Forside » Nyheder » Nyheder 

Virksomheder jagter O&M-kontrakter pĂĄ Horns Rev 3

En lang række virksomheder har rettet blikket mod Hvide Sande Havn, som i de kommende år vil være centrum for en mængde offshore-aktiviteter i forbindelse med etableringen af Danmarks kommende havmøllepark, Horns Rev 3. Vattenfall og deres største underleverandører skal i den kommende tid tegne kontrakter på blandt andet operations & maintenance på parkens 49 havmøller.

Horns Rev 3 bliver Vattenfalls hidtil største satsning på offshore vind. Parken er et led i en langsigtet strategi om at investere mere end 50 milliarder svenske kroner i vedvarende energi over de kommende fem år. Det er desuden en vigtig brik i selskabets arbejde for at understøtte udviklingen på såvel offshore konstruktioner som O&M og være med på den nyeste teknologiske udvikling, der er med til at drive omkostningerne på vind ned, skriver Vindmølleindustriens brancheorganisation.

Horns Rev 3 passer godt i det cluster, vi allerede har på Vestkysten i form af både Sandbank, DanTysk og Horns Rev 1 havmølleparker," forklarer Bent Johansen, som er direktør for Operations Denmark i Vattenfall.

 

 

"Vi investerer intenst i vindenergi nu og i de kommende år, og vores tilgang er, at vi ikke blot sælger projekterne fra efter kort tid, men derimod at vi bliver gennem hele projektets levetid."

Altid klar til at handle

 

Under garantiperioden varetager Vattenfall som udgangspunkt selv O&M-opgaverne, men allerede nu er de på udkig efter underleverandører, der kan løse O&M-opgaver over Horns Rev 3-parkens resterende levetid på 20-25 år.

"Vi har en grundsætning, at vindmøllen skal køre, nĂĄr vinden blæser – vi levner ikke plads til nedetid. Derfor er vi ogsĂĄ meget fokuserede pĂĄ vores kernekompetencer, og det er planlægningen af serviceopgaverne, hvor vi arbejder dedikeret for at optimere processerne og sikre effektive arbejdsgange. De mere specialiserede serviceopgaver lægger vi ud til underleverandører, og her er vi meget opmærksomme pĂĄ, hvilke synergier vi kan trække ud af det lokale setup, der er etableret i forbindelse med denne og vores andre havmølleparker pĂĄ Vestkysten. Vi er altid ĂĄbne for at indgĂĄ kontrakter med nye underleverandører, og der hvor vi fĂĄr den bedste service til den bedste pris, er vi naturligvis altid klar til at handle," siger Bent Johansen. 

Læs mere her


 

 

 

Arkiv

Juni 2017

Fremtidens transportmarked

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket

God proces sparer energi i bygninger

Fjernvarme falder til ny rekordlav pris

Ny dansk opfindelse renser vand med sollys

MARTEC godkendt til alle GWO-kurser

Danmark bliver vært for stor international maritim konference

Søfarende med virtual reality

Danbor bliver til Norsea

Maskinmestre skal have fleksible tilbagetræknings-muligheder

Dansk-tysk aftale åbner for større handel med strøm

Maritimt vækstteam får 25 millioner kroner om bord

Fjernvarmen investerer i 900 km nye rør

Brønderslev etablerer unik energiproduktion

Genanvendelse af affald stiger