Forside » Nyheder » Nyheder 

Robotterne vil skabe vores jobs i fremtiden

Per Kloster Poulsen fremhævede, at vi ikke skal frygte, at robotterne tager vores jobs. De skaber tværtimod ny beskæftigelse.

 

I fremtiden vil robotter øge produktiviteten og skabe jobs. Derfor er det vigtigt, at vi lærer at bruge robotter som nyttige værktøjer. Sådan lød det fra Per Kloster Poulsen, salgsdirektør i Universal Robots, på Maskinmestrenes Erhvervskonference Ajour 2017.

»Det er ikke mand mod maskinen, det er heller ikke mand eller maskinen. Nej, det er mand og maskinen,« sagde Per Kloster Poulsen.

Mennesker er skabt til at være kreative, og det skal vi frigøre vores kapacitet til. Mennesker bliver trætte, ukoncentrerede og unøjagtige til at udføre gentagne opgaver. Dem skal robotterne udføre i fremtiden, så vi mennesker i stedet kan udvikle og benytte vores kreativitet, fortalte Per Kolster Poulsen.

Han understregede, at robotterne ikke tager vores jobs men skaber ny beskæftigelse.

»Fremtidens robotter er et værktøj som i høj grad kræver menneskelig indsigt og forståelse. Vi ser et ekstremt høj krav i markedet for fleksibilitet, og robotterne skal være klar til at kunne omstille sig, og derfor bliver robotterne gjort til et værktøj, som medarbejderne hurtigt kan omstille. Der er altså ikke tale om store industrirobotter, som fylder hele lagerhaller. Robotterne er snarere en forlænget arm,« sagde Per Kloster Poulsen. 


 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold på den holistiske måde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole på vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse