Forside » Nyheder » Nyheder 

Offshore industrien samles om synergien

Når den danske offshore industri har årsmøde i Odense torsdag, er det både olie/gas og vind, som samles. Synergien på tværs er nemlig forudsætningen for innovationen.

 
Den grønne omstilling kan være en abstrakt størrelse. Torsdag er den helt konkret, når topfolk i 85 virksomheder fra hele den danske offshore industri mødes til Offshoreenergy.dk's årsmøde i Odense.
 
Virksomhederne repræsenterer de 28.000 danskere, som hver dag går på arbejde i den danske offshore sektor, og den omfatter hele viften af kompetencer på tværs af offshore industrien - olie/gas, vind og bølge. Det er der rigtig god mening i:
 

  • Synergien mellem de forskellige grene af offshore industrien er det, der driver innovationen og udviklingen, siger Glenda Napier, CEO i Offshoreenergy.dk: 
  • Flere end 60 procent af medlemmerne arbejder i dag pĂĄ tværs af offshore industrien, altsĂĄ bĂĄde i olie/gas og vind, og stort set alle medlemmer indikerer, at de følger bĂĄde offshore olie/gas og vind. Man er engageret pĂĄ tværs, fordi det giver værdi og udvikling: Der er sĂĄ mange kompetencer og læring, der kan anvendes i hele branchen, siger hun.

 

Eksempelvis bruger specialister som Bladt Industries, der har 40 års erfaring i at levere komplekse stålkonstruktioner til olie- og gasindustrien, de samme kompetencer til at bygge fundamenter til havmøller og transformerstationer. Semco Maritime, som gennem 30 år har specialiseret sig i løsninger og kompetencer til produktionsplatformene i Nordsøen, leverer nu også fullservice koncepter til offshore vindindustrien.

 

Synergien mellem de forskellige grene af offshore industrien driver innovation og udvikling, siger Glenda Napier, CEO, Offshoreenergy.dk.

Synergien mellem de forskellige grene af offshore industrien driver innovation og udvikling, siger Glenda Napier, CEO, Offshoreenergy.dk.

 

  • Analyser har vist, at offshore industrien er mere innovativ end andre industrier og blandt de fremmeste i Danmark til at skabe innovation. Det er helt oplagt, at synergien i at samarbejde om innovation pĂĄ tværs af brancher er en medvirkende faktor hertil, siger Glenda Napier.
 

FAKTA om Offshoreenergy.dk

Klyngeorganisationen Offshoreenergy.dk har 240+ medlemmer og er en af de største klyngeorganisationer i Europa.

Medlemmer inkluderer store internationale virksomheder som Maersk Oil, Siemens Gamesa Renewables, MHI Vestas og over 200 underleverandører til offshore industrien. Klyngeorganisationen har en projektportefølje på 250+ mio. kroner.

 

 

Arkiv

Oktober 2017

14 ESVAGT-skibe i den britiske del af Nordsøen

Offshore industrien og disruption

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner pĂĄ vand

Nyt 5G-netværk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord på offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mĂĄl

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftværk af kompetencer

Nyt energiværktøj til handels- og servicebranchen

Maskinmestre bidrager til væksten på Bornholm

Fjernvarmekunderne sparer penge

Kalundborg udvider med Ny Vesthavn

M/F Berlin tester helikopterplatform