Forside » Nyheder » Nyheder 

Slagslunde Fjernvarme modtager Fjernvarmeprisen

Eigil Tams, formand for Slagslunde Fjernvarme, modtager ĂĄrets fjernvarmepris.

 

Efter at Slagslunde Fjernvarme igen er blevet et selvstændigt andelsselskab - tilbagekøbt fra E.ON - er varmeprisen halveret. Derfor blev Slagslunde hædret med Fjernvarmeprisen 2017.

 

I 2011 kostede det 39.775 kroner om året at opvarme et standardhus på 130 kvadratmeter i Slagslunde i Nordsjælland, da Slagslunde Fjernvarme var ejet af den internationale forsyningskoncern E.ON.

 

- I 2011 havde brugerne fĂĄet nok. De ville ikke finde sig i at skulle betale sĂĄ meget, nĂĄr andre slap væsentligt billigere. I 2013 lykkedes det sĂĄ for brugerne - for knap 13 millioner kroner lĂĄnt af KommuneKredit - at vriste fjernvarmeværket fra E.ON. og tilbage til sig selv. Det var sĂĄ absolut kampen og besværet værd. For kunderne fik hurtigt mere menneskelige regninger, sagde Dansk Fjernvarmes formand Uffe Bro, da han overrakte Fjernvarmeprisen 2017 til Slagslunde Fjernvarme pĂĄ Dansk Fjernvarmes landsmøde.

 

Varmeprisen for et standardhus i landsbyen er i dag 17.278 kroner om året - mere end en halvering siden 2011 og 40 procent lavere, end da forbrugerne købte værket i 2013. E.ON’s administrationsomkostninger var mere end en million kroner om året, mens de i dag er omkring 250.000 kroner.

 

- Jeg er glad for at modtage prisen pĂĄ vegne af varmeaftagerne i Slagslunde og min bestyrelse, der har bakket op om vores indsats for at sikre billigere varme, sagde Eigil Tams, der er bestyrelsesformand i Slagslunde Fjernvarme.

 

- Udover at vi har fĂĄet billigere varme og styrket sammenholdet, sĂĄ oplever vi ogsĂĄ en spirende optimisme i byen efter vi gik sammen om at overtage varmeværket, sagde han videre.

 

Temaet for Dansk Fjernvarmes landsmøde var i år ”Fælles om forsyningen”, som forbrugerne i Slagslunde Fjernvarme i dag er - til gavn for dem selv, deres privatøkonomier og det lokale fællesskab.

 

- Det var ikke til gavn for kunderne, at værket i Slagslunde var pĂĄ kommercielle hænder. Tværtimod var det først, da brugerne tog værket til sig, at det blev til gavn for dem. Fjernvarmen i Slagslunde bliver i dag drevet af bĂĄde lønnede og frivillige, men det er slĂĄende, hvor markant forskellen i priserne er. Det giver stof til eftertanke, om det nu ogsĂĄ er til fordel for brugerne, hvis fjernvarmeværkerne bliver konkurrenceudsat - at de bliver privatiserede og skal arbejde pĂĄ rent kommercielt grundlag, sagde Uffe Bro.

 

Om Slagslunde Kraftvarmeværk

Slagslunde Kraftvarmeværk er et barmarksværk i Slagslunde i Egedal Kommune. Anlægget blev etableret af NESA i 1996 og overtaget af E.ON i 2005. Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. købte værk og net per 1. juli 2013.

 

Værkets årlige varmeproduktion er cirka 5.600 MWh og elproduktionen cirka 200 MWh i normalår. Værket drives af forbrugerejede Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. med 231 tilsluttede aftagere. En fuldtidsmedarbejder og en arbejdende bestyrelse med seks medlemmer står for driften.

 

Fjernvarmeprisen fra Dansk Fjernvarme går til et fjernvarmeselskab, virksomhed, organisation eller person, der har gjort og gør en særlig indsats for fjernvarmen.

 

Med hæderen følger en statuette af kunstneren Per Hillo og 25.000 kroner. Prisen blev i år uddelt for tiende gang.

 

 

 

 

Arkiv

Februar 2018

EUs energimål kan åbne døren for dansk erhvervsliv

ESVAGTs nyeste ERRV har fået hyre i Nordsøen

Intelligente kølecontainere forudser egne fejl

Maersk afviser mandskabsløse containerskibe

Fire nye skibe skal sejle pĂĄ metanol

Britiske ministre anklager Rusland for cyberangreb pĂĄ Maersk Line

Data sætter ekstra skub i den grønne omstilling

En fabrik lukker og en ny ĂĄbner

Stena Lines nye superfærger tager form

Mølleproducent valgt til verdens største havmøllepark

Grænseværdi for nitrat i drikkevand er under pres

Overskudsvarme anvendes til køling hos Scandlines

Som selvstændig sætter man sin egen standard

Rederierne bør gå forrest

Stor udbygning af vindmøller på land