Forside » Nyheder » Nyheder 

Stærk position for maskinmestre

Maskinmestre har de tekniske kompetencer, der skal til for at håndtere avanceret teknologi og digitale løsninger, lød budskabet på generalforsamlingen.
 
Det går godt for maskinmesterprofessionen, fastslog fungerende formand for Maskinmestrenes Forening, Jan Rose Andresen, da han fremlagde bestyrelsens mundtlige beretning på foreningens 146. ordinære generalforsamling onsdag 14. marts i Nyborg.


»Vi står stærkt på fremtidens arbejdsmarked. Meldingerne fra industrien, rederierne og den maritime industri er entydige og meget klare: Der er behov for endnu flere maskinmestre i de kommende år. Årsagen er, at vi har de tekniske kompetencer, der skal til for at håndtere avanceret teknologi og digitale løsninger,« sagde Jan Rose Andresen.


Efterspørgslen efter maskinmestrenes kompetencer er allerede stor i forvejen. Beskæftigelsen er høj og antallet af studerende på uddannelsen har aldrig været højere.


»Når vi hører om den regionale erhvervsudvikling på medlemsmøderne i kredsene er en af konklusionerne, at der allerede nu er mangel på maskinmestre i store dele af landet. Det er uheldigt, fordi det kan bremse vækst og dermed udviklingen i dansk økonomi, og når vi taler om vækst, er det især positivt, at den ikke kun er centreret om de største byer, men er spredt geografisk og kommer yderområderne til gode,« sagde Jan Rose Andresen.

 

Jan Rose Andresen: »Meldingerne er entydige: Der er behov for flere maskinmestre i fremtiden.«

Flere end 200 medlemmer fulgte Maskinmestrenes Forenings 146. ordinćre generalforsamling i Nyborg.

Flere end 200 medlemmer fulgte Maskinmestrenes Forenings 146. ordinære generalforsamling i Nyborg.

 

Maskinmestrenes Forening arbejder konstant for at understøtte og udbrede kendskabet til maskinmesterprofessionens brand som udviklingsorienterede, innovative og internationalt orienterede tekniske ledere.


»Samtidig oplever vi, at der hele tiden ĂĄbner sig nye og attraktive beskæftigelses- og karrieremuligheder. Ă…rsagen er, at virksomhederne og rederierne i stadig stigende grad tænker maskinmestre ind i eksempelvis de traditionelle ingeniørroller, sĂĄ de klassiske og efterspurgte ansvarsomrĂĄder som drift, vedligehold, sikkerhed og miljø bliver udvidet. Virksomhederne forventer, at vi som maskinmestre gĂĄr foran og pĂĄtager os opgaver inden for salg, udvikler budgetter for tekniske investeringer og sammentænker de tekniske løsninger med hele virksomhedens forretningsstrategi. Vi gør en forskel. Derfor er der bud efter os,« sagde Jan Rose Andresen. 


I december 2017 trak den tidligere formand Per Jørgensen sig frivilligt som formand for Maskinmestrenes Forening. Jan Rose Andresen redegjorde i detaljer for sagens forløb og afslutning. Samtidig redegjorde han for vedtægternes bestemmelser og retningslinjer for valg af ny formand, der skal finde sted i foråret 2019.


Læs hele bestyrelsens mundtlige beretning her

 

 

Arkiv

April 2018

Lavere elvarmeafgift er fremsynet

Her er regeringens energiudspil

MARTEC tiltræder Danmarks nye Teknologipagt

Ă…rets Energikonference med fokus pĂĄ regeringens energiudspil

Hold fast i stærkt hjemmemarked - for eksportens skyld

Skibsfarten skal halvere udledninger inden 2050

Jylland sidder pĂĄ energijobs

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle år endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet