Forside » Nyheder » Nyheder 

OK11 - Forlig på statens område

 

Lørdag 12. februar blev der indgået en ny to-årig overenskomst for de ca. 170.000 statsansatte. Rammen blev som forventet yderst beskeden. Udover ændrede pensionsvilkår for politibetjente og ansatte i forsvar og fængselsvæsener ganske få nyskabelser.

Der blev her til aften indgået en ny to-årig overenskomst, som indebærer lønstigninger på 0 og 1,7 pct. i de to år. Tekniskset er rammen dog større, idet nul-reguleringen i det første år skal ses i sammenhæng med lønmodtagerne gik til forhand-lingerne med en gæld svarende til en lønstigning på 1,48 pct.,
 
Ganske få justeringer i arbejdstidenTrods finansministerens krav om det modsatte, er der ikke aftalt de store ændringer i arbejdstidreglerne. På gymnasie-området, der ellers var peget ud som særligt indsatsområde af Finansministeriet, sker der kun en mindreomlægning af lærernes forberedelsestid.

Pensionsvilkår for tjenestemænd i politi, forsvar og fængselsvæsenPensionsalderen for ansatte i forsvaret hæves fra 60 til 62, mens aldersgrænsen helt fjernes for tjenestemænd i Politietog fængselsvæsenet. Ændringerne træder i kraft med det samme for nyansatte, mens indfasningen for allerede ansatte vilske gradvis og over en længere periode.

Kilde: FTF

 

 

 

Arkiv

December 2017

Insatech udvikler fremtidens måleløsninger

Første overdækkede renseanlæg står klart

Brug for international regulering af autonome skibe

Erhvervsudvikling på Fyn

Sig Varmeværk sænker varmeprisen med varmepumpe

Danmark har verdens bedste energisystem

ME-GI og ME-LGI dual-fuel-motorer når 100.000 driftstimer

Stort potentiale i energioptimering af skibe og bygninger

Robotter skal sortere storskraldet

Verdens største litium-ion batteri taget i brug

Hele verden som arbejdsplads

Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

November 2017

Markant vækst på Esbjerg-Fanø-ruten

Flere tager genvejen Spodsbjerg-Tårs