Forside » Nyheder » Nyheder 

OK-18 - Overenskomstforhandlinger for offentlige ansatte

 

Overenskomstforhandlingerne OK18 er brudt sammen på hele det offentlige område, det vil sige staten, kommunerne og regionerne. Repræsentanter for alle tre offentlige sektorer har efterfølgende været i Forligsinstitutionen til orienterende møder med Forligsmanden, Mette Christensen. Herefter er forhandlingerne i Forligsinstitutionen fortsat mandag den 5. marts indenfor statens område, og tirsdag den 6. marts indenfor kommunernes område. Der bliver løbende aftalt nye møder mellem parterne.

Maskinmestrenes Forening har som alle øvrige organisationer sendt konfliktvarsler til staten (Moderniseringsstyrelsen), Kommunernes Landsforening og RTLN (Regionernes lønnings- og takstnævn). Der bliver afgivet konfliktvarsler for 10-15% af de offentligt ansatte indenfor organisationerne på både det statslige, kommunale og det regionale område, hvilket vil omfatte omkring 100.000 offentligt ansatte indenfor forskellige faggrupper.

Maskinmestrenes Forening har i samarbejde med tillidsrepræsentanter aftalt arbejdspladser, der er omfattet af de afgivne konfliktvarsler.

Konfliktvarslerne afgives typisk med ikrafttræden fire uger senere, så eventuelle konflikter tidligst vil gå i gang primo april. Forligsmanden har dog mulighed for at udsætte konflikten to gange 14 dage, hvilket betyder, at konflikterne i så fald kan træde i kraft medio/ultimo april.

Sammenbrud i forhandlingerne
Som det fremgĂĄr af medierne, er der uenighed om lærernes arbejdstid, betalt frokostpause og lønudviklingen. 

Reelt er det økonomien der er omdrejningspunktet. Arbejdsgiverne har givet udtryk for, at de har tilbudt det samme, som de privat ansatte fik ved overenskomstforhandlingerne i 2017. Problemet er, at rammen for fornyelsen for overenskomsterne på det private område ikke kan gøres op, før overenskomstperioden er slut. Det skyldes, at overenskomsterne er minimallønsoverenskomster, hvorfor lønudviklingen aftales på arbejdspladserne. Derfor har der på det offentlige område haft en praksis for, at aftale en ramme der svarer til den forventelige lønstigning på det private område.

Orientering
Maskinmestrenes Forening sørge for en opdatering om udviklingen i overenskomstforhandlingerne og udsende orientering herom. 

Hvis du har spørgsmål til overenskomstforhandlingerne, er du velkommen til at skrive til Maskinmestrenes Forening på OK2018@mmf.dk

 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold pĂĄ den holistiske mĂĄde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole pĂĄ vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse