Forside » Nyheder » Nyheder 

VestforbrĂŚnding firdobler genanvendelsen af plast

Nye sorterings- og indsamlingsmetoder har medført, at VestforbrÌnding i 2016 indsamlede over 4.700 tons plast blandt de 19 ejerkommuners borgere. Derved mindskes spredningen af plast i naturen, og udledningen af CO2 reduceres.

VestforbrÌnding indsamler store mÌngder plast. Indsamlingen sker büde, nür borgerne besøger genbrugsstationerne og gennem kommunale ordninger med indsamling ved husstandene, hvor borgerne sorterer i en affaldsspand med flere rum. Disse indsatser fra kommuner og borgere har øget mÌngderne af plast til genanvendelse de seneste ür markant, viser de nyeste tal.

VestforbrÌndings direktør Peter Basland siger:
Plast er en affaldstype, der af gode grunde er kommet i søgelyset, ikke mindst som følge af store problemer med plast i verdenshavene. Dertil kommer, at produktion af plast bidrager til global opvarmning. Derfor er jeg glad for at kunne sige, at VestforbrÌnding fra 2012 til 2016 har firdoblet den totale indsamlede mÌngde plast fra godt 1.200 tons til ca. 4.700 tons.

Det starter hos borgerne

Et vÌsentligt bidrag til stigningen i genanvendelsesplast kommer fra nye flerkammerordninger, der gør det muligt for borgerne at sortere plast fra ved den enkelte husstand. Ordningerne begyndte i 2012, og mÌngden af genbrugsplast er steget fra bare 3 tons i 2012 til nÌsten 1.500 tons i 2016.

Peter Basland siger:
Stadig flere kommuner vil de kommende ür tilslutte sig de nye indsamlingsordninger i fuld skala, og vi forventer derfor, at plastmÌngderne vil stige yderligere til stor gavn for miljøet.

Genbrugscirklen sluttet

De store indsamlede mÌngder har skabt behov for, at den genanvendte plast kan nyttiggøres. Derfor har VestforbrÌnding sat sig for at vise, at det er muligt at skabe nyttige produkter af plasten. Og for at gøre det synligt for borgerne skal det første nye produkt naturligvis vÌre en sükaldt kube, dvs. en beholder i det offentlige rum, der bruges til indsamling af endnu mere plast.

 

Fra 2012 til 2016 er den indsamlede mćngde plast steget fra godt 1.200 tons til ca. 4.700 tons.

Fra 2012 til 2016 er den indsamlede mĂŚngde plast steget fra godt 1.200 tons til ca. 4.700 tons.

 

MĂĽlet er at udvikle en kube produceret af 100 % genanvendt plast. PĂĽ den mĂĽde slutter VestforbrĂŚnding genbrugscirklen ved at give borgerne deres indsamlede plast tilbage i form af nye beholdere. Udviklingen af de nye kuber sker i samarbejde med Dansk Rotations Plastic, Joca, Force Technology og PGV Design.

Fakta:
• Atmosfæren spares for 1,3 tons CO2, for hvert tons genanvendt plast.
• Minimum 75 % procent af Vestforbrændings husstandsindsamlede plast bliver genanvendt, hvilket er det højeste på landsplan.
• 4.700 tons indsamlet plast i 2016 svarer til, at borgerne i Vestforbrændings opland har sparet atmosfæren for over 4.500 tons CO2

- VestforbrÌnding er Danmarks største affaldsselskab ejet af 19 kommuner i og omkring København og i NordsjÌlland.

 

 

Arkiv

April 2018

Hold fast i stĂŚrkt hjemmemarked - for eksportens skyld

Jylland sidder pĂĽ energijobs

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle ür endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet

Global vĂŚkst gennem uddannelse

SerEnergy leverer grønne brÌndselsceller

Har du styr pĂĽ dine kritiske mĂĽlinger?

LINDØ port of ODENSE udbygger havnen

Stor stigning i det grønne energiforbrug