Forside » Nyheder » Nyheder 

Offshore Wind International Business2business (OWIB)

 

Forespørgsler fra Europa og Asien strømmer ind hos arrangørerne af den internationale business2business event OWIB - Offshore Wind International Business2Business - som finder sted i Esbjerg den 9. november 2011.


Det er 5. år i træk, at OWIB samler den internationale industri for havvindmølleteknologi til en hel dags speeddating, hvor der er mulighed at møde nye samarbejdspartnere, leverandører og interesseorganisationer på et hastigt voksende marked. Den lidt utraditionelle event har skabt interesse fra mange lande.


"Vi afventer endelige bekræftelse fra en erhvervsdelegation fra Singapore om deltagelse, flere spanske virksomheder har meldt deres ankomst, en række engelske og tyske virksomheder og organisationer har tilmeldt sig, og tilmeldingerne strømmer i det hele taget ind. Det er meget glædeligt", siger Manager, Renewables Morten Holmager, Offshore Center Danmark, som står bag OWIB.


"Interessen for OWIB er en direkte konsekvens af den vækst i markedet, som vi oplever. Flere og flere lande satser på havvindmølleenergi, og Danmark spiller fortsat en central rolle på markedet. Som bekendt har Siemens besluttet at centrere sine aktiviteter inden for havvindmøller i Danmark, ligesom det tyske marked for alvor er ved at åbne sig. Senest har danske Aarsleff tegnet kontrakt om opførelse af havvindmølleparken DanTysk i den tyske del af Nordsøen. En ordre på 80 møller. Både Siemens og Aarsleff deltager på OWIB med henblik på en udbygning af deres aktiviteter", fortsætter Morten Holmager.


OWIB er i år arrangeret i samarbejde med Invest in Denmark under Udenrigsministeriet. Invest in Denmark tiltrækker udenlandske virksomheder og hjælper dem med at etablere sig i Danmark., Den franske ingeniørvirksomhed Principia er en af de virksomheder, som i samarbejde med Invest in Denmark har valgt at etablere aktiviteter i Danmark for at blive del af den førende, danske vindindustri. Virksomheden åbnede i år filialen Principia North med base i Svendborg.


"Det franske marked er med havvindmølleprojekter med en planlagt kapacitet på 6 GW måske ikke det mest attraktive i sammenligning med eksempelvis det engelske, hvor der er planlagt op mod 30 GW i udbudsrunde 3. Men det franske marked er et strategisk vigtigt marked. Der er mange nye, franske aktører på vej, og disse aktører kan med tiden vokse sig meget større. OWIB er derfor en oplagt mulighed for at mødes med disse nye aktører og knytte bånd til dem tidligt i processen", forklarer Hans J. Riber, Chief Excecutive hos Principia North.


"Samtidig får vi fodfæste på det danske marked med henblik på opgaver i Nordsøen som eksempelvis den engelske Runde 3, og kan overføre viden fra det danske marked til Frankrig. Så OWIB er det helt rette forum for os."


OWIB er i år udvidet med en række side-events. Udover en hel dag med korte, uformelle møder arrangeres der helikoptertur til Horns Rev, en havnerundfart på Esbjerg havn, der er Danmarks største, og endeligt afholdes der en udstilling i forbindelse med OWIB.

Kort om OWIB
Som det officielle viden- og innovationscenter for den danske offshore branche har Offshore Center Danmark til opgave at bidrage til den fortsatte udvikling af branchen. En vigtig del af dette arbejde er at promovere daske virksomheder og skabe muligheder for at danske virksomheder kan få kontakt til udenlandske samarbejdspartnere. OWIB er en vigtig aktivitet i dette arbejde.


OWIB er en årlig netværksbegivenhed målrettet opbygning af kontakter og kontrakter i offshore vindmøllebranchen. Arrangementet er et alternativ til traditionelle konferencer og udstillinger, hvor de rette personer ofte kan være svære at møde. På OWIB har hver deltager mulighed for at for reservere op til 17 møder med de tilmeldte virksomheder. Hvert møde varer 15 minutter.


Deltagerne omfatter virksomheder fra alle niveauer i forsyningskæden. Arrangementet er internationalt med hoveddeltagelse fra danske, tyske og britiske virksomheder.


Yderligere info www.owib.dk.

 

 

 

Arkiv

August 2017

Mærsk sælger Maersk Oil til franske Total for 47 milliarder kroner

Russisk ordre til MAN Diesel & Turbo og AKA

Verdens største sejlskib - med dieselelektrisk hjælpemotor

Coop skifter til LED-belysning

Ansvaret skal tilbage til skibene

Indvielse af ny maskinmester-campus i Esbjerg

Alphabox skal finde motorens svageste led

Varmt spildevand muliggør stort varmepumpeanlæg

Tuco Marine leverer højtryks-spulebåd til Norge

DONG Energy sælger 50 procent af Borkum Riffgrund 2

Værdifulde råstoffer kan skabes af restprodukter

DNV GL udfører første offshore droneinspektion

Juli 2017

OSK-ShipTech A/S skriver kontrakt med Færgeselskabet Læsø

Teknologisk Institut godkendt som CEN Heat Pump KEYMARK testinstitut

Færger slår fly