Forside » Nyheder » Nyheder 

Virksomheder jagter O&M-kontrakter pĂĄ Horns Rev 3

En lang række virksomheder har rettet blikket mod Hvide Sande Havn, som i de kommende år vil være centrum for en mængde offshore-aktiviteter i forbindelse med etableringen af Danmarks kommende havmøllepark, Horns Rev 3. Vattenfall og deres største underleverandører skal i den kommende tid tegne kontrakter på blandt andet operations & maintenance på parkens 49 havmøller.

Horns Rev 3 bliver Vattenfalls hidtil største satsning på offshore vind. Parken er et led i en langsigtet strategi om at investere mere end 50 milliarder svenske kroner i vedvarende energi over de kommende fem år. Det er desuden en vigtig brik i selskabets arbejde for at understøtte udviklingen på såvel offshore konstruktioner som O&M og være med på den nyeste teknologiske udvikling, der er med til at drive omkostningerne på vind ned, skriver Vindmølleindustriens brancheorganisation.

Horns Rev 3 passer godt i det cluster, vi allerede har på Vestkysten i form af både Sandbank, DanTysk og Horns Rev 1 havmølleparker," forklarer Bent Johansen, som er direktør for Operations Denmark i Vattenfall.

 

 

"Vi investerer intenst i vindenergi nu og i de kommende år, og vores tilgang er, at vi ikke blot sælger projekterne fra efter kort tid, men derimod at vi bliver gennem hele projektets levetid."

Altid klar til at handle

 

Under garantiperioden varetager Vattenfall som udgangspunkt selv O&M-opgaverne, men allerede nu er de på udkig efter underleverandører, der kan løse O&M-opgaver over Horns Rev 3-parkens resterende levetid på 20-25 år.

"Vi har en grundsætning, at vindmøllen skal køre, nĂĄr vinden blæser – vi levner ikke plads til nedetid. Derfor er vi ogsĂĄ meget fokuserede pĂĄ vores kernekompetencer, og det er planlægningen af serviceopgaverne, hvor vi arbejder dedikeret for at optimere processerne og sikre effektive arbejdsgange. De mere specialiserede serviceopgaver lægger vi ud til underleverandører, og her er vi meget opmærksomme pĂĄ, hvilke synergier vi kan trække ud af det lokale setup, der er etableret i forbindelse med denne og vores andre havmølleparker pĂĄ Vestkysten. Vi er altid ĂĄbne for at indgĂĄ kontrakter med nye underleverandører, og der hvor vi fĂĄr den bedste service til den bedste pris, er vi naturligvis altid klar til at handle," siger Bent Johansen. 

Læs mere her


 

 

 

Arkiv

Oktober 2017

Dansk energiteknologi skal indtage verdenseliten

Maskinmestre tager diplomuddannelse i vedligehold

Udledninger fra skibsfarten stiger

Nyt dansk-kinesisk samarbejde om overskudsvarme

14 ESVAGT-skibe i den britiske del af Nordsøen

Offshore industrien og disruption

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner pĂĄ vand

Nyt 5G-netværk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord på offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mĂĄl

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftværk af kompetencer

Nyt energiværktøj til handels- og servicebranchen