Forside » Nyheder » Nyheder 

Vandbranchen vil skabe 4.000 nye arbejdspladser

Vandbranchen har store muligheder for at vokse og skabe nye arbejdspladser.

 

Under fagmessen VandTek blev handlingsplanen for Vandvision 2015 offentliggjort.


Danmark kan noget helt særligt inden for vand, og på globalt plan efterspørges vandløsninger i alle afskygninger. Det skal vi i fællesskab udnytte.


Så enkelt var budskabet, da konferencen "Pitstop Vandvision 2015" blev afviklet i forbindelse med VandTek i Lokomotivværkstedet i København.

 

På konferencen offentliggjorde Dansk Industri, DANVA, Dansk Miljøteknologi og Miljø- og Fødevareministeriet en handlingsplan for Vandvision 2015, der kommer ind på, hvordan man kan fordoble eksporten af vandteknologi fra 15 til 30 milliarder kroner inden 2025 - og derved skabe 4.000 nye arbejdspladser.

 

Samarbejde skal skabe arbejdspladser

Ifølge handlingsplanen skal de 4.000 arbejdspladser blandt andet skabes ved at øge salget af løsninger, der sikrer adgang til rent drikkevand, nedbringe vandspild, udbedre sanitet, nedbringe vandforbrug i industriel produktion samt ved at udbygge en ny international førerposition inden for genvinding af ressourcer fra spildevand. Tiltag som kun kan opnås gennem en fælles indsats:

 

»Hvis vi ser på, hvad vandvisionen går ud på, så er helhed et nøgleord. Vandvisionen er et fælles projekt. Vi har fælles ejerskab med myndigheder, virksomheder og brancheorganisationer,« sagde Hanne Kristensen, adm. direktør i Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning (SVANA) og fortsatte:

 

»For at vi kan realisere den her vision, så skal vi hver især gøre det, vi er bedst til - sammen. Det er det klaver, vi skal have til at spille for at lykkedes.«

 

Hos Dansk Industri var der også optimisme over den netop fremlagte handlingsplan:

 

»Hvis vi kigger på den totale vandsektor globalt, har Danmark noget, der svarer til én procent af markedet. Kan vi bare få to procent, er vi væsentligt tættere på at realisere vandvisionen. Vi er på vej, der er stadig udfordringer, men der er gode initiativer i gang,« sagde Jørn Rasmussen, direktør for DHI og formand for DI's specialudvalg for vand.

 

Vandvision 2015 blev vedtaget på et topmøde i februar 2015, hvor 42 beslutningstagere fra virksomheder, vidensinstitutioner, organisationer og forsyninger på vandområdet deltog.

 

 

 

Arkiv

Juni 2017

Fremtidens transportmarked

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket

God proces sparer energi i bygninger

Fjernvarme falder til ny rekordlav pris

Ny dansk opfindelse renser vand med sollys

MARTEC godkendt til alle GWO-kurser

Danmark bliver vært for stor international maritim konference

Søfarende med virtual reality

Danbor bliver til Norsea

Maskinmestre skal have fleksible tilbagetræknings-muligheder

Dansk-tysk aftale åbner for større handel med strøm

Maritimt vækstteam får 25 millioner kroner om bord

Fjernvarmen investerer i 900 km nye rør

Brønderslev etablerer unik energiproduktion

Genanvendelse af affald stiger