Forside » Nyheder » Nyheder 

Verdens første trådløse opladning af hybridfærge

MF Folgefonn er den første færge i verden, der opererer med højkapacitet trådløs opladning.

 

Wärtsilä har med succes testet sit automatiske trådløse induktions-opladningssystem på en hybriddrevet kystfærge.

 

MF Folgefonn er den første kommercielle færge i verden, der opererer med højkapacitet trådløs opladning til sine batterier, og det succesfulde projekt repræsenterer et bemærkelsesværdigt gennembrud i udviklingen af ​​plug-in-elektrisk drevne fartøjer.

 
Tests er blevet udført på den 85 meter lange MF Folgefonn i norske farvande i slutningen af ​​august og begyndelsen af ​​september i år. Færgen ejes af Norled, en af ​​Norges største færgeoperatører.
 
Trådløs opladning eliminerer kabelforbindelsen mellem fartøjet og anløbskajen og skaber en sikker kobling og afkobling af opladningen. Det reducerer også vedligeholdet, da slid på kabler elimineres. Det integrerede Wärtsilä-system er baseret på induktiv strømoverførsel og er i stand til at overføre mere end 1 MW elektrisk energi.
 
Wärtsilä-systemet er designet til at opretholde en effektiv kraftoverførsel med en afstand på 50 centimeter mellem de to plader der bruges til opladningen og som er indbygget i fartøjet og kajen. Intet andet trådløst opladningssystem er så kraftigt eller er i stand til at opretholde overførslen af ​​energi på en sådan afstand.
 
"I de senere år er der blevet introduceret trådløs opladning til biler, busser og tog. Vi har nu gjort det muligt for skibe. De vigtigste fordele for kunderne er op til 20 procent bedre udnyttelse af den tilgængelige opladningstid, øget driftssikkerhed og større systempålidelighed Der er en tendens til at udstyre kystfærger med batteridrevet og hybridbaseret fremdrivning, da disse skibe er særligt påvirket af miljømæssige krav. Trådløs opladning vil derfor skabe stor værdi for operatører af hybridfærger,” siger Ingve Sørfonn, Senior Technical Officer E & A, Wärtsilä Marine Solutions.
 
"For Wärtsilä fokuserer denne trådløse opladningsrevolution på kystfærger, som er et segment af transportindustrien, der er velegnet til teknologien på grund af den korte stop-and-go-fartplan. Den trådløse oplader er en innovativ og værdiskabende ny del af vores hybridløsninger, som vi fortsat skal udvikle yderligere i overensstemmelse med vores kunders behov ", siger Cato Esperø, salgsdirektør, Wärtsilä Norway. 

 

 

 

Arkiv

Oktober 2017

14 ESVAGT-skibe i den britiske del af Nordsøen

Offshore industrien og disruption

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner på vand

Nyt 5G-netværk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord på offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mål

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftværk af kompetencer

Nyt energiværktøj til handels- og servicebranchen

Maskinmestre bidrager til væksten på Bornholm

Fjernvarmekunderne sparer penge

Kalundborg udvider med Ny Vesthavn

M/F Berlin tester helikopterplatform