Forside » Nyheder » Nyheder 

Offshore industrien samles om synergien

Når den danske offshore industri har årsmøde i Odense torsdag, er det både olie/gas og vind, som samles. Synergien på tværs er nemlig forudsætningen for innovationen.

 
Den grønne omstilling kan være en abstrakt størrelse. Torsdag er den helt konkret, når topfolk i 85 virksomheder fra hele den danske offshore industri mødes til Offshoreenergy.dk's årsmøde i Odense.
 
Virksomhederne repræsenterer de 28.000 danskere, som hver dag går på arbejde i den danske offshore sektor, og den omfatter hele viften af kompetencer på tværs af offshore industrien - olie/gas, vind og bølge. Det er der rigtig god mening i:
 

  • Synergien mellem de forskellige grene af offshore industrien er det, der driver innovationen og udviklingen, siger Glenda Napier, CEO i Offshoreenergy.dk: 
  • Flere end 60 procent af medlemmerne arbejder i dag pĂĄ tværs af offshore industrien, altsĂĄ bĂĄde i olie/gas og vind, og stort set alle medlemmer indikerer, at de følger bĂĄde offshore olie/gas og vind. Man er engageret pĂĄ tværs, fordi det giver værdi og udvikling: Der er sĂĄ mange kompetencer og læring, der kan anvendes i hele branchen, siger hun.

 

Eksempelvis bruger specialister som Bladt Industries, der har 40 års erfaring i at levere komplekse stålkonstruktioner til olie- og gasindustrien, de samme kompetencer til at bygge fundamenter til havmøller og transformerstationer. Semco Maritime, som gennem 30 år har specialiseret sig i løsninger og kompetencer til produktionsplatformene i Nordsøen, leverer nu også fullservice koncepter til offshore vindindustrien.

 

Synergien mellem de forskellige grene af offshore industrien driver innovation og udvikling, siger Glenda Napier, CEO, Offshoreenergy.dk.

Synergien mellem de forskellige grene af offshore industrien driver innovation og udvikling, siger Glenda Napier, CEO, Offshoreenergy.dk.

 

  • Analyser har vist, at offshore industrien er mere innovativ end andre industrier og blandt de fremmeste i Danmark til at skabe innovation. Det er helt oplagt, at synergien i at samarbejde om innovation pĂĄ tværs af brancher er en medvirkende faktor hertil, siger Glenda Napier.
 

FAKTA om Offshoreenergy.dk

Klyngeorganisationen Offshoreenergy.dk har 240+ medlemmer og er en af de største klyngeorganisationer i Europa.

Medlemmer inkluderer store internationale virksomheder som Maersk Oil, Siemens Gamesa Renewables, MHI Vestas og over 200 underleverandører til offshore industrien. Klyngeorganisationen har en projektportefølje på 250+ mio. kroner.

 

 

Arkiv

December 2017

Erhvervsudvikling pĂĄ Fyn

Sig Varmeværk sænker varmeprisen med varmepumpe

Danmark har verdens bedste energisystem

ME-GI og ME-LGI dual-fuel-motorer nĂĄr 100.000 driftstimer

Stort potentiale i energioptimering af skibe og bygninger

Robotter skal sortere storskraldet

Verdens største litium-ion batteri taget i brug

Hele verden som arbejdsplads

Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

November 2017

Markant vækst på Esbjerg-Fanø-ruten

Flere tager genvejen Spodsbjerg-TĂĄrs

Eksportsucces i praksis

Vi skal i gang med 3D-print nu

Robotterne vil skabe vores jobs i fremtiden