Forside » Nyheder » Nyheder 

Turboladere fra ABB om bord på Kinas største containerskibe

En A180 turbolader på et containerskibs hovedmotor

 

Turboladere fra ABB driver hovedmotorerne og hjælpemotorerne på det største containerskib, der nogensinde er bygget i Kina - et 20.000 TEU fartøj med navnet COSCO Shipping Taurus.

Det første skib blev bygget af Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co. Ltd. (SWS) til levering til COSCO Shipping Lines Co. Ltd. - verdens fjerde største containerrederi. Yderligere 10 fartøjer, også til COSCO Shipping Lines, bliver udstyret med den samme ABB turboladerkonfiguration. De vil øge selskabets flåde på 311 containerskibe med en samlet kapacitet på 1,64 millioner TEU.

Hver hovedmotor bliver udstyret med tre ABB totrins turboladere - A 180-L, designet til store dieselbådmotorer. Disse turboladere øger ydeevne og driftsfleksibilitet og gør operatørerne i stand til at overholde IMO Tier II udledningsforskrifter med laveste brændstofforbrug.  Dermed imødekommes behovet for optimering af brændstofudgifter. Om bord på dette nye skib og dets søsterskibe vil hver af de fire hjælpemotorer blive udstyret med en firetakts TPL67-C turbolader. Med en gennemprøvede driftssikkerhed, der er afgørende for hjælpemotorer, har disse indtil nu været de mest efterspurgte af ABB's turboladere.

Efter China State Councils præsentation af "Made in China" strategien i 2015 offentliggjorde Industri- og Informationsministeriet (Ministry of Industry & Information Technology (MIIT)) sidste år "The Action Plan for Improving the Marine Equipment Industry's Capability (2016-2020)". Denne plan redegør yderligere for vigtigheden af at udvikle Kina til et center for shipping og skibsbygning. Konstruktionen af de elleve nye skibe udgør et skridt i udviklingen hen imod dette betydningsfulde mål.

»Denne forøgelse af lasteevne på containerskibsmarkedet understreger det store potentiale, der er i at opnå målet om at gøre Kina til et center for shipping og skibsbygning på linje med MIIT ambitionerne. Med denne ordre styrker ABB sit fodfæste i Kina og anerkender og reagerer på de asiatiske markedskrav,« siger Allan QingZhou Wang, leder af ABB Turbocharging i Kina.

COSCO Shipping Taurus er 400 meter lang med en bredde på 58,6 meter, og af det samlede TEU på 20.000 er 1.000 TEU beregnet til fryserumskapacitet. Skibet skal sejle ruter fra Asien til Europa.

 

 

 

Arkiv

December 2017

Insatech udvikler fremtidens måleløsninger

Første overdækkede renseanlæg står klart

Brug for international regulering af autonome skibe

Erhvervsudvikling på Fyn

Sig Varmeværk sænker varmeprisen med varmepumpe

Danmark har verdens bedste energisystem

ME-GI og ME-LGI dual-fuel-motorer når 100.000 driftstimer

Stort potentiale i energioptimering af skibe og bygninger

Robotter skal sortere storskraldet

Verdens største litium-ion batteri taget i brug

Hele verden som arbejdsplads

Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

November 2017

Markant vækst på Esbjerg-Fanø-ruten

Flere tager genvejen Spodsbjerg-Tårs