Forside » Nyheder » Nyheder 

Verdens mest energieffektive RoPax-færger

Stena Line sætter nu gang i byggeriet af fire nye energieffektive RoPax-færger.

 

Stena Line har som ambition at være førende inden for bæredygtighed i rederibranchen og udbygger sin tonnage med fire nye RoPax-færger, der sætter nye standarder for branchen.

Fredag 18. august var der såkaldt steel cutting ceremony på AVIC Weihai Shipyard i Kina. Begivenheden markerede starten på byggeriet af den første af i alt fire nye RoPax-færger til transport af biler og passager.

Ordren er lagt af rederiet Stena Line. Færgerne vil være 50 procent større end standarden for RoPax-færger, og nok så væsentligt vil de være de mest energieffektive af sin type.

»De nye færger vil være blandt de mest energieffektive i verden med cirka 25 procent lavere CO2-emissioner pr. lastenhed sammenlignet med tilsvarende RoPax-færger. Stena Lines mål er at være førende inden for udviklingen af bæredygtighed i rederibranchen og at sætte en ny industristandard med hensyn til drift, emissioner og konkurrencedygtighed. Færgerne vil gøre brug af traditionelt brændstof, men kan ombygges til brug af gas.  Ligeledes er færgerne forberedt til brug af scrubbere og katalysatorer, hvilket vil give os endnu større fleksibilitet i fremtiden,« fortæller Niclas Mårtensson, CEO i Stena Line.

»Gennem standardisering og indbygget fleksibilitet planlægger vi at sikre et meget pålideligt færgekoncept, der vil skabe endnu bedre betjening af vores kunder. Vi forventer fortsat vækst inden for færgetransport, og dette er et vigtigt skridt i forberedelsen af vores forretning til denne vækst,« tilføjer Niclas Mårtensson.

Færgerne, der har en kapacitet på 1.000 passagerer og 120 personbiler, vil blive leveret i 2019 og 2020, og kontrakten indeholder en option på yderligere fire RoPax færger af samme type. Stena Line forventer at indsætte de nye færger i det Irske Hav mellem Irland og England.

Tekniske specifikationer for Stena Lines nye RoPax-færger

Længde: 214,5 meter
Dybde: 6,4 meter
Bredde: 27,8 meter
Kapacitet bildæk: 3.100 banemeter + 120 personbiler
Kapacitet passagerer: 1.000
Kahytter: 175
Motorer: 2 x V12 4-stroke diesel (2 x 12,600 kW)
Hastighed: 22 knob
Skibsværft: AVIC Weihai Shipyard, Kina
 
Om Stena Line
Stena Line er verdens største privatejede færgerederi og råder over 35 fartøjer samt 20 færgeruter i Nordeuropa. Stena Line er dermed en vigtig del af det europæiske logistiknetværk og spiller en væsentlig rolle for turismen i Europa. I Danmark sejler Stena Line på ruterne Frederikshavn-Göteborg, Frederikshavn-Oslo og Grenå-Varberg.
Stena Line er et familieejet datterselskab i Stena A/S, der blev grundlagt i 1962 og har hovedkontor i Göteborg. Stena Line er en del af Stena Sfæren, som har omkring 20.500 ansatte og en årlig omsætning på over 40 milliarder danske kroner.

 

 

 

Arkiv

December 2017

Erhvervsudvikling på Fyn

Sig Varmeværk sænker varmeprisen med varmepumpe

Danmark har verdens bedste energisystem

ME-GI og ME-LGI dual-fuel-motorer når 100.000 driftstimer

Stort potentiale i energioptimering af skibe og bygninger

Robotter skal sortere storskraldet

Verdens største litium-ion batteri taget i brug

Hele verden som arbejdsplads

Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

November 2017

Markant vækst på Esbjerg-Fanø-ruten

Flere tager genvejen Spodsbjerg-Tårs

Eksportsucces i praksis

Vi skal i gang med 3D-print nu

Robotterne vil skabe vores jobs i fremtiden