Forside » Nyheder » Nyheder 

OK-18 - Overenskomstforhandlinger for offentlige ansatte

 

Overenskomstforhandlingerne OK18 er brudt sammen på hele det offentlige område, det vil sige staten, kommunerne og regionerne. Repræsentanter for alle tre offentlige sektorer har efterfølgende været i Forligsinstitutionen til orienterende møder med Forligsmanden, Mette Christensen. Herefter er forhandlingerne i Forligsinstitutionen fortsat mandag den 5. marts indenfor statens område, og tirsdag den 6. marts indenfor kommunernes område. Der bliver løbende aftalt nye møder mellem parterne.

Maskinmestrenes Forening har som alle øvrige organisationer sendt konfliktvarsler til staten (Moderniseringsstyrelsen), Kommunernes Landsforening og RTLN (Regionernes lønnings- og takstnævn). Der bliver afgivet konfliktvarsler for 10-15% af de offentligt ansatte indenfor organisationerne på både det statslige, kommunale og det regionale område, hvilket vil omfatte omkring 100.000 offentligt ansatte indenfor forskellige faggrupper.

Maskinmestrenes Forening har i samarbejde med tillidsrepræsentanter aftalt arbejdspladser, der er omfattet af de afgivne konfliktvarsler.

Konfliktvarslerne afgives typisk med ikrafttræden fire uger senere, så eventuelle konflikter tidligst vil gå i gang primo april. Forligsmanden har dog mulighed for at udsætte konflikten to gange 14 dage, hvilket betyder, at konflikterne i så fald kan træde i kraft medio/ultimo april.

Sammenbrud i forhandlingerne
Som det fremgĂĄr af medierne, er der uenighed om lærernes arbejdstid, betalt frokostpause og lønudviklingen. 

Reelt er det økonomien der er omdrejningspunktet. Arbejdsgiverne har givet udtryk for, at de har tilbudt det samme, som de privat ansatte fik ved overenskomstforhandlingerne i 2017. Problemet er, at rammen for fornyelsen for overenskomsterne på det private område ikke kan gøres op, før overenskomstperioden er slut. Det skyldes, at overenskomsterne er minimallønsoverenskomster, hvorfor lønudviklingen aftales på arbejdspladserne. Derfor har der på det offentlige område haft en praksis for, at aftale en ramme der svarer til den forventelige lønstigning på det private område.

Orientering
Maskinmestrenes Forening sørge for en opdatering om udviklingen i overenskomstforhandlingerne og udsende orientering herom. 

Hvis du har spørgsmål til overenskomstforhandlingerne, er du velkommen til at skrive til Maskinmestrenes Forening på OK2018@mmf.dk

 

 

 

Arkiv

Marts 2018

Danmarks trafikale pulsĂĄrer skal holdes i gang i 100 ĂĄr

Prisen pĂĄ fjernvarme er faldet med 12,9 procent

EUC Nord får fem millioner fra A.P. Møller Fonden

Projektfremvisning pĂĄ MARTEC

Unikt energianlæg indvies i Brønderslev

Fra ølbrygger til ismester

Hvad ønsker en energimetropol sig i forligsgave?

Cirkulær energiforsyning i Avedøre

Stærk position for maskinmestre

Vinderprojekt handler om partikelforurening i maskinrum

Udnyttelse af rejektvand fĂĄr 2. plads blandt bachelorprojekter

Dansk nøglerolle i stor europæisk robotsatsning

Søndagsudflugten skal gå til fremtidens renseanlæg

Nye tider for hospitalernes maskinmestre

Maritim samarbejdsaftale med Mexico