Forside » Nyheder » Nyheder 

Store muligheder for eksport af dansk energiteknologi

 

I forlængelse af FN’s klimatopmøde COP 21 er der globalt aftalt målsætninger, som vil kræve store investeringer i nye energiteknologier. Det er en kæmpe mulighed for dansk eksport af knowhow og teknologier, siger afdelingsleder Jens Bo Holm-Nielsen, Institut for Energiteknik, Esbjerg Campus.

»Danmark er førende inden for mange energitekniske løsninger, når det gælder både offshore olie, gas og vind. Vi er også førende, når det gælder udnyttelsen af biomasse, affald og solvarme. Vi er førende, når det gælder samtidig produktion af el og varme – Combined Heat and Power. Og vi er ikke mindst blandt de førende, når det gælder integration af energisystemer. Når de 192 lande, som har underskrevet COP 21-deklarationen, skal opfylde de aftalte mål for energi og klima, ligger der et meget stort dansk eksportpotentiale, både når det gælder knowhow og teknologier,« siger Jens Bo Holm-Nielsen, som holder oplæg på energikonferencen Fremtidens Energi, 24 april. Til daglig er han lektor og afdelingsleder ved Institut for Energiteknik, ved Aalborg Universitets afdeling i Esbjerg.

Stort tysk marked

Jens Bo Holm-Nielsen ser store eksportmuligheder både tæt på Danmark og på fjernere, globale markeder.

»Tyskland er ved at nedlægge sin a-kraft-produktion og er på vej væk fra kul, så de får brug for vedvarende energikilder i stor målestok. Her vil være ufatteligt meget at gøre for danske energivirksomheder de kommende år, hvis man forstår at komme ind på og konsolidere sig på det tyske marked,« siger han.

Lidt længere væk - i tropiske og subtropiske egne af verden - vil der være brug for innovative køleløsninger, fx fjernkøling CCHP, som danske virksomheder også kan levere.
For små og mellemstore virksomheder med begrænsede ressourcer kan det være en stor udfordring at bevæge sig fra et dansk til et globalt marked.
»De små og mellemstore virksomheder har måske et par års tålmodighed med at komme ind på et nyt marked. Her er hastigheden af projektmodning meget vigtig og deltagelse i eksportnetværk kan være en god hjælp til disse virksomheder,« siger Jens Bo Holm-Nielsen.

Du kan læse mere om Energikonferencen 2017 her.
Tilmeld dig her.

 

Pĺ konferencen Fremtidens Energi, 24. april, holder Jens Bo Holm-Nielsen et oplćg med overskriften ”Vedvarende energi – hvad er EU’s og de globale mĺl

På konferencen Fremtidens Energi, 24. april, holder Jens Bo Holm-Nielsen et oplæg med overskriften ”Vedvarende energi – hvad er EU’s og de globale mål

 

 

Arkiv

August 2017

Russisk ordre til MAN Diesel & Turbo og AKA

Verdens største sejlskib - med dieselelektrisk hjælpemotor

Coop skifter til LED-belysning

Ansvaret skal tilbage til skibene

Indvielse af ny maskinmester-campus i Esbjerg

Alphabox skal finde motorens svageste led

Varmt spildevand muliggør stort varmepumpeanlæg

Tuco Marine leverer højtryks-spulebåd til Norge

DONG Energy sælger 50 procent af Borkum Riffgrund 2

Værdifulde råstoffer kan skabes af restprodukter

DNV GL udfører første offshore droneinspektion

Juli 2017

OSK-ShipTech A/S skriver kontrakt med Færgeselskabet Læsø

Teknologisk Institut godkendt som CEN Heat Pump KEYMARK testinstitut

Færger slår fly

Turboladere fra ABB om bord på Kinas største containerskibe