Forside » Nyheder » Nyheder 

Virksomheder jagter O&M-kontrakter pĂĄ Horns Rev 3

En lang række virksomheder har rettet blikket mod Hvide Sande Havn, som i de kommende år vil være centrum for en mængde offshore-aktiviteter i forbindelse med etableringen af Danmarks kommende havmøllepark, Horns Rev 3. Vattenfall og deres største underleverandører skal i den kommende tid tegne kontrakter på blandt andet operations & maintenance på parkens 49 havmøller.

Horns Rev 3 bliver Vattenfalls hidtil største satsning på offshore vind. Parken er et led i en langsigtet strategi om at investere mere end 50 milliarder svenske kroner i vedvarende energi over de kommende fem år. Det er desuden en vigtig brik i selskabets arbejde for at understøtte udviklingen på såvel offshore konstruktioner som O&M og være med på den nyeste teknologiske udvikling, der er med til at drive omkostningerne på vind ned, skriver Vindmølleindustriens brancheorganisation.

Horns Rev 3 passer godt i det cluster, vi allerede har på Vestkysten i form af både Sandbank, DanTysk og Horns Rev 1 havmølleparker," forklarer Bent Johansen, som er direktør for Operations Denmark i Vattenfall.

 

 

"Vi investerer intenst i vindenergi nu og i de kommende år, og vores tilgang er, at vi ikke blot sælger projekterne fra efter kort tid, men derimod at vi bliver gennem hele projektets levetid."

Altid klar til at handle

 

Under garantiperioden varetager Vattenfall som udgangspunkt selv O&M-opgaverne, men allerede nu er de på udkig efter underleverandører, der kan løse O&M-opgaver over Horns Rev 3-parkens resterende levetid på 20-25 år.

"Vi har en grundsætning, at vindmøllen skal køre, nĂĄr vinden blæser – vi levner ikke plads til nedetid. Derfor er vi ogsĂĄ meget fokuserede pĂĄ vores kernekompetencer, og det er planlægningen af serviceopgaverne, hvor vi arbejder dedikeret for at optimere processerne og sikre effektive arbejdsgange. De mere specialiserede serviceopgaver lægger vi ud til underleverandører, og her er vi meget opmærksomme pĂĄ, hvilke synergier vi kan trække ud af det lokale setup, der er etableret i forbindelse med denne og vores andre havmølleparker pĂĄ Vestkysten. Vi er altid ĂĄbne for at indgĂĄ kontrakter med nye underleverandører, og der hvor vi fĂĄr den bedste service til den bedste pris, er vi naturligvis altid klar til at handle," siger Bent Johansen. 

Læs mere her


 

 

 

Arkiv

Januar 2018

Fyns robotklynge runder 3.200 medarbejdere

55 nye maskinmestre dimitterer fra MARTEC

IT Sikkerhedskonference

Maersk og IBM går sammen om globale blockchain-løsninger

Nyt fiberkabel til USA øger muligheden for flere datacentre

Tre kandidater til Energi- og miljøprisen 2018

Første nye maskinmestre uddannet i Esbjerg

Overkapacitet til affaldsforbrænding indtil 2025

Havn har markant betydning for Kalundborg

Danmark i robot-top-10

Fleksibelt elforbrug giver plads til flere datacentre

Danmark sætter ny rekord i vind

Fjernvarmeprisen falder - indtil videre

Varmeværker får 23 millioner kroner til store varmepumper

Stort potentiale for ny energi til droner