Forside » Nyheder » Nyheder 

Trafikken til de danske øer fortsætter vækst

Efterårets trafiktal fra Færgen er højere end i 2016, da der blev introduceret trafikal ligestilling. Foto: Færgen.

 

Prisnedsættelserne på færgebilletter til de danske øer har i høj grad haft den ønskede effekt. Således fortsætter trafikken til øerne med at vokse.

 
De nyeste trafiktal fra Danmarks største ø-rederi Færgen viser vækst for samtlige rederiets syv færgeruter til henholdsvis Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Lolland-Falster og Langeland.
 
I september og oktober blev overført i alt 211.566 personbiler via de syv færgeruter. Det er en stigning på 3,2 procent sammenlignet med den tilsvarende periode i 2016, som vel at mærke var en periode med markant vækst på grund af prisnedsættelserne som følge af trafikal ligestilling. Således blev billetpriserne i efteråret 2016 sat ned med op til 53 procent på ruterne til Bornholm, Samsø og Fanø.
 
- Vi kan med stor sikkerhed sige, at prisnedsættelserne har virket efter hensigten. Sammen med øernes og vores eget arbejde med at gøre øerne mere tilgængelige har de skabt præcis den ønskede effekt og gjort interessen for samtlige danske øer endnu større, end den var i forvejen. Samtidig bliver øerne ved med at udvikle deres turismeprodukt, som rammer noget helt essentielt via øernes ro og idyl, den smukke natur og de fantastiske fødevarer, siger Lindy Kjøller, salgs- og marketingchef i Færgen.
 
At tiden efter prisnedsættelserne har budt på ekstraordinær trafik bliver ligeledes understreget af, at sommerens trafiktal viste rekorder for samtlige øer, som Færgen har ruter til. Her udgjorde juli således den største rejsemåned nogensinde for ruterne mellem Ystad og Rønne, Kalundborg og Samsø, Fyn og Als samt Langeland og Lolland. Ligeledes var der trafikrekord for ruten mellem Esbjerg og Fanø, idet lørdag den 22. juli udgjorde rutens største rejsedag nogensinde.
 
Trafiktallene år til dato viser endvidere, at der fra januar til oktober 2017 er overført i alt 1.051.843 personbiler via Færgens syv færgeruter til de danske øer. Det er en stigning på 5,9 procent sammenlignet med den tilsvarende periode i 2016.
 
Nedsættelsen af priserne på færgebilletter til en række danske øer uden for højsæsonen skete første gang pr. 1. september 2016. Initiativet har til formål at styrke turismen og at gøre det mere attraktivt at bosætte sig på øerne. Det skal ske ved at indføre trafikal ligestilling, hvilket dækker over en politisk ambition om, at det bør koste slutbrugeren det samme at sejle en bestemt strækning som at køre den tilsvarende strækning i bil.
 
Som yderligere forklaring på de voksende trafiktal peger Lindy Kjøller på, at alle Færgens ruter nu er omfattet af Brobizz-ordningen, hvilket har gjort indtjekningen lettere og færgeoplevelsen som sådan mere fleksibel.
 

Om Færgen

Færgen er Danmarks største ø-rederi og sejler til henholdsvis Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Langeland og Lolland via i alt syv forskellige ruter. Færgen står desuden bag bookingportalen Dansk Ø-ferie, der samler alle de bedste oplevelser på de danske øer ét sted og gør det muligt at booke både transport, ophold og oplevelser hjemmefra. Det sker blandt andet via såkaldte ø-hop, hvor ophold på flere øer kombineres og kan finde sted under én og samme rejse.

 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold på den holistiske måde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole på vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse