde var ogsü emnet for Torben Glar Nielsen, teknisk direktør i Energinet.dk, som beskrev planerne om en kommende energi-ø pü Dogger Banke. Fremtidsmusik, men spillet pü velkendte instrumenter:

 

- Det er allerede kendt teknologi, men vi bruger den pĂĽ en innovativ mĂĽde, forklarede han.

 

Om Offshoreenergy.dk

Klyngeorganisationen Offshoreenergy.dk samler virksomhederne bag de 28.000 danskere, som arbejder i den danske offshore industri pü tvÌrs af offshore vind, olie, gas og bølge.

Offshoreenergy.dk har 240+ medlemmer og er en af de største klyngeorganisationer i Europa. Medlemmer inkluderer store internationale virksomheder som Maersk Oil, Siemens Gamesa Renewables, MHI Vestas og over 200 underleverandører til offshore industrien. Klyngeorganisationen har en projektportefølje pü 280+ mio. kroner. I 2017 er Offshoreenergy.dk for tredje gang i trÌk guldcertificeret af EU og anerkendes som en excellent klyngeorganisation. Det landsdÌkkende klyngesamarbejde fremhÌves i bedømmelsen.

 

 

 

Arkiv

April 2018

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle ür endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet

Global vĂŚkst gennem uddannelse

SerEnergy leverer grønne brÌndselsceller

Har du styr pĂĽ dine kritiske mĂĽlinger?

LINDØ port of ODENSE udbygger havnen

Stor stigning i det grønne energiforbrug

Industriklynge med synergi

Lederuddannelse giver nødvendigt overblik