Forside » Nyheder » Nyheder 

Samarbejde med Norge

 

Det Norske Maskinistforbund (DNMF) som organiserer 6.000 maskinmestre og maskinister i Norge har haft kongres i dagene 14.-16. oktober 2011.


Fra Maskinmestrenes Forening deltog Formand Per Jørgensen bl.a. med en tale på vegne af europæiske organisationer for ledere indenfor transportsektoren. Fokus i formandens tale til kongressen var behovet for at tiltrække investeringer og arbejdskraft i form af maskinmestre og ingeniører til udviklingen af især energi- og transportsektoren i Europa.

De lande som via attraktive rammebetingelser for forskning, udvikling, uddannelse og skat satser på, at tiltrække investeringer og arbejdskraft, vil vinde i kapløbet om at få del i den nødvendige arbejdskraft til opgaverne.

Den norske nettolønsordning for søfarende betyder en investering for den norske statskasse på ca. 1,7 mia. norske kroner om året. Der er i Stortinget politisk opbakning til at videreføre ordningen for at sikre den maritime sektors udvikling i Norge. Der er ca. 11.000 søfolk i Norge som er omfattet af ordningen.

Det er aftalt, at samarbejdet mellem Maskinmestrenes Forening og DNMF udvides til at omfatte indsatsen for at få ledige kollegaer i arbejde samt sikre midler til uddannelse af flere maskinmestre i de nordiske lande. Ledigheden i såvel Norge som Danmark blandt maskinmestre er trods den såkaldte finanskrise på et lavt niveau svarende til at ca. 300 personer mangler et job. Da virksomhederne og rederierne har omfattende planer for investeringer i infrastruktur, skibe, offshore installationer samt drift og vedligehold af eksisterende anlæg, er det realistisk at få alle maskinmestre, maskinister og skibsofficerer i Norge og Danmark i arbejde i nærmeste fremtid. Det er således afgørende for den danske og norske offshore og maritime sektor, at der fortsat kan tiltrækkes kvalificeret arbejdskraft fra hele verden for at realisere de omfattende investeringer i energi fra havvindmøller samt i olie- og gasindustrien i Nordeuropa.

 

 

 

Arkiv

Januar 2018

Maersk og IBM går sammen om globale blockchain-løsninger

Nyt fiberkabel til USA øger muligheden for flere datacentre

Tre kandidater til Energi- og miljøprisen 2018

Første nye maskinmestre uddannet i Esbjerg

Overkapacitet til affaldsforbrænding indtil 2025

Havn har markant betydning for Kalundborg

Danmark i robot-top-10

Fleksibelt elforbrug giver plads til flere datacentre

Danmark sætter ny rekord i vind

Fjernvarmeprisen falder - indtil videre

Varmeværker får 23 millioner kroner til store varmepumper

Stort potentiale for ny energi til droner

December 2017

Høj risiko for cyberangreb på danske virksomheder

15 mio. kr. til grønnere olie- og gasproduktion i Nordsøen

Nordhavn tester fremtidens fleksible energiløsninger