Forside » Nyheder » Nyheder 

Stor stigning i det grønne energiforbrug

Danskernes forbrug af vedvarende energi er stigende. Det viser tal fra Energistyrelsen.

 

Danskernes forbrug af vedvarende energi steg markant sidste ĂĽr med 11 procent. Samtidig faldt kulforbruget mĂŚrkbart pĂĽ kraftvĂŚrkerne, og det er positivt for landets CO2-udledning.


Det har blÌst godt sidste ür, og derfor har landets vindmøller snurret lystigt til gavn for danskernes forbrug af grøn energi. Faktisk brugte vi hele 11 procent mere vedvarende energi fra vindmøller, solceller, biogas og biomasse i 2017 sammenlignet med 2016. Stigningen skyldes ikke mindst en højere produktion af vindenergi og anvendelse af biogas. Det viser den foreløbige energistatistik fra Energistyrelsen.


Den grønne omstilling buldrer derudaf. Kullene nÌrmer sig med hastige skridt pensionsalderen, og vindmøllerne leverer i stigende grad grøn energi til de danske virksomheder og husstande. Den nye statistik over Danmarks energiforbrug er sÌrdeles opløftende lÌsning, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).


Stort fald i kulforbruget

Tallene viser desuden, at kraftvĂŚrkerne herhjemme brugte langt mindre kul til danskernes energiforbrug. SĂĽledes faldt kulforbruget med 21 procent sammenlignet med 2016. Et fald, der ogsĂĽ kan ses i statistikken for Danmarks CO2-udledning, der faldt med 5,4 procent i samme periode.

 


Regeringen har besluttet at udfase kullene fra energiproduktionen i 2030. Derfor er jeg glad for at kunne konstatere, at büde kulforbruget og udledningen af CO2 falder markant. Prisen pü vedvarende energi rasler ned, og vi er nüet til et punkt, hvor nye havvindmølleparker er billigere end nye kulkraftvÌrker i Danmark, siger Lars Chr. Lilleholt (V).


I forbindelse med COP23 sidste år meldte regeringen Danmark ind i alliance af lande, der arbejder for at udfase kul i energiproduktionen senest i 2030. Koalitionen, som hedder ”Powering Past Coal Alliance”, består foreløbigt af 34 lande og regioner (herunder UK, Canada, Danmark, Californien) samt over 20 virksomheder og organisationer, der tæller store internationale virksomheder som Virgin, Unilever, EDF og danske Ørsted.


Danskernes energiforbrug i tal

  • Andelen af vedvarende energi i det samlede energiforbrug steg fra 29,1 procent i 2016 til 32,3 procent i 2017. Det skyldes specielt højere produktion af vindenergi og anvendelse af biogas.
  • Det samlede energiforbrug steg en anelse med 0,2 pct. fra 2016 til 2017.
  • Kulforbruget faldt med 21 procent i 2017 sammenlignet med 2016. Danmarks CO2-udledning faldt med 5,4 procent i samme periode.

 

 

 

 

 

Arkiv

April 2018

Lavere elvarmeafgift er fremsynet

Her er regeringens energiudspil

MARTEC tiltrĂŚder Danmarks nye Teknologipagt

Årets Energikonference med fokus på regeringens energiudspil

Hold fast i stĂŚrkt hjemmemarked - for eksportens skyld

Skibsfarten skal halvere udledninger inden 2050

Jylland sidder pĂĽ energijobs

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle ür endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet