Forside » Nyheder » Nyheder 

Vandbranchen vil skabe 4.000 nye arbejdspladser

Vandbranchen har store muligheder for at vokse og skabe nye arbejdspladser.

 

Under fagmessen VandTek blev handlingsplanen for Vandvision 2015 offentliggjort.


Danmark kan noget helt særligt inden for vand, og på globalt plan efterspørges vandløsninger i alle afskygninger. Det skal vi i fællesskab udnytte.


Så enkelt var budskabet, da konferencen "Pitstop Vandvision 2015" blev afviklet i forbindelse med VandTek i Lokomotivværkstedet i København.

 

På konferencen offentliggjorde Dansk Industri, DANVA, Dansk Miljøteknologi og Miljø- og Fødevareministeriet en handlingsplan for Vandvision 2015, der kommer ind på, hvordan man kan fordoble eksporten af vandteknologi fra 15 til 30 milliarder kroner inden 2025 - og derved skabe 4.000 nye arbejdspladser.

 

Samarbejde skal skabe arbejdspladser

Ifølge handlingsplanen skal de 4.000 arbejdspladser blandt andet skabes ved at øge salget af løsninger, der sikrer adgang til rent drikkevand, nedbringe vandspild, udbedre sanitet, nedbringe vandforbrug i industriel produktion samt ved at udbygge en ny international førerposition inden for genvinding af ressourcer fra spildevand. Tiltag som kun kan opnås gennem en fælles indsats:

 

»Hvis vi ser på, hvad vandvisionen går ud på, så er helhed et nøgleord. Vandvisionen er et fælles projekt. Vi har fælles ejerskab med myndigheder, virksomheder og brancheorganisationer,« sagde Hanne Kristensen, adm. direktør i Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning (SVANA) og fortsatte:

 

»For at vi kan realisere den her vision, så skal vi hver især gøre det, vi er bedst til - sammen. Det er det klaver, vi skal have til at spille for at lykkedes.«

 

Hos Dansk Industri var der også optimisme over den netop fremlagte handlingsplan:

 

»Hvis vi kigger på den totale vandsektor globalt, har Danmark noget, der svarer til én procent af markedet. Kan vi bare få to procent, er vi væsentligt tættere på at realisere vandvisionen. Vi er på vej, der er stadig udfordringer, men der er gode initiativer i gang,« sagde Jørn Rasmussen, direktør for DHI og formand for DI's specialudvalg for vand.

 

Vandvision 2015 blev vedtaget på et topmøde i februar 2015, hvor 42 beslutningstagere fra virksomheder, vidensinstitutioner, organisationer og forsyninger på vandområdet deltog.

 

 

 

Arkiv

April 2018

Lavere elvarmeafgift er fremsynet

Her er regeringens energiudspil

MARTEC tiltræder Danmarks nye Teknologipagt

Årets Energikonference med fokus på regeringens energiudspil

Hold fast i stærkt hjemmemarked - for eksportens skyld

Skibsfarten skal halvere udledninger inden 2050

Jylland sidder på energijobs

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle år endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet