Forside » Nyheder » Nyheder 

Vi skal i gang med 3D-print nu

På Ajour 2017 fortalte Steffen Schmidt, Danfoss Drivers, om perspektiverne ved industriel brug af 3D-printere.

 

Danfoss har taget 3D-print i brug, og fremover vil den nye teknologi vinde stadigt større indpas i produktionsvirksomheder, hvor printerne i første omgang vil overtage opgaver fra sprøjtestøbing. Sådan lød budskabet fra Steffen Schmidt, der er globalt ansvarlig for 3D-printere hos Danfoss Drivers, da han holdt oplæg på Ajour 2017. Steffen Schmidt fortalte om både de aktuelle og fremtidige perspektiver for brugen af 3D-printere, og han havde en klar opfordring til de tilhørende på Maskinmestrenes Erhvervskonference Ajour.

»Udviklingen går stærkt, og der kommer nye 3D-printere på markedet hver uge. Køb en 3D-printer og stil den til fri afbenyttelse i virksomhedens fællesrum, så medarbejderne kan udforske 3D-print - det er den bedste måde at blive dygtig til det på,« sagde Steffen Schmidt, som er uddannet maskiningeniør.

Efterhånden er 3D-printere blevet billigere, og de vil overtage flere opgaver ikke bare fra sprøjtestøbning, men på sigt også fra eksempelvis trykstøbning i metal.

»Gør 3D-printerne tilgængelige i virksomhederne - også til ting som ikke er relevant for virksomheden. Det er vigtigt, at vi dygtiggøre os og får viden om den nye teknologi. Maskinmestre er en af de faggrupper, der får gavn af 3D-print. Men det kræver, at vi er med på udviklingen nu,« vurderede Steffen Schmidt.

 


 

 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold på den holistiske måde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole på vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse