Historisk næstformand for maskinmestrene

Majbrit Grymer Hoppe er valgt som første kvindelige næstformand for Maskinmestrenes Forening. Men det er det faglige og personlige engagement, som er afgørende, siger den nye næstformand.

For første gang siden stiftelsen i 1873 har Maskinmestrenes Forening fået en kvindelig næstformand. Det sker i forlængelse af valget til foreningens bestyrelse, hvor to kvinder – Majbrit Grymer Hoppe og Mia Emilliussen – for første gang blev medlemmer af bestyrelsen. Ved den nye bestyrelses konstituering blev Majbrit Grymer Hoppe valgt som maskinmestrenes næstformand.

»Jeg stillede op til bestyrelsen for at være med til at synliggøre vores profession. Maskinmestrene brænder for deres fag og arbejde, og det kæmpe engagement fortjener større opmærksomhed, som jeg gerne vil bidrage til i tæt samarbejde med den øvrige bestyrelse,« siger Majbrit Hoppe.

Majbrit Grymer Hoppe er uddannet Dual Junior Officer og siden maskinmester fra SIMAC i Svendborg i 2005. Hun har sejlet for A.P. Møller-Maersk i fire år. Siden har hun haft en alsidig karriere hos Danfoss-Semco, ABB, Svendborg Kraftvarme. I dag arbejder hun som forretningsudvikler i Fyns Maritime Klynge, blandt andet med grøn omstilling i den maritime industri.

»Min egen karriere afspejler maskinmestrenes brede kompetencer og evner til at arbejde tværfagligt, samtænke teknologier og se helheden i de nødvendige løsninger. Vi kan samarbejde, vi kan arbejde som ledere, og vi kan nørde igennem teknisk, hvis vi ønsker det. På den måde er det en uddannelse, som giver utroligt gode valgmuligheder på arbejdsmarkedet. Hvis man ønsker at bidrage til den grønne omstilling, er vores profession et af de mest spændende steder at være,« siger Majbrit Grymer Hoppe.

Men hun peger også på nødvendigheden af, at maskinmestrene fagligt holder sig på højde med udviklingen inden for automatik, databehandling og hele det digitale område.

»Vi skal holde både maskinmesteruddannelsen og efteruddannelsesmulighederne ajour med den digitale udvikling, ellers bliver det andre faggrupper, som løber med de spændende jobs,« siger hun.

Om sin rolle som den første kvindelige næstformand for maskinmestrene siger Majbrit Grymer Hoppe:

»Kvalifikationer og engagement er det vigtigste som maskinmester – ikke om man er kvinde eller mand. Hvis vi skal have flere kvinder til at vælge vores profession, skal det være i kraft af de mange spændende jobs og udviklingsmuligheder, man har som maskinmester. Vi har måske stadig et image som nogen nede i et maskinrum i kedeldragt med en smørekande, men realiteten er, at maskinmestre har det måske mest alsidige jobmarked overhovedet. Vi arbejder i stort set alle brancher og i utrolig mange forskellige typer job, så uanset dit køn kan du finde et job, hvor du kan udleve dine ambitioner«.

Valget af Majbrit Hoppe og Mia Emilliussen er historisk, fordi det er første gang, at bestyrelsen i Maskinmestrenes Forening får kvindelige medlemmer, lyder det fra formand Lars Have Hansen.

»Valget af to kvinder til vores bestyrelse og valget af Majbrit Grymer Hoppe til næstformand er utrolig positivt, fordi det viser, at det er engagementet – og ikke kønnet – som er afgørende for vores profession. Kvinder arbejder efterhånden som maskinmestre på mange arbejdspladser, og nu er de også blevet en del af det politiske arbejde i vores forening. Vi ser frem til endnu flere kvinder som maskinmestre og som aktive i foreningen, så vi styrker mangfoldigheden i vores profession. Jeg ser frem til et godt samarbejde med bestyrelsen og den nye næstformand,« siger Lars Have Hansen, formand for Maskinmestrenes Forening.

Se hele bestyrelsen her.

Recommended Posts