Forside » Nyheder » Nyheder 

Verdens største sejlskib - med dieselelektrisk hjÌlpemotor

Quadriga bliver udstyret med fire DynaRig-master, som skal sikre emissionsfri fremdrift af det 170 m lange skib.

 

Lloyd's Register (LR) har sluttet sig til Quadriga Sustainable Shipping-projektet - et initiativ fra Hamburg-baserede Sailing Cargo, der har planer om at bygge verdens største sejlskib til emissionsfri søtransport.
 
Quadriga-projektet har som mĂĽl at bygge en 170 meter emissionsfri car carrier, der kan transportere mellem 1.700 og 2.000 biler. Quadriga vil blive udstyret med fire DynaRig-master og vil til sin fremdrift benytte bĂĽde sejl og dieselelektriske motorer - og batterier til spidsbelastninger. NĂĽr Quadriga alene anvender sine sejl, vil der vĂŚre tale om helt emissionsfri fremdrift.
 
Fartøjet vil kunne sejle med 10-12 knob med et yderligere mül om at nü 14-16 knob gennem den opnüede ekspertise.
 
Fremdrift af skibe med vind er en af ​​de fĂĽ realistiske muligheder for at introducere vedvarende energi til shipping. IMO-mĂĽlet for CO2-emissioner er en reduktion pĂĽ 50% af de verdensomspĂŚndende udledninger inden 2050, hvilket krĂŚver vĂŚsentlige ĂŚndringer i branchen.
 
Lloyd's Register's Low Carbon Pathways 2050-studie viste, at skibe med lav svovludledning er nødvendige i flüden inden 2030 for at bidrage til dette mül.
 

Skibsfartens CO2-emissioner skal reduceres

Det store spørgsmĂĽl er, om teknologien vil vĂŚre tilgĂŚngelig pĂĽ den skala, der er nødvendig for at nĂĽ det opstillede mĂĽl. Konsensus er, at den tekniske udvikling alene og de tilhørende effektivitetsgevinster ikke vil vĂŚre nok til at opfylde IMO-mĂĽlet. Der skal findes nye typer brĂŚndstoffer, og Quadriga-projektet er en af ​​de potentielle alternative løsninger.
 
Uwe KĂśhler, grundlĂŚgger af Quadriga-projektet, kommenterer: 
"Vi skal gøre det rigtige for vores industris fremtid, og Quadriga-projektet kombinerer traditionelt velprøvede systemer med avanceret teknologi og har til formül at skabe en løsning til at nü mület om reduktion af CO2-emissioner. Vi er glade for at arbejde med Lloyd's Register pü dette projekt."

  

Nico Dettmann, marketing- og salgschef for Central- og Østeuropa, Marine & Offshore, Lloyd's Register, siger:
"Quadriga er et meget spĂŚndende initiativ at vĂŚre involveret i. Det er altid motiverende for os at vĂŚre involveret fra konceptfasen af ​​ethvert projekt - isĂŚr dem der involverer nyskabende teknologi og nye mĂĽder at gøre tingene pĂĽ. Vi har en lang historie for at arbejde med og støtte vores kunder til at bringe deres nye koncepter sikkert og robust helt fra starten og til den operationelle virkelighed."

 

Gennem rĂĽdgivning under design- og specifikationsfasen efterfulgt af on-site tilsyn vil Lloyd's Register bidrage til at sikre overholdelse af de højeste tekniske, sikkerhedsmĂŚssige og miljømĂŚssige standarder ved realiseringen af ​​projektet. Lloyd's Register vil ogsĂĽ kontrollere, om de opstillede performanceparametre bliver opnĂĽet.

 

Quadriga-projektets hjemmeside: nextgeneration-cargo.com.''

 

Om Sailing Cargo

Sailing Cargo startede som et projekt i ​​2013 med det formĂĽl at sĂŚtte nye standarder for fremtidens kommercielle skibsfragt. Sailing Cargo ønsker sammen med sit voksende internationale partnernetvĂŚrk at etablere bĂŚredygtige løsninger til moderne søtransport ved intelligent at kombinere gennemprøvet teknologi med avanceret innovation. sailing-cargo.de

 

 

 

Arkiv

Oktober 2017

14 ESVAGT-skibe i den britiske del af Nordsøen

Offshore industrien og disruption

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner pĂĽ vand

Nyt 5G-netvĂŚrk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord pü offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mĂĽl

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftvĂŚrk af kompetencer

Nyt energivÌrktøj til handels- og servicebranchen

Maskinmestre bidrager til vĂŚksten pĂĽ Bornholm

Fjernvarmekunderne sparer penge

Kalundborg udvider med Ny Vesthavn

M/F Berlin tester helikopterplatform