Forside » Nyheder » Nyheder 

Verdens første trådløse opladning af hybridfærge

MF Folgefonn er den første færge i verden, der opererer med højkapacitet trådløs opladning.

 

Wärtsilä har med succes testet sit automatiske trådløse induktions-opladningssystem på en hybriddrevet kystfærge.

 

MF Folgefonn er den første kommercielle færge i verden, der opererer med højkapacitet trådløs opladning til sine batterier, og det succesfulde projekt repræsenterer et bemærkelsesværdigt gennembrud i udviklingen af ​​plug-in-elektrisk drevne fartøjer.

 
Tests er blevet udført på den 85 meter lange MF Folgefonn i norske farvande i slutningen af ​​august og begyndelsen af ​​september i år. Færgen ejes af Norled, en af ​​Norges største færgeoperatører.
 
Trådløs opladning eliminerer kabelforbindelsen mellem fartøjet og anløbskajen og skaber en sikker kobling og afkobling af opladningen. Det reducerer også vedligeholdet, da slid på kabler elimineres. Det integrerede Wärtsilä-system er baseret på induktiv strømoverførsel og er i stand til at overføre mere end 1 MW elektrisk energi.
 
Wärtsilä-systemet er designet til at opretholde en effektiv kraftoverførsel med en afstand på 50 centimeter mellem de to plader der bruges til opladningen og som er indbygget i fartøjet og kajen. Intet andet trådløst opladningssystem er så kraftigt eller er i stand til at opretholde overførslen af ​​energi på en sådan afstand.
 
"I de senere år er der blevet introduceret trådløs opladning til biler, busser og tog. Vi har nu gjort det muligt for skibe. De vigtigste fordele for kunderne er op til 20 procent bedre udnyttelse af den tilgængelige opladningstid, øget driftssikkerhed og større systempålidelighed Der er en tendens til at udstyre kystfærger med batteridrevet og hybridbaseret fremdrivning, da disse skibe er særligt påvirket af miljømæssige krav. Trådløs opladning vil derfor skabe stor værdi for operatører af hybridfærger,” siger Ingve Sørfonn, Senior Technical Officer E & A, Wärtsilä Marine Solutions.
 
"For Wärtsilä fokuserer denne trådløse opladningsrevolution på kystfærger, som er et segment af transportindustrien, der er velegnet til teknologien på grund af den korte stop-and-go-fartplan. Den trådløse oplader er en innovativ og værdiskabende ny del af vores hybridløsninger, som vi fortsat skal udvikle yderligere i overensstemmelse med vores kunders behov ", siger Cato Esperø, salgsdirektør, Wärtsilä Norway. 

 

 

 

Arkiv

April 2018

Hold fast i stærkt hjemmemarked - for eksportens skyld

Skibsfarten skal halvere udledninger inden 2050

Jylland sidder på energijobs

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle år endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet

Global vækst gennem uddannelse

SerEnergy leverer grønne brændselsceller

Har du styr på dine kritiske målinger?

LINDØ port of ODENSE udbygger havnen