Forside » Nyheder » Nyheder 

REFA-chef bliver direktør for Dansk Affald A/S

 

Chefen for REFA’s affaldsbehandling, maskinmester Bjørn Stender forlader REFA til fordel for jobbet som administrerende direktør i Dansk Affald A/S i Vojens.

 - Jeg bliver i affaldsbranchen, men mit fokus bliver lidt anderledes. I modsætning til REFA har Dansk Affald ikke et affaldsforbrændingsanlæg. Faktisk er selskabets kernekompetence at genbruge og genanvende affald. Mens jeg i REFA har været optaget af at skaffe mest muligt affald til forbrænding og energiproduktion, vil det i fremtiden handle om at skaffe mest muligt affald til genbrug og genanvendelse, siger Bjørn Stender og tilføjer:

 - Som mine kolleger i branchen siger skal jeg nu være ”affaldstyv”. Der er jo rift om affald i dag. Der er en hel del affald, som nemt kan bruges til energiproduktion, men som med den rigtige affaldshåndtering også kan genbruges og genanvendes.


Markant REFA-ansigt
Bjørn Stender er glad for sin tid i REFA, hvor han siden 1999 har været et af affalds- og energiselskabets markante ansigter. Således optræder han blandt andet som gæstfri fortæller i en ny præsentationsfilm, der kan ses på REFA’s nye hjemmeside www.refafehmarn.com. Hjemmesiden har fokus på affaldshåndtering i forbindelse med tunnelbyggeriet mellem Lolland og Fehmarn.

Den kommende direktør er 40 år og landmandssøn fra Falkerslev på Østfalster. Han er uddannet maskinmester i Svendborg og har sejlet på de syv verdenshavene for A.P. Møller Mærsk. Herfra kom han for 12 år siden til REFA som projektmedarbejder i forbindelse med etableringen af kraftvarmeværket i Nykøbing Falster.

 

 

 

Arkiv

Marts 2018

Stærk position for maskinmestre

Vinderprojekt handler om partikelforurening i maskinrum

Udnyttelse af rejektvand får 2. plads blandt bachelorprojekter

Dansk nøglerolle i stor europæisk robotsatsning

Søndagsudflugten skal gå til fremtidens renseanlæg

Nye tider for hospitalernes maskinmestre

Maritim samarbejdsaftale med Mexico

Polare krydstogter i specialdesignet skib

USA vil dække 80 procent af øget olieefterspørgsel

EnergyLab Nordhavn vinder Energi- og miljøprisen 2018

OK-18 - Overenskomstforhandlinger for offentlige ansatte

Ny maritim driftsovervågning - på den mobile måde

Olien topper om tyve år - ifølge BP

Stena Line-færge til Frederikshavn skal sejle på batterier

ENERGINET advarer om mulig gasmangel