Forside » Nyheder » Nyheder 

Store muligheder for eksport af dansk energiteknologi

 

I forlængelse af FN’s klimatopmøde COP 21 er der globalt aftalt målsætninger, som vil kræve store investeringer i nye energiteknologier. Det er en kæmpe mulighed for dansk eksport af knowhow og teknologier, siger afdelingsleder Jens Bo Holm-Nielsen, Institut for Energiteknik, Esbjerg Campus.

»Danmark er førende inden for mange energitekniske løsninger, når det gælder både offshore olie, gas og vind. Vi er også førende, når det gælder udnyttelsen af biomasse, affald og solvarme. Vi er førende, når det gælder samtidig produktion af el og varme – Combined Heat and Power. Og vi er ikke mindst blandt de førende, når det gælder integration af energisystemer. Når de 192 lande, som har underskrevet COP 21-deklarationen, skal opfylde de aftalte mål for energi og klima, ligger der et meget stort dansk eksportpotentiale, både når det gælder knowhow og teknologier,« siger Jens Bo Holm-Nielsen, som holder oplæg på energikonferencen Fremtidens Energi, 24 april. Til daglig er han lektor og afdelingsleder ved Institut for Energiteknik, ved Aalborg Universitets afdeling i Esbjerg.

Stort tysk marked

Jens Bo Holm-Nielsen ser store eksportmuligheder både tæt på Danmark og på fjernere, globale markeder.

»Tyskland er ved at nedlægge sin a-kraft-produktion og er på vej væk fra kul, så de får brug for vedvarende energikilder i stor målestok. Her vil være ufatteligt meget at gøre for danske energivirksomheder de kommende år, hvis man forstår at komme ind på og konsolidere sig på det tyske marked,« siger han.

Lidt længere væk - i tropiske og subtropiske egne af verden - vil der være brug for innovative køleløsninger, fx fjernkøling CCHP, som danske virksomheder også kan levere.
For små og mellemstore virksomheder med begrænsede ressourcer kan det være en stor udfordring at bevæge sig fra et dansk til et globalt marked.
»De små og mellemstore virksomheder har måske et par års tålmodighed med at komme ind på et nyt marked. Her er hastigheden af projektmodning meget vigtig og deltagelse i eksportnetværk kan være en god hjælp til disse virksomheder,« siger Jens Bo Holm-Nielsen.

Du kan læse mere om Energikonferencen 2017 her.
Tilmeld dig her.

 

Pĺ konferencen Fremtidens Energi, 24. april, holder Jens Bo Holm-Nielsen et oplćg med overskriften ”Vedvarende energi – hvad er EU’s og de globale mĺl

På konferencen Fremtidens Energi, 24. april, holder Jens Bo Holm-Nielsen et oplæg med overskriften ”Vedvarende energi – hvad er EU’s og de globale mål

 

 

Arkiv

Oktober 2017

Udledninger fra skibsfarten stiger

Nyt dansk-kinesisk samarbejde om overskudsvarme

14 ESVAGT-skibe i den britiske del af Nordsøen

Offshore industrien og disruption

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner pĂĄ vand

Nyt 5G-netværk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord på offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mĂĄl

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftværk af kompetencer

Nyt energiværktøj til handels- og servicebranchen

Maskinmestre bidrager til væksten på Bornholm

Fjernvarmekunderne sparer penge