Forside » Nyheder » Nyheder 

Verdens største litium-ion batteri taget i brug

Verdens største litium-ion batteri pü 100 MW er nu sat i drift i Australien ved Hornsdale Wind Farm. Foto: TESLA.

 

Efter at have vundet et vĂŚddemĂĽl om at bygge verdens største batteri pĂĽ under 100 dage har Tesla idriftsat ​​et Powerpack-system med 100 MW kapacitet i Australien.

 

Et vĂŚddemĂĽl til 50 millioner USD er nu afgjort.

 

Det er lykkedes Elon Musk og Tesla at etablere verdens største batteripark med en kapacitet pü 100 MW pü kun 60 dage. VÌddemület gik pü, om det kunne lade sig gøre pü under 100 dage. Ellers ville Tesla etablere batteriet gratis.

 

1. december 2017 blev det store litium-ion-batteri sat i drift ved vindmølleparken Hornsdale i delstaten South Australia - nord for Adelaide.

 

Powerpack-batteriet har kapacitet til at stabilere elforsyningen svarende til 30.000 australske husstande.

 

Den australske elforsyning er tidligere ramt af store strømafbrydelser som følge af voldsomt vejr, og derfor har man ønsket en back-up-kapacitet for at sikre sig mod blackouts. Det er pü den baggrund, man skal se ønsket om store batteriparker, som tilsluttes det australske elnet.

 

100 MW effekt

Elon Musk indgik vÌddemület med lovning om, at Tesla ville etablere batteriparken gratis, hvis det ikke lykkedes at gøre den klar til drift pü 100 dage.

 

Batteriparken bestür af to sektioner: En sektion pü 70 MW, som kan levere strøm i 10 minutter, og en sektion pü 30 MW som har tre timers kapacitet. Batteriparken vil kunne levere 129 MWh (460 GJ)-lagring med en effekt pü 100 MW (svarende til 130.000 HK).

 

VĂŚddemĂĽlet gik pĂĽ, om batteriparken kunne etableres pĂĽ 100 dage fra 29. september 2017. Etableringen blev afsluttet 25. november 2017, og efter en uges test blev batteriparken idriftsat 1. december 2017.

 

Batteriparken er ejet af det franske energiselskab Neoen og af Tesla. Den australske stat har betinget sig, at det australske elnet kan udnytte den lagrede strøm, hvis der er behov for det.

 

 

 

Arkiv

April 2018

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle ür endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet

Global vĂŚkst gennem uddannelse

SerEnergy leverer grønne brÌndselsceller

Har du styr pĂĽ dine kritiske mĂĽlinger?

LINDØ port of ODENSE udbygger havnen

Stor stigning i det grønne energiforbrug

Industriklynge med synergi

Lederuddannelse giver nødvendigt overblik