Forside » Nyheder » Nyheder 

Rederierne bør gå forrest

Thomas Mogensen, seniormaskinchef på SamsøFærgen, mener, at det er rederiernes pligt at tage praktikanter ind - det giver værdi for begge partner.

 

 

SamsøFærgen beskæftiger fire praktikanter ad gangen to gange om året. Seniormaskinchef Thomas Mogensen mener, at rederierne har en pligt til at tage imod praktikanter.
 
På SamsøFærgen har man taget en strategisk beslutning om at tage praktikanter ind – noget, som seniormaskinchef Thomas Mogensen mener kommer både de studerende og færgen til gavn:
 
»Der er generelt mangel på praktikpladser for vores unge mennesker, der jo rigtig gerne vil ud og se, hvordan det er at være på en arbejdsplads, som de måske ikke kender til. Og dér synes jeg, at vi som danske rederier bør gå forrest og være med til at uddanne de unge mennesker, og så er vi også selv med til at forme dem – og fortælle hvad det egentlig er, vi har at gøre godt med, og egentlig også hvad rederierne forventer af os og dem,« fortæller Thomas Mogensen.
 
På SamsøFærgen bidrager praktikanterne med ny viden og inspiration til optimering af skibets drift, og de indgår også i det sociale sammenhold om bord på færgen.
 
»Det er jo ikke kun os i maskinen, der nyder godt af at have nogle unge friske øjne på skibet. Det er jo hele besætningen. Det løfter humøret. Det daglige humør stiger når der kommer et par unge friske bemærkninger. Så det er med til generelt at løfte energiniveauet for hele besætningen,« siger Thomas Mogensen.
 
Læs mere i Maskinmesteren nr. 2 her. 

 

 

 

Arkiv

April 2018

Jylland sidder på energijobs

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle år endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet

Global vækst gennem uddannelse

SerEnergy leverer grønne brændselsceller

Har du styr på dine kritiske målinger?

LINDØ port of ODENSE udbygger havnen

Stor stigning i det grønne energiforbrug

Industriklynge med synergi