Forside » Nyheder » Nyheder 

Vinden gemte pĂĄ en givtig niche

Mikkel Lund etablerede Alpha Offshore Service i 2007. I slutningen af 2017 blev en del af virksomheden købt af Sparrows Group.

 

Maskinmester Mikkel Lund fandt en meget succesfuld niche i offshore-industrien og har gjort Alpha Offshore Service til en virksomhed, der nu har fĂĄet en stor amerikansk kapitalfond som medejer. 

Som maskinmester på DFDS-færger, der sejlede frem og tilbage til Esbjerg, kunne Mikkel Lund i nogle år betragte driften af Horns Rev-havmølleparkerne ud for Jyllands sydvestlige hjørne.

»Jeg sejlede forbi de havmøller mange gange og kunne se, at der tit lå servicefartøjer ved møllerne. På et tidspunkt forlød det også, at der var tekniske problemer med møllerne, blandt andet med gearkasserne. Men alle sagde, at offshore-vindkraft var fremtiden. Der lå en stor vækst og ventede med mange nye havmølleparker i støbeskeen. Det lød interessant, hvis man nu skulle overveje at skifte job,« fortæller Mikkel Lund, der på det tidspunkt sejlede som 1. maskinmester på først passager- og siden fragtfærger for DFDS.

Han blev uddannet maskinmester i 1994 og begyndte umiddelbart efter som juniormaskinmester hos DFDS.

»Inden jeg blev maskinmester, er jeg uddannet maskinarbejder, da jeg gerne ville have det praktiske udgangspunkt fra en hĂĄndværksuddannelse med, men slutmĂĄlet har hele tiden været maskinmester. Jeg ville ogsĂĄ gerne ud at sejle og fik en aftale med DFDS om at komme ud som juniormester. Jeg startede pĂĄ Oslo-færgen, hvor jeg sejlede nogle ĂĄr og blev 2. maskinmester. Jeg var ogsĂĄ med ude for at hente Pearl of Scandinavia i Bangkok og efterfølgende med pĂĄ værft i Singapore og sejle hende hjem og sat i drift pĂĄ Oslo-ruten,« fortæller Mikkel Lund, som senere skiftede arbejdsplads til DFDS-ruterne pĂĄ Nordsøen. 

Den første opgave

Men selv om han i flere ĂĄr var glad for at sejle, begyndte det efterhĂĄnden at knibe med at finde nye udfordringer og at holde gejsten.

»Jeg har altid godt kunnet lide at sejle og havde mange supergode kollegaer. Det hele kørte sĂĄdan set bare, som det skulle. Jeg var 1. maskinmester og formodentlig pĂĄ vej til at blive maskinchef inden for en overskuelig fremtid, da jeg havde afløst som maskinchef i perioder. SĂĄ vejen stod ĂĄben for en lang karriere til søs, hvis jeg ville det. Men jeg kunne mærke, at der manglede en gnist, nĂĄr jeg gik pĂĄ arbejde. Det var ved at blive rutine. Og sĂĄ var der jo de havmøller, vi sejlede forbi ud for Esbjerg. De skulle jo have hjælp med service og de tekniske problemer, som opstod, efter de var sat i drift. De tanker blev til en idé om, at der mĂĄtte ligge en forretningsmulighed i service, reparationer og vedligehold af møllerne,« fortæller Mikkel Lund.

Ideen blev til handling. Efter 12 år hos DFDS sagde Mikkel Lund sit job op i 2007 og etablerede Alpha Offshore Service, som tilbød teknisk service og vedligehold af havvindmøller.

Efter at have fĂĄet skabt kontakt til daværende Vestas Offshore drog han sammen med to kollegaer ud pĂĄ den første opgave i august 2007. 

Læs mere i Ledelse og uddannelse.

 

 

 

Arkiv

April 2018

Lavere elvarmeafgift er fremsynet

Her er regeringens energiudspil

MARTEC tiltræder Danmarks nye Teknologipagt

Ă…rets Energikonference med fokus pĂĄ regeringens energiudspil

Hold fast i stærkt hjemmemarked - for eksportens skyld

Skibsfarten skal halvere udledninger inden 2050

Jylland sidder pĂĄ energijobs

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle år endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet