Forside » Uddannelser » Uddannelserne 

Uddannelserne

I Danmark findes maskinmestre i alle landets væsentligste funktioner. De styrer og administrerer de grundlæggende systemer, som vores samfund bygger på såsom el, vand og varme. På visitkortet kan der for eksempel stå projektleder, salgsingeniør, miljø- og kvalitetschef, teknisk chef, driftsleder eller energikonsulent - kort sagt tekniske leder og specialister. Maskinmestre arbejder i mange forskellige produktions- og industrivirksomheder, på kraftværker, rensningsanlæg og i energiforsyningsselskaber samt offshore med vind, olie- eller gasproduktion. De kan desuden være ansat som tekniske ledere på hospitaler eller beskæftige sig med salg og rådgivning.

Til søs kan maskinmestre arbejde på handelsskibe, passagerskibe og i marinen. Professionen giver adgang til et væld af forskellige brancher og titler. Faget indeholder gode muligheder for at arbejde internationalt som udstationeret i udlandet i kortere eller længere tid.

Læs mere om uddannelserne på disse sider eller på maskinmester.dk, hvor du også har mulighed for at læse en række forskellige jobprofiler. Maskinmester er Danmarks bredeste tekniske uddannelse.