Forside » Nyheder » Nyheder 

Stor udbygning af vindmøller på land

 

 

I 2017 blev der opstillet 100 nye landvindmøller med en samlet kapacitet på 342 MW.
 
Med en udbygning af vindmøllekapaciteten i 2017 på 342 MW er den samlede danske kapacitet af landvindmøller nu på 4,211 GW, viser de nyeste tal fra Energistyrelsen.
 
- 342 MW er et meget flot resultat, der bidrager mærkbart til den grønne omstilling herhjemme. Den store udbygning skyldes et højt aktivitetsniveau i branchen frem mod udløbet af den nuværende tilskudsordning, da de nuværende projekter er designet og finansieret ud fra den gældende model. Samtidig har vi set, at en række kommuner har taget planlægningsopgaven på sig og godkendt etableringen af landvind. Det er glædeligt, og jeg håber, at denne udvikling i kommunerne vil fortsætte i de kommende år, siger Jan Hylleberg, adm. direktør for Vindmølleindustrien, i en pressemeddelelse.
 
Den gældende model, som Jan Hylleberg omtaler, udløber den 21. februar 2018. Den bliver afløst af en ny tilskudsmodel, hvor landvind, havvind og sol i de kommende to år skal konkurrere mod hinanden, så det kun bliver de billigste projekter, der opnår støtte.
 
- Vi ser frem til en fremtid med udbud, der er et sundt princip, når det gøres på den rigtige måde. Jeg forventer, at konkurrencen vil lede til, at landvind bliver endnu billigere, og derfor håber jeg, at udbygningen kan overgå de forventninger, som regeringen og Dansk Folkeparti lagde frem, og at vi dermed kan undgå en opbremsning i den grønne omstilling, siger Jan Hylleberg videre.
 
Regeringen og Dansk Folkeparti har afsat midler, som forventes at svare til en udbygning med i alt ca. 190 MW landvind i alt over de to udbudsrunder i 2018 og 2019, hvilket dermed vil være markant under de 342 MW alene i 2017. Udbygningen vil dog blive større, hvis regeringens antagelser om priserne i udbudsrunderne overhales af den teknologiske udvikling inden for landvind.
 

Vindmøller i Danmark

31. december 2017 var opstillet 4.178 vindmøller (>25 kW) på land i Danmark med en samlet effekt på 4.211 MW.

Havvindmøller havde ved udgangen af 2017 en samlet kapacitet på 1.264 MW.


I 2017 blev der nedtaget 91 MW vindmøller på land (>25 kW), og nettoudbygningen var derfor 251 MW, hvilket er den tredje bedste til dato.


Den gennemsnitlige vindmølle (>25kW), der blev opstillet på land i 2017 var 148 meter til vingetip og havde en effekt på 3,4 MW.


Der står 1.471 husstandsmøller (≤25kW) med en samlet kapacitet på 18 MW.


I 2017 dækkede vind, hvad der svarer til 43,4 pct. af det danske elforbrug.
Vindmøllebranchen beskæftiger 33.000 i Danmark og eksporterede i 2016 for 55,6 mia. kr.
 
Kilder: Vindmølleindustrien og Energistyrelsen

 

 

 

 

 

Arkiv

April 2018

Jylland sidder på energijobs

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle år endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet

Global vækst gennem uddannelse

SerEnergy leverer grønne brændselsceller

Har du styr på dine kritiske målinger?

LINDØ port of ODENSE udbygger havnen

Stor stigning i det grønne energiforbrug

Industriklynge med synergi