Forside » Nyheder » Nyheder 

State-of-the-art-automatisering fremtidssikrer produktion af olierør

Nye styringer og anlæg hos National Oilwell Varco - med hjælp fra DI-Teknik.

 

De næste 3-4 år skal National Oilwell Varco i Kalundborg have udskiftet el-tavler, PLC-styringer og brugergrænseflader på 11 store produktionsmaskiner. Det sker med hjælp fra DI-Teknik.

 

Et stort moderniserings- og standardiseringsprojekt er startet på NOV´s produktionsanlæg i Kalundborg. I alt 13 produktionslinjer skal i årene 2014 – 2020 levetidsforlænges. Heraf de 11 produktionslinjer i løbet af de næste 3-4 år. Opgaven er tilfaldet DI-Teknik, som hjælper NOV med udskiftning af el-tavler, PLC-styringer og nye brugergrænseflader til operatørerne. Det store projekt er en øvelse i planlægning, projektstyring og samarbejde, så produktionen af fleksible rør hos NOV kan fungere med størst mulig oppetid.

 

»Det overordnede mål er at få hele vores fabrik og alle produktionslinjer opgraderet, moderniseret og standardiseret, så vi får en optimeret produktion og højere sikkerhed. Det handler både om at levetidsforlænge anlæggene, men også om at vi skal have optimeret den daglige drift, så der er færre fejl og driftstop, og vi opnår en bedre styring af maskinerne og dermed får en produktivitetsforbedring,« siger Rune Wissing, overordnet projektleder hos NOV i Kalundborg.

 

Virksomheden producerer fleksible rør, enkelte op til 10 kilometer lange, der bruges, når olie og gas skal transporters fra brønde på havets bund og op til overfladen. Det stiller meget store krav til rørenes design, fysiske styrke og fleksibilitet. Og det stiller store krav til de maskiner, som skal fremstille rørene på NOV´s fabrik i Kalundborg. Det er enorme størrelser og fysiske kræfter, der er på spil. Kravene til såvel automation som de elektriske og mekaniske anlæg er ligeledes meget omfattende.

Men tiden er ved at løbe fra flere af anlæggene og deres styringer hos NOV.

 

»Vi nærmer os en situation, hvor nogle anlæg og komponenter er så gamle, at det begynder at blive et problem med at skaffe reservedele og dermed at få repareret vores anlæg. Vi har også oplevet, at vores PLC-styringer har været fejlbehæftede, så der er brug for en opgradering af hele vores PLC-styring,« siger Bent Lodberg, projektleder for automationsfornyelsen hos NOV.

 

Professionel hĂĄndtering

Opgaven med at levere nye el-tavler, nye PLC-styringer (SIMATIC S7) og nye brugergrænseflader er gået til DI-Teknik, som tidligere har hjulpet NOV med at opgradere og standardisere et såkaldt carcass-anlæg. Under den nuværende kontrakt er foreløbig en produktionslinje til trykarmering af de fleksible rør og en produktionslinje til Extrudering, blevet moderniseret. Nu mangler yderligere 11 ud af i alt 13 produktionsmaskiner. Hele projektet skal være afsluttet i 2020.

 

»DI-Teknik har vist en forståelse for vores situation, som vi ikke har oplevet med andre leverandører. De har engageret sig og været i stand til at give os kompetent rådgivning og modspil i beslutningsprocesserne. DI-Teknik har været gode til at sætte sig ind i vores arbejdsgange og alle de nødvendige tekniske processer. De har håndteret opgaverne uden, at der falder noget ned ”mellem stolene”. DI-Teknik har klare standarder for at håndtere de forskellige faser af projekterne. I det hele taget er alt eksekveret meget professionelt, og det har givet os en tryghed undervejs,« siger Rune Wissing.

 

Læs hele artiklen her.

 

Nogle af de gamle anlćg hos National Oilwell Varco som nu udskiftes med moderne ”state-of-the-art” automatisering i samarbejde med DI-Teknik.

Nogle af de gamle anlæg hos National Oilwell Varco som nu udskiftes med moderne ”state-of-the-art” automatisering i samarbejde med DI-Teknik.

 

 

Arkiv

Januar 2018

Fyns robotklynge runder 3.200 medarbejdere

55 nye maskinmestre dimitterer fra MARTEC

IT Sikkerhedskonference

Maersk og IBM går sammen om globale blockchain-løsninger

Nyt fiberkabel til USA øger muligheden for flere datacentre

Tre kandidater til Energi- og miljøprisen 2018

Første nye maskinmestre uddannet i Esbjerg

Overkapacitet til affaldsforbrænding indtil 2025

Havn har markant betydning for Kalundborg

Danmark i robot-top-10

Fleksibelt elforbrug giver plads til flere datacentre

Danmark sætter ny rekord i vind

Fjernvarmeprisen falder - indtil videre

Varmeværker får 23 millioner kroner til store varmepumper

Stort potentiale for ny energi til droner