Forside » Nyheder » Nyheder 

Virksomheder jagter O&M-kontrakter pĂĄ Horns Rev 3

En lang række virksomheder har rettet blikket mod Hvide Sande Havn, som i de kommende år vil være centrum for en mængde offshore-aktiviteter i forbindelse med etableringen af Danmarks kommende havmøllepark, Horns Rev 3. Vattenfall og deres største underleverandører skal i den kommende tid tegne kontrakter på blandt andet operations & maintenance på parkens 49 havmøller.

Horns Rev 3 bliver Vattenfalls hidtil største satsning på offshore vind. Parken er et led i en langsigtet strategi om at investere mere end 50 milliarder svenske kroner i vedvarende energi over de kommende fem år. Det er desuden en vigtig brik i selskabets arbejde for at understøtte udviklingen på såvel offshore konstruktioner som O&M og være med på den nyeste teknologiske udvikling, der er med til at drive omkostningerne på vind ned, skriver Vindmølleindustriens brancheorganisation.

Horns Rev 3 passer godt i det cluster, vi allerede har på Vestkysten i form af både Sandbank, DanTysk og Horns Rev 1 havmølleparker," forklarer Bent Johansen, som er direktør for Operations Denmark i Vattenfall.

 

 

"Vi investerer intenst i vindenergi nu og i de kommende år, og vores tilgang er, at vi ikke blot sælger projekterne fra efter kort tid, men derimod at vi bliver gennem hele projektets levetid."

Altid klar til at handle

 

Under garantiperioden varetager Vattenfall som udgangspunkt selv O&M-opgaverne, men allerede nu er de på udkig efter underleverandører, der kan løse O&M-opgaver over Horns Rev 3-parkens resterende levetid på 20-25 år.

"Vi har en grundsætning, at vindmøllen skal køre, nĂĄr vinden blæser – vi levner ikke plads til nedetid. Derfor er vi ogsĂĄ meget fokuserede pĂĄ vores kernekompetencer, og det er planlægningen af serviceopgaverne, hvor vi arbejder dedikeret for at optimere processerne og sikre effektive arbejdsgange. De mere specialiserede serviceopgaver lægger vi ud til underleverandører, og her er vi meget opmærksomme pĂĄ, hvilke synergier vi kan trække ud af det lokale setup, der er etableret i forbindelse med denne og vores andre havmølleparker pĂĄ Vestkysten. Vi er altid ĂĄbne for at indgĂĄ kontrakter med nye underleverandører, og der hvor vi fĂĄr den bedste service til den bedste pris, er vi naturligvis altid klar til at handle," siger Bent Johansen. 

Læs mere her


 

 

 

Arkiv

August 2017

Mærsk sælger Maersk Oil til franske Total for 47 milliarder kroner

Russisk ordre til MAN Diesel & Turbo og AKA

Verdens største sejlskib - med dieselelektrisk hjælpemotor

Coop skifter til LED-belysning

Ansvaret skal tilbage til skibene

Indvielse af ny maskinmester-campus i Esbjerg

Alphabox skal finde motorens svageste led

Varmt spildevand muliggør stort varmepumpeanlæg

Tuco Marine leverer højtryks-spulebåd til Norge

DONG Energy sælger 50 procent af Borkum Riffgrund 2

Værdifulde råstoffer kan skabes af restprodukter

DNV GL udfører første offshore droneinspektion

Juli 2017

OSK-ShipTech A/S skriver kontrakt med Færgeselskabet Læsø

Teknologisk Institut godkendt som CEN Heat Pump KEYMARK testinstitut

Færger slår fly