Forside » Nyheder » Nyheder 

Vedligehold på den holistiske måde

Juel & Krøyer har en holistisk tilgang til vedligehold. Kunder kan outsource alle vedligeholdsopgaver til virksomheden.

 

For fire år siden var en maskinmester med til at etablere Juel & Krøyer, som hjælper offshore-branchen med både strategisk og praktisk vedligehold. I dag er der 32 medarbejdere, halvdelen er maskinmestre.

 
For fire år siden kvittede maskinmester Martin Krøyer og kemiingeniør Christian Juel Adamsen deres daværende job for at starte egen virksomhed.


»Vi havde begge arbejdet i offshore-branchen indtil da og kunne se, at der var mulighed for at hjælpe olie- og gasproducenter med at forbedre deres vedligehold,« fortæller Martin Krøyer, som blev uddannet maskinmester fra den daværende Esbjerg Maskinmesterskole i 2007.


I dag er Martin Krøyer og Christian Juel Adamsen partnere i fire virksomheder, som til sammen dækker alle aspekter af vedligehold fra strategi over taktik til operation og eksekvering: Juel & Krøyer Terotech, Juel & Krøyer Maintenance Management, Juel & Krøyer Maintenance Engineering og JKP Fieldservices. Flere end 30 medarbejdere arbejder i de fire virksomheder. Cirka halvdelen er maskinmestre.


»Vi har fundet en niche i offshore-branchen, hvor vi hjælper de allerstørste aktører med at optimere, planlægge og eksekvere deres vedligehold. Selv de bedste vedligeholdsplaner kan ikke lykkes, hvis ikke folkene i forreste led, som skal eksekvere, hjælpes til at tage ejerskab og derved begynder at arbejde på den rigtige måde. Selv den bedste tekniker er magtesløs, hvis vedligeholdsplanerne er af dårlig kvalitet. Så vi tilbyder kunderne at hjælpe med hele værdikæden i vedligehold,« siger Martin Krøyer, som har titel af COO, Chief Operation Officer, i Juel & Krøyer Maintenance Management.


»Når man ser på vores vækst, er det tydeligt, at der har været et behov i branchen for at få hjælp til et bedre vedligehold, som skaber højere oppetid, større tilgængelighed og dermed mere produktion,« siger Thomas Therkild Petersen, som kom til Juel & Krøyer efter en karriere på 25 år som maskinmester og nu arbejder med forretningsudvikling.
 

Værdiskabende vedligehold

Juel & Krøyer arbejder efter et princip, som hedder value-driven maintenance, der enkelt udtrykt handler om, at bedre vedligehold skaber værdi – i form af højere oppetid, øget produktion, men også reducerede vedligeholdsomkostninger.


»Vores eksistensberettigelse er, at vi kan levere et skræddersyet vedligehold til kunderne, der flytter noget og leverer på KPI’er. Vi har nogle af de allerstørste virksomheder i branchen blandt vores kunder, og det er, fordi vi har haft held med at udvikle nogle redskaber, metoder og systemer, som hjælper virksomhederne med at høste gevinsten af indsatsen,« siger Martin Krøyer, som er opvokset og uddannet i Esbjerg, hvor virksomheden også har adresse.


»En af udfordringerne for kunderne er, at et optimeret vedligehold typisk kræver, at man arbejder på tværs af organisationen, og jo større en organisation, desto sværere kan den øvelse være. Derfor vælger nogle virksomheder i stedet at outsource vedligeholdsplanlægning og overvågning til os,« siger Thomas Therkild Petersen. Og når behovet opstår, involveres en samarbejdspartner, der er ekspert i forandringsledelse, så den menneskelige forandringsproces også varetages succesfuldt.


På den måde er der ifølge Martin Krøyer tale om en holistisk tilgang til vedligeholdsindsatsen.
»Vi prøver at hjælpe kunderne med alle aspekter af vedligehold lige fra planlægning, strategi, dataopsamling, failure mode-analyser, risikovurdering, overvågning og til det udførende led på kundernes anlæg. Det er en holistisk tilgang, som betyder, at en kunde, der ikke har vedligehold som en del af kerneforretningen, i realiteten kan outsource alle sine vedligeholdsopgaver til os,« siger han.
 
Læs hele artiklen i Maskinmesteren 5.

 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold på den holistiske måde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole på vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse