Forside » Nyheder » Nyheder 

Scandlines tager innovativt rensningsanlæg i brug

Rensningsanlægget MarinePaq i Gedser Havn renser scrubbervand, så det kan ledes tilbage til åbent vand.

 

I Gedser Havn er installeret rensningsanlæg til beskidt vand fra scrubberne på to nye Scandlines-færger. Resultatet er helt rent vand, der kan ledes ud i havnen.

MarinePaq er et nyt renseanl√¶g, som renser restprodukter fra to nye Scandlines-f√¶rgers closed-loop-scrubber - i henhold til g√¶ldende milj√łkrav. Det giver mulighed for betydelige besparelser i driftsomkostningerne samt st√łrre fleksibilitet.

De to nye f√¶rger - M/F Copenhagen og M/F Berlin - har begge installeret et r√łgrensningsanl√¶g, den s√•kaldte closed-loop-scrubber. I anl√¶ggene vaskes r√łgen af en blanding af vand og natriumkarbonat i pulverform, som pumpes over p√• f√¶rgerne. Spildevandet fra scrubberen ledes ned i en separator om bord, hvor slam ved rotation adskilles fra vand, der herefter kan genbruges. N√•r opl√łsningen ikke kan optage flere affaldsstoffer, pumpes vandet over i rensningsanl√¶gget MarinePaq, der er produceret af det luxembourgske cleantech-firma APATEQ.

Store besparelser

Anlægget er blevet installeret i to containere stablet oven på hinanden på havnen i Gedser. I en femtrins proces vasker rensningsanlægget restproduktet så effektivt, at man står tilbage med vand, der er så rent, at det kan ledes ud til åbent vand i havnen.

I rensningsanl√¶gget opn√•s en langt h√łjere kvalitet af rensningen end noget andet anl√¶g om bord. Tungmetaller, COD (kemisk iltforbrug), nitrit, sulfitter og nitrat reduceres til langt lavere niveauer end i andre eksisterende anl√¶g. Scandlines har dermed nu en l√łsning, som kan im√łdekomme alle kendte milj√łkrav.

Ved at bruge MarinePaq p√• land sparer Scandlines desuden h√łje omkostninger til transport af spildevand til n√¶rmeste industrielle spildevandsanl√¶g. Rederiet er heller ikke afh√¶ngig af, at eksterne parter skal afhente spildevand, hvilket sparer tid og √łger fleksibiliteten.

 

 

 

Arkiv

April 2018

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver gr√łnnere - nogle √•r endnu

Apple og Google sluger gr√łn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens st√łrste havm√łlle sat i drift

El-kabel med g√łgeunge-effekt

Verdens f√łrste LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet

Global vækst gennem uddannelse

SerEnergy leverer gr√łnne br√¶ndselsceller

Har du styr på dine kritiske målinger?

LIND√ė port of ODENSE udbygger havnen

Stor stigning i det gr√łnne energiforbrug

Industriklynge med synergi

Lederuddannelse giver n√łdvendigt overblik