Forside » Publikationer » Maskinmesteruddannelsen - Kvalitet og Relevans 

Maskinmesteruddannelsen - Kvalitet og Relevans

I en omfattende undersøgelse har 107 virksomheder samt 358 maskinmestre, som er dimitteret inden for de seneste tre år, evalueret kvalitet og relevans af maskinmesteruddannelsen i forhold til erhvervslivets efterspørgsel.

Velkvalificerede med stærke tekniske kompetencer, personlig gennemslagskraft og gode samarbejdsevner. Sådan lyder de overordnede vurderinger af nydimitterede maskinmestre i den omfattende aftager- og dimittendundersøgelse, som netop er offentliggjort fra Maskinmestrene Forening. Sammen med repræsentanter fra blandt andre Dansk Industri, Danske Rederier, Uddannelses-og Forskningsministeriet, FRI (Foreningen af Rådgivende Ingeniører) og Danske Maritime samt flere uddannelsesinstitutioner har Maskinmestrenes Forening undersøgt, om maskinmesteruddannelsen leverer kvalitet og relevans, som afspejler arbejdsmarkedets behov. Det vil sige om de mange nye maskinmestre, der kommer ud på arbejdsmarkedet i disse år, er dygtige nok til det rigtige.

Rapporten kan læses elektronisk her på siden eller rekvireres i trykt eksemplar ved henvendelse til Maskinmestrenes Forening, mf@mmf.dk eller 3336 4920.