Forside » Nyheder » Nyheder 

REFA-chef bliver direktør for Dansk Affald A/S

 

Chefen for REFA’s affaldsbehandling, maskinmester Bjørn Stender forlader REFA til fordel for jobbet som administrerende direktør i Dansk Affald A/S i Vojens.

 - Jeg bliver i affaldsbranchen, men mit fokus bliver lidt anderledes. I modsætning til REFA har Dansk Affald ikke et affaldsforbrændingsanlæg. Faktisk er selskabets kernekompetence at genbruge og genanvende affald. Mens jeg i REFA har været optaget af at skaffe mest muligt affald til forbrænding og energiproduktion, vil det i fremtiden handle om at skaffe mest muligt affald til genbrug og genanvendelse, siger Bjørn Stender og tilføjer:

 - Som mine kolleger i branchen siger skal jeg nu være ”affaldstyv”. Der er jo rift om affald i dag. Der er en hel del affald, som nemt kan bruges til energiproduktion, men som med den rigtige affaldshåndtering også kan genbruges og genanvendes.


Markant REFA-ansigt
Bjørn Stender er glad for sin tid i REFA, hvor han siden 1999 har været et af affalds- og energiselskabets markante ansigter. Således optræder han blandt andet som gæstfri fortæller i en ny præsentationsfilm, der kan ses på REFA’s nye hjemmeside www.refafehmarn.com. Hjemmesiden har fokus på affaldshåndtering i forbindelse med tunnelbyggeriet mellem Lolland og Fehmarn.

Den kommende direktør er 40 år og landmandssøn fra Falkerslev på Østfalster. Han er uddannet maskinmester i Svendborg og har sejlet på de syv verdenshavene for A.P. Møller Mærsk. Herfra kom han for 12 år siden til REFA som projektmedarbejder i forbindelse med etableringen af kraftvarmeværket i Nykøbing Falster.

 

 

 

Arkiv

December 2017

Kan maritime virksomheder skabe værdi af deres digitaliseringsanstrengelser?”

Batterier kan blive de nye spidslastværker

Målet bør være 55 procent vedvarende energi i 2030

Minister til Energikonferencen 2018

To maskinmestre, klar arbejdsfordeling

Nyt netværk for maskinmestre, der arbejder med Asset Management

Fra problemløsning til pædagogisk sikkerhed

Insatech udvikler fremtidens måleløsninger

Første overdækkede renseanlæg står klart

Brug for international regulering af autonome skibe

Erhvervsudvikling på Fyn

Sig Varmeværk sænker varmeprisen med varmepumpe

Danmark har verdens bedste energisystem

ME-GI og ME-LGI dual-fuel-motorer når 100.000 driftstimer

Stort potentiale i energioptimering af skibe og bygninger