Forside » Nyheder » Nyheder 

OSK-ShipTech designer verdens største færgeordre

OSK-ShipTech sætter stregerne i konceptdesignet i den hidtil største Ropax-ordre. Foto fra den historiske kontraktsignering i Beijing.

 

OSK-ShipTech skal udføre konceptdesign til den største færgeordre nogensinde - efter at MSC Group og Onorato Armatori har skrevet historisk kontrakt med Guangzhou Shipyard International om fire RoPax-færger.

 

De danske skibsingeniører fra OSK-ShipTech tegner sig nu ind i historiebøgerne med konceptdesignet af de fire luksusfærger, der udgør verdens hidtil største færgeordre. Ordren blev underskrevet ved en ceremoni i Beijing. MSC Group og Onorato Armatori står bag bestillingen af RoPax-færgerne, der kommer til at tage form på det kinesiske skibsværft, Guangzhou Shipyard International.

 

Det er et mangeårigt samarbejde mellem OSK og både værft og rederi, der nu udmønter sig i dette projekt.

 

- Det er vores to største kunder, der nu laver forretning sammen, så for os er der tale om et drømmescenarie, hvor der med afsæt i tidligere projekter og succesfuldt samarbejde bliver peget på os som designer. Projektet er signifikant, og ordren er en fantastisk anledning til at bringe vores kompetencer, værftets styrke og rederiernes mange års samlede erfaring i spil, siger Anders Ørgaard, CCO i OSK Group.

 

LNG-Ready færger

RoPax-færgerne får hver en kapacitet på 3.765 lanemeter og bliver indrettet med 536 kahytter, der giver plads til i alt 2.500 gæster. Apteringen får et moderne, ’rent’ look og designes med udgangspunkt i passagerbehov og rummelighed. Teknologisk bliver færgerne LNG-Ready og med de seneste teknologier for energiudnyttelse.

 

Det italienske færgerederi GNV under MSC Group aftager to af færgerne, og de to andre leveres til det italienske rederi Onorato Armatori. Kontrakten rummer en option på yderligere fire færger af samme type.

 

I alle tilfælde er der tale om en rekordstor færgeordre - og om et kvantespring for samarbejdet mellem GSI og OSK.

 

- Både for danske forhold, men også på verdensplan er der tale om en på alle måder signifikant færgeordre i RoPax-markedet. At OSK-ShipTech er med ombord i en kontrakt af denne størrelse er noget, vi er utrolig stolte af, og det viser, at vi nu er blandt de få designere globalt, der spiller med om verdens største designprojekter, siger Jacob Thygesen, CEO i OSK Group.

 

Den første af de fire RoPax-færger skal ifølge planen leveres til GNV i 2021.

 

 

 

 

Arkiv

Marts 2018

Danmarks trafikale pulsårer skal holdes i gang i 100 år

Prisen på fjernvarme er faldet med 12,9 procent

EUC Nord får fem millioner fra A.P. Møller Fonden

Projektfremvisning på MARTEC

Unikt energianlæg indvies i Brønderslev

Fra ølbrygger til ismester

Hvad ønsker en energimetropol sig i forligsgave?

Cirkulær energiforsyning i Avedøre

Stærk position for maskinmestre

Vinderprojekt handler om partikelforurening i maskinrum

Udnyttelse af rejektvand får 2. plads blandt bachelorprojekter

Dansk nøglerolle i stor europæisk robotsatsning

Søndagsudflugten skal gå til fremtidens renseanlæg

Nye tider for hospitalernes maskinmestre

Maritim samarbejdsaftale med Mexico