Forside » Nyheder » Nyheder 

Sejlende maskinmestre skal efteruddannes i vedligehold

Lars Jenry Petersen, lektor pĂĄ Fredericia Maskinmesterskole, efterlyser sejlende maskinmestre pĂĄ diplomuddannelsen i vedligehold.

 

 

De sejlende maskinmestre er fraværende på diplomuddannelsen i vedligehold på Videncenter for Drift og Vedligehold. Fredericia Maskinmesterskole opfordrer rederierne til at tænke på den lange bane.
 
Hvor bliver de sejlende maskinmestre af, når det gælder efteruddannelse i vedligehold? Fredericia Maskinmesterskole (FMS), som tilbyder efteruddannelse i vedligehold, ser ikke meget til de maskinmestre, som arbejder til søs.
 
Blandt de nuværende 75 studerende på diplomuddannelsen i vedligehold er der kun kursister fra landindustrien og vindmøllebranchen. De 1.000-1.200 maskinmestre, der arbejder til søs, er fraværende fra den tekniske diplomuddannelse i vedligehold, som udbydes af VIA University College i Horsens med undervisning på FMS.
 
Og det er en uheldig udvikling, mener lektor Lars Jenry Petersen, som til daglig underviser og vejleder pĂĄ FMSs Videnscenter for Drift & Vedligehold.
 
De sejlende maskinmestre bør i lighed med landindustriens maskinmestre opkvalificere deres viden om vedligehold, som fylder stadig mindre på maskinmesteruddannelsen, men er meget vigtig ude på virksomhederne.
 
- Når man skal gå længere og længere på literen, så er man nødt til at øge kompetenceniveauet inden for vedligehold, siger Lars Jenry Petersen, FMS, til Søfart.
 
Generelt er vedligehold blevet presset ud på sidelinjen af ledelses-og økonomirelaterede undervisningsforløb, forklarer Lars Jenry Petersen.
 
- Nyuddannede maskinmestre ved alt om driften af kedler, pumper og motorer, når de kommer ud på skibene. Men de mangler et løft i forhold til at passe og pleje patienten, om man så må sige. Altså et målrettet vedligeholdelsesforløb måske 10 år frem i tiden, frem mod en planlagt afskrivning eller afhændelse af skibet, uddyber han til Søfart.
 
Kilde: Søfart.

 

 

 

 

Arkiv

Marts 2018

Danmarks trafikale pulsĂĄrer skal holdes i gang i 100 ĂĄr

Prisen pĂĄ fjernvarme er faldet med 12,9 procent

EUC Nord får fem millioner fra A.P. Møller Fonden

Projektfremvisning pĂĄ MARTEC

Unikt energianlæg indvies i Brønderslev

Fra ølbrygger til ismester

Hvad ønsker en energimetropol sig i forligsgave?

Cirkulær energiforsyning i Avedøre

Stærk position for maskinmestre

Vinderprojekt handler om partikelforurening i maskinrum

Udnyttelse af rejektvand fĂĄr 2. plads blandt bachelorprojekter

Dansk nøglerolle i stor europæisk robotsatsning

Søndagsudflugten skal gå til fremtidens renseanlæg

Nye tider for hospitalernes maskinmestre

Maritim samarbejdsaftale med Mexico