Odense Kreds – Guidet tur til Æbelø

909 909 people viewed this event.

Æbelø er beliggende nord for Fyn, Nordøst for Bogense og øen er ejet af Aage V. Jensen naturfond som skriver følgende om øen.

Der kan vades ved lavvande fra Nordfyns kyst øst for Bogense til Æbelø ude i Kattegat, hvor naturens egen dynamik giver mulighed for at genskabe den naturlige flora og fauna efter århundreders drift med landbrug, skovbrug og jagt. Fredede egetræer og gamle skovabild beskyttes. Væltede bøgetræer henligger urørt som levested for insekter og svampe. Kun naturligt hjemmehørende træarter bevares på Æbelø, og øens dyr – bl.a. dåvildt og muflon – kan færdes frit. Talrige sjældne fugle kommer på besøg, og bl.a. yngler havørn, piroler og ravne. Her er enestående naturscenerier, som ikke kan opleves andetsteds.

Vi tager samlet af sted med oppakning fra parkeringspladsen på Lindøhoved kl. 09.00 mod Æbelø med en guide som vil fortælle om den unikke natur som vi skal opleve på vejen. Vi går helt ud til fyret, hvor vi holder pause og får noget at drikke og spise. Hvis vejret tillader det, er der arrangeret, at en lille gummibåd kommer med mad (en sandwich) og drikke til os. Hvis vejret er så dårligt, at gummibåden ikke kan sejle til Æbelø, skal hver deltager selv bære sin proviant.

Når pausen er forbi går vi tilbage til parkeringspladsen og det forventes at vi er tilbage ca. kl. 16.00-16.30. Hele turen er et sted mellem 16-18km. Det er en fysisk krævende tur til Æbelø og er ikke egnet for folk, der er dårligt gående eller har problemer med helbredet.

Det er meget eftertragtet at komme til Æbelø og alle guidede ture var tidligt booket i 2021. Det er grunden til, at turen først bliver afholdt i 2022.

På link nedenfor finder I uddybende information om Æbelø, naturen, hvordan i kommer til parkeringspladsen, hvordan ordensreglerne er, toiletforhold og meget mere. Der er kun plads til 30 personer og håbet er, at vi får en unik naturoplevelse, hvor der samtidig er mulighed for at få talt sammen på kryds og tværs.

Der er plads til maks. 30 deltagere og det er efter “først-til-mølle” princippet.

Pris: 100 kr. som indbetales straks ved tilmelding til Danske Bank reg. 1551 konto 94 711 11.

Er arrangement fuldt booket og du ønsker at komme på venteliste, så send en mail til mf@mmf.dk.

Visitfyn
Aage V. Jensen Naturfond

Kom i god tid da tidevandet ikke venter på nogen!!!

Venlig hilsen
Morten Grønborg, Kredsformand Odense Kreds.

Fuldt booket
 

Dato

13-08-2022 - 09:00 til
13-08-2022 - 16:30
 

Tilmeldingsfrist

02-08-2022
 

Udbyder

 

Kategori

Medlem
100 kr. betales ved tilmelding

Studerende medlem
100 kr. betales ved tilmelding

Senior medlem
100 kr. betales ved tilmelding

Ikke-medlem
100 kr. betales ved tilmelding

Max antal deltagere
30