Forside » Nyheder » Nyheder 

Wärtsilä tester fjernstyring af skibe med succes

Wärtsilä nu med succes testet fjernbetjent DP-styring af et skib.

 

Fra San Diego i Californien til den skotske Nordsøkyst er der 8.000 km. Over denne afstand har Wärtsilä nu testet fjernbetjent DP-styring af et skib.

Wärtsilä har netop med succes gennemført den første langdistance-Dynamic Positioning-styring af et offshore fartøj. Skibet befandt sig ud for Skotlands Nordsøskyst, men blev styret fra Californien – en afstand på 8.000 km.

Testen foregik via en almindelig satellitforbindelse, og Gulfmark Offshore havde stillet sit fartøj Highland Chieftain til rådighed for testen. Testen omfattede styring af Highland Chieftain gennem en række forskellige manøvrer og med en kombination af dynamisk positionering (DP) og manuel joystick-kontrol.

Fartøjet er udstyret med Wärtsilä Nacos Platinum til navigation, automation og Dynamic Positioning samt en Wärtsilä-fremdrivningspakke. Ved testen blev yderligere software tilføjet midlertidigt til DP-systemet for at kunne sende data over skibets satellitforbindelse til onshore-stationen i Californien.

Wärtsilä-testen er udført ved hjælp af standardbåndbredde og satellitkommunikation. Ingen landbaseret teknologi blev brugt til kommunikationen mellem fartøjet i Nordsøen og fjernoperatørstationen i Californien. Den succesfulde test blev gennemført i løbet af næsten 4 timer, i hvilket tidsrum fartøjet gennemførte en række manøvrer ved både høje og lave hastigheder. Alle de udførte forsøgsprocedurer gik som planlagt.

»Wärtsilä er forpligtet til at udvikle teknologier, der muliggør en Smart Marine-fremtid. I den digitale tidsalder vil det fremtidige Smart Marine-system involvere smarte fartøjer og smarte havne for at muliggøre en endnu mere effektiv ressourceudnyttelse og reducere indvirkningen på klimaet, samtidig med at sikkerheden øges,« siger Roger Holm, Wärtsilä Marine Solutions.

Andrea Morgante, Wärtsilä Marine Solutions, tilføjer:

»En af de første og mest kritiske forudsætninger for intelligent shipping er at udvikle effektive og pålidelige fjernbetjenings- og overvågningsfunktioner, idet der tages hensyn til båndbreddebegrænsninger og cybersikkerhed. Denne test giver en klar indikation på, at vi er godt på vej til at opnå dette. At skibet blev aktiveret til fjernbetjening på få timer, er en stærk understregning af Wärtsiläs position i spidsen for marine teknologiudvikling. Hos Wärtsilä er vi fuldt ud engageret i at udvikle intelligente fartøjer, da vi anser sådanne teknologier for at være afgørende for at opretholde en rentabel fremtid for vores kunder.«

Det forventes, at Wärtsiläs udvikling af succesfuld fjernstyring af skibe også vil muliggøre virtuelle serviceløsninger til kunder, der har brug for tuning eller test af deres DP-systemer. Desuden vil denne løsning blive brugt til andre pilotprojekter, såsom automatiserede dockingprocedurer.

 

 

 

Arkiv

Februar 2018

Danmark skal hjælpe oliestat med at blive verdens grønne duks

EUs energimål kan åbne døren for dansk erhvervsliv

ESVAGTs nyeste ERRV har fået hyre i Nordsøen

Intelligente kølecontainere forudser egne fejl

Maersk afviser mandskabsløse containerskibe

Fire nye skibe skal sejle på metanol

Britiske ministre anklager Rusland for cyberangreb på Maersk Line

Data sætter ekstra skub i den grønne omstilling

En fabrik lukker og en ny åbner

Stena Lines nye superfærger tager form

Mølleproducent valgt til verdens største havmøllepark

Grænseværdi for nitrat i drikkevand er under pres

Overskudsvarme anvendes til køling hos Scandlines

Som selvstændig sætter man sin egen standard

Rederierne bør gå forrest