Forside » Nyheder » Nyheder 

Samarbejde med Norge

 

Det Norske Maskinistforbund (DNMF) som organiserer 6.000 maskinmestre og maskinister i Norge har haft kongres i dagene 14.-16. oktober 2011.


Fra Maskinmestrenes Forening deltog Formand Per Jørgensen bl.a. med en tale på vegne af europæiske organisationer for ledere indenfor transportsektoren. Fokus i formandens tale til kongressen var behovet for at tiltrække investeringer og arbejdskraft i form af maskinmestre og ingeniører til udviklingen af især energi- og transportsektoren i Europa.

De lande som via attraktive rammebetingelser for forskning, udvikling, uddannelse og skat satser på, at tiltrække investeringer og arbejdskraft, vil vinde i kapløbet om at få del i den nødvendige arbejdskraft til opgaverne.

Den norske nettolønsordning for søfarende betyder en investering for den norske statskasse på ca. 1,7 mia. norske kroner om året. Der er i Stortinget politisk opbakning til at videreføre ordningen for at sikre den maritime sektors udvikling i Norge. Der er ca. 11.000 søfolk i Norge som er omfattet af ordningen.

Det er aftalt, at samarbejdet mellem Maskinmestrenes Forening og DNMF udvides til at omfatte indsatsen for at få ledige kollegaer i arbejde samt sikre midler til uddannelse af flere maskinmestre i de nordiske lande. Ledigheden i såvel Norge som Danmark blandt maskinmestre er trods den såkaldte finanskrise på et lavt niveau svarende til at ca. 300 personer mangler et job. Da virksomhederne og rederierne har omfattende planer for investeringer i infrastruktur, skibe, offshore installationer samt drift og vedligehold af eksisterende anlæg, er det realistisk at få alle maskinmestre, maskinister og skibsofficerer i Norge og Danmark i arbejde i nærmeste fremtid. Det er således afgørende for den danske og norske offshore og maritime sektor, at der fortsat kan tiltrækkes kvalificeret arbejdskraft fra hele verden for at realisere de omfattende investeringer i energi fra havvindmøller samt i olie- og gasindustrien i Nordeuropa.

 

 

 

Arkiv

Juni 2017

Fremtidens transportmarked

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket

God proces sparer energi i bygninger

Fjernvarme falder til ny rekordlav pris

Ny dansk opfindelse renser vand med sollys

MARTEC godkendt til alle GWO-kurser

Danmark bliver vært for stor international maritim konference

Søfarende med virtual reality

Danbor bliver til Norsea

Maskinmestre skal have fleksible tilbagetræknings-muligheder

Dansk-tysk aftale åbner for større handel med strøm

Maritimt vækstteam får 25 millioner kroner om bord

Fjernvarmen investerer i 900 km nye rør

Brønderslev etablerer unik energiproduktion

Genanvendelse af affald stiger