Forside » Nyheder » Nyheder 

Stor dansk-spansk vedligeholdskontrakt for vindmøller

Vestas har fået den største af de nye vedligeholdskontrakter med spanske Iberdrola – i alt 2.190 MW.

 

Spanske Iberdrola indgår vedligeholdsaftaler med bl.a. Vestas og Siemens. Aftalerne omfatter 4.425 MW kapacitet på den iberiske halvø og har en værdi af 110 millioner euro.
 
Vedligeholdskontrakter til en værdi af cirka 820 millioner kroner er netop blevet indgået af spanske Iberdrola. De største af kontrakterne er indgået med Vestas og Siemens Gamesa - foruden spanske og portugisiske firmaer.
 
Iberdrola har gennem sit datterselskab Iberdrola Renovables Energía SAU afsluttet udbudsprocessen for vedligehold af en stor del af sin vindmøllepark, nemlig 4.425 MW, der drives på den iberiske halvø (Spanien og Portugal).
 
Rammeaftalerne for vedligehold har en samlet værdi pĂĄ 110 € mio. og en varighed pĂĄ to til tre ĂĄr afhængigt af den type ydelser, der er blevet aftalt.
 
De største kontrakter er indgået med Vestas og Gamesa, der skal udføre forebyggende, tilstandsbaseret og afhjælpende vedligehold, henholdsvis 2.190 MW og 1.265 MW på vindmølleparker i Spanien og Portugal.
 
Iberdrola har desuden indgĂĄet aftaler med de baskiske firmaer Geeneam (233,3 MW) og Tamoin (421 MW), den galiciske virksomhed IM Future (218 MW) og den portugisiske firma Efacec (96,9 MW).
 
Alle vindmøller, der er omfattet af rammeaftalerne, er udstyret med Gamesa G4X, G5X og G6X-teknologi.
 
Iberdrola udbudte to typer af ydelser: Grundlæggende vedligehold i en toårsperiode og risikostyring i tre år, som omfatter forebyggende og korrigerende vedligehold vedrørende forbrug af bl.a. reservedele og olie.
 

FAKTA

Iberdrola er den førende vindkraftoperatør i Spanien med 5.507 MW installeret kapacitet ved udgangen af ​2017 foruden 92 MW i Portugal.
 
Iberdrolas nye vedligeholdskontrakter er indgået med Vestas og Siemens Gamesa – foruden de spanske virksomheder Ingeteam, Tamoin og IM Future og det portugisiske firma Efacec
 
Kontrakterne er indgĂĄet ud fra kriterierne sikkerhed, teknisk ekspertise og kommerciel konkurrenceevne.


 

 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold pĂĄ den holistiske mĂĄde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole pĂĄ vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse