Forside » Nyheder » Nyheder 

Turboladere fra ABB om bord på Kinas største containerskibe

En A180 turbolader på et containerskibs hovedmotor

 

Turboladere fra ABB driver hovedmotorerne og hjælpemotorerne på det største containerskib, der nogensinde er bygget i Kina - et 20.000 TEU fartøj med navnet COSCO Shipping Taurus.

Det første skib blev bygget af Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co. Ltd. (SWS) til levering til COSCO Shipping Lines Co. Ltd. - verdens fjerde største containerrederi. Yderligere 10 fartøjer, også til COSCO Shipping Lines, bliver udstyret med den samme ABB turboladerkonfiguration. De vil øge selskabets flåde på 311 containerskibe med en samlet kapacitet på 1,64 millioner TEU.

Hver hovedmotor bliver udstyret med tre ABB totrins turboladere - A 180-L, designet til store dieselbådmotorer. Disse turboladere øger ydeevne og driftsfleksibilitet og gør operatørerne i stand til at overholde IMO Tier II udledningsforskrifter med laveste brændstofforbrug.  Dermed imødekommes behovet for optimering af brændstofudgifter. Om bord på dette nye skib og dets søsterskibe vil hver af de fire hjælpemotorer blive udstyret med en firetakts TPL67-C turbolader. Med en gennemprøvede driftssikkerhed, der er afgørende for hjælpemotorer, har disse indtil nu været de mest efterspurgte af ABB's turboladere.

Efter China State Councils præsentation af "Made in China" strategien i 2015 offentliggjorde Industri- og Informationsministeriet (Ministry of Industry & Information Technology (MIIT)) sidste år "The Action Plan for Improving the Marine Equipment Industry's Capability (2016-2020)". Denne plan redegør yderligere for vigtigheden af at udvikle Kina til et center for shipping og skibsbygning. Konstruktionen af de elleve nye skibe udgør et skridt i udviklingen hen imod dette betydningsfulde mål.

»Denne forøgelse af lasteevne på containerskibsmarkedet understreger det store potentiale, der er i at opnå målet om at gøre Kina til et center for shipping og skibsbygning på linje med MIIT ambitionerne. Med denne ordre styrker ABB sit fodfæste i Kina og anerkender og reagerer på de asiatiske markedskrav,« siger Allan QingZhou Wang, leder af ABB Turbocharging i Kina.

COSCO Shipping Taurus er 400 meter lang med en bredde på 58,6 meter, og af det samlede TEU på 20.000 er 1.000 TEU beregnet til fryserumskapacitet. Skibet skal sejle ruter fra Asien til Europa.

 

 

 

Arkiv

August 2017

Verdens største sejlskib - med dieselelektrisk hjælpemotor

Coop skifter til LED-belysning

Ansvaret skal tilbage til skibene

Indvielse af ny maskinmester-campus i Esbjerg

Alphabox skal finde motorens svageste led

Varmt spildevand muliggør stort varmepumpeanlæg

Tuco Marine leverer højtryks-spulebåd til Norge

DONG Energy sælger 50 procent af Borkum Riffgrund 2

Værdifulde råstoffer kan skabes af restprodukter

DNV GL udfører første offshore droneinspektion

Juli 2017

OSK-ShipTech A/S skriver kontrakt med Færgeselskabet Læsø

Teknologisk Institut godkendt som CEN Heat Pump KEYMARK testinstitut

Færger slår fly

Turboladere fra ABB om bord på Kinas største containerskibe

Danske varmepumper skal udnytte havvand i Island