Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Karriererådgivning

'At arbejde er at leve'! En lettere omskrivning af et velkendt citat fra H. C. Andersens 'Mit Livs Eventyr'. 

Som medlem af Maskinmestrenes Forening er vi med rette stolte af vores uddannelse, fag og arbejde. Og du er sandsynligvis beskæftiget inden for et område i hurtig udvikling. 

Men hvor skal du egentlig hen i din karriere – dit arbejdsliv? 

Vi kan alle have perioder, hvor vi kan være en lille smule i tvivl. Eller omvendt overbevist om, at NU skal vi videre. Derfor er det vigtigt, at du overvejer din karriere hele livet. 

Vi tilbyder inspiration og faglig rådgivning tilpasset netop din situation

Sidder du og har lidt udfordringer med en ansøgning, CV, din LinkedIn-profil eller er du måske blot gået en lille smule i stå i dit nuværende job, så tag endelig fat i os.

Kæmper du lidt med din jobglæde, overvejelser om hvorvidt du reelt er stresset eller om din personprofil måske nu også passer i de nuværende rammer – eller måske i et kommende job m.v.? Så har du også muligheden for at tage nogle små, hurtige og berigende tests.  

Du finder links til fire tests nederst her på siden.

Endelig har Maskinmestrenes Forening oprettet siden Maskinmesterjob.dk, hvor vi samler alle relevante stillinger for maskinmestre. Her kan du desuden finde spændende portrætter af maskinmestre og få inspiration til nye måder at bruge din tekniske baggrund på. 

Du kan også læse portrætter af virksomheder, hvor maskinmestrenes kompetencer kommer i spil – og du kan få gode råd og tips om eksempelvis jobsøgning, CV-skrivning, lønforhandling, networking og efteruddannelse.

Kontakt os direkte og få personligt svar

Kontakt ikon - Maskinmestrenes Forening

Tlf.: +45 3336 4920

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

Test - Persontype

Denne persontest kan give dig en værdifuld indsigt omkring dig selv og andre. Det har overordentlig stor betydning, når du f.eks. skal søge det job, der passer til dig.

Det er ikke nogen egentlig test, men mere en slags type-dekoder, så der er altså ingen rigtige eller forkerte svar.

Din besvarelse kan være med til at give dig indsigt i din måde at indsamle informationer på, træffe beslutninger på samt indsigt i, hvordan du bruger dette i samspil med andre personer. Derved kan du også blive mere klar over dine egne styrker og ressourcer.

Det tager ca. fem minutter at besvare de forskellige udsagn. Tag testen her.

Test - Styrke

Få hjælp til at finde dine signaturstyrker. Du kan både bruge dem til dine ansøgninger, CV´er og i din kompetenceudvikling.

Testen bygger på positiv psykologi, der tager udgangspunkt i, hvad der får os til at føle os godt tilpas. Positiv psykologi sætter fokus på styrker fremfor svagheder.

Styrketesten baserer sig på den antagelse, at vi trives og arbejder bedst, når vi får lov til at bruge vores stærkeste sider.

Resultatet af testen er en rangordnet oversigt over 24 styrker eller personlige karakteristika, vi alle har. De fem øverste er dem, du bruger helt naturligt. Det er dem, som man kalder signaturstyrker. De andre styrker har du også, men du bruger dem ikke så ofte eller med samme selvfølge.

Testen er udarbejdet af det amerikanske firma Via Survey og tages på deres hjemmeside. Det er gratis at gennemføre testen, der kan tages på dansk.

Det tager ca. 15 minutter at besvare de 120 udsagn. Tag testen her.

Test - Jobglæde

Jobglæde og trivsel betyder alverden, for job og arbejdsliv optager meget af vores vågne tid. I lange perioder ser vi måske endda mere til kollegaer end til familien.

Det giver derfor god mening at sørge for, at jobglæden er inviteret med om bord.

Den giver dig klar besked, og du finder ud af, hvilke områder der fylder mest hos dig, og ikke mindst hvad du eventuelt kan tage fat i for at forbedre din jobglæde.

Det tager ca. fem minutter at besvare de forskellige udsagn. Tag testen her.

Test - Stress

Stress er en langvarig psykisk reaktion på ekstra krævende livsomstændigheder. Øgede krav på jobbet, dødsfald, sygdom, alvorlig ulykke, skilsmisse, familieproblemer mv.

En kortvarig, akut stressreaktion er hensigtsmæssig, når man skal yde sit bedste, men langvarig stress kan medføre fysiske og psykiske problemer.

Stress kan føre til hjertekarsygdomme og psykiske lidelser (særligt depression).

Tag denne lille test og se, om dine eventuelle symptomer giver anledning til, at du bør reagere i tide.

Det tager ca. fem minutter at besvare de 15 spørgsmål. Tag testen her.

Gratis webinar

Tag et gratis webinar og få ny viden og inspiration inden for karriereudvikling. Det er både sjovt og lærerigt at være med på webinar og samtid styrker du dit netværk. Du deltager via computer, smartphone eller tablet. Det er en fordel med headset.

Varighed: Én time. 

Få succes med fundraising - 20. august 2019 

Flere og flere er afhængige af midler fra fonde og puljer til udvikling af nye aktiviteter. Men ansøgningsprocessen kan være lang og uoverskuelig med dertilhørende afslag og frustration. Processen kan dog struktureres, så den bliver mindre frustrerende.

Kom med på webinar, og få gode tips og idéer til, hvad en god ansøgning indeholder og hvilke faldgruber du bør være opmærksom på. Du får også gode råd med hjem og adgang til relevante fundraising værktøjer.

På webinaret, kommer vi ind på;

  • Hvordan du kommer gennem nåleøjet
  • Hvad fonde og puljer lægger vægt på
  • Hvad du kan fundraise til - og hvor
  • 10 gode fundraising råd

Tilmeld dig her

Ledelse af frivillige – 27. august 2019
Frivillige kræfter er et vigtigt aktiv for alle foreninger, og derfor er det vigtigt at vide, hvordan du kan du tænde og nære dem.

Overfor frivillige er din magtrelation svag og exit-faktoren er nem. Det står i modsætning til arbejdsmarkedet, hvor ledelses-power i høj grad kan være til stede, og hvor det kan være forbundet med høje omkostninger for medarbejderen at forlade jobbet. Derfor er ledelse af frivillige noget ganske særligt.

Kom med på webinar, og lær hvordan du leder og arbejder med frivillige i din forening eller i din organisation.

Du lærer bl.a. om:

  • Motivation, belastning og belønning af frivillige kræfter i en forening
  • Hvordan du gør frivillige mere 'langtidsholdbare'
  • Hvilke 'greb' har du, når du – trods alt – skal lede frivillige

Tilmeld dig her

Positiv psykologi – 17. september 2019
Få nogle konkrete redskaber til at vurdere, om positiv psykologi blot er ’gammel vin på nye flasker’. Eller om der er noget om snakken, at positiv psykologi kan skabe positiv mening i dit arbejds- og privatliv.

Hvem kan sige nej til at få et mere optimistisk livssyn?

Du lærer bl.a. om:

  • Hvad positiv psykologi er
  • Hvordan du kan opnå mere energi, glæde og begejstring - både i dit arbejds- og privatliv
  • Hvordan du finder endnu mere mening i arbejdslivet

Tilmeld dig her

Guide til jobsøgning

Hvordan skriver jeg den skarpe ansøgning og CV? Der er ikke nogen endegyldig facitliste for, hvordan du gør, men der findes nogle gode råd og anbefalinger til, hvordan du kan gribe det an. Både hvis du søger på stillingsopslag og uopfordret.

Det har vi forsøgt at samle i vores to guider, som du er velkommen til at hente her på siden.

Miniguide til jobsøgning
Gode råd til dit CV

Kompetenceprofil

Ved du, hvad dine stærkeste kompetencer er? Hvad er det egentlig, du kan? En trin-for-trin vejledning til at afklare dine kompetencer.

Vi taler om dem hele tiden; kompetencerne. I studietiden, hos A-kassen, virksomhederne og i dit møde med os, hører du ordet kompetence nævnt igen og igen. Det gør du, fordi den er dit produkt - den vare, du skal sælge.

Ofte tages kompetencerne som en selvfølge for den enkelte. Mange undlader at skrive de specifikke kompetencer i deres jobsøgningsmateriale. Ved at gå systematisk til værks kan du skabe en mere detaljeret beskrivelse af dine kompetencer og finde ud af, hvad, du synes, der er sjovest at arbejde med. Hvis du ikke allerede har lavet en grundig kompetenceafklaring, kan det være en god idé at få det gjort. Er du ledig, har du nu tid til at gå i dybden med afklaringen. Er du i job, er det en god idé at få afklaringen prioriteret, så den er klar til næste gang du skal søge job.

Prøv kompetenceprofilen
Lad os derfor kaste os ud i det! Her kan du vælge en trin-for-trin guide til afklaring af dine kompetencer, der passer bedst til din aktuelle situation; som nyuddannet eller erfaren. Væbn dig med tålmodighed - det er tid godt givet ud.

I Kompetenceprofilen er der vejledning til, hvordan du udfylder den. Hvis du har brug for sparring, når du laver din kompetenceprofil eller overvejer, hvad du kan og vil, er du velkommen til at kontakte os på telefon 3336 4920 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

De tre kompetence-arter
Vi skelner mellem de personlige, sociale og faglige kompetencer. De faglige kompetencer er de vigtigste i dit materiale til virksomhederne og dem, de er på udkig efter. De faglige kompetencer dækker over den fagspecifikke viden, du har med dig fra dit studie og job, mens dine personlige kompetencer er f.eks. nysgerrighed og kreativitet. Dine sociale kompetencer er f.eks. samarbejde, formidling og koordinering.

Du lander ikke jobsamtalen, fordi du tænker kreativt - det gør børn også, men de er ikke i stand til at løse de opgaver, som du skal løse. Du kommer til jobsamtalen, fordi du tydeligt præsenterer de faglige kompetencer, som virksomheden har behov for. Fokus er derfor på de faglige kompetencer. Vores erfaring er, at det er dem, vores medlemmer har sværest ved at frehæve.

Vi kan give dig sparring, hvis du vil bruge kompetenceprofilen strategisk - enten som forberedelse eller som næste skridt i din udviklingsproces.

Kompetenceprofil - nyuddannet
Kompetenceprofil - erfaren

Din karriereplan

Hvorfor en karriereplan?
En effektiv karriereplan skal være energigivende og bygge på dine styrker, evner og talenter. Den skal sikre, at du de kommende tre år udvikler og udfordrer dig fagligt og personligt i den retning, du selv drømmer om.

Hvordan?
For at sikre, at du kommer rundt om alle relevante elementer, kan du med fordel bruge SMART-modellen.

SMART-modellen er et værktøj, som gør det lettere for dig at sætte et mål og nå det. Du har sikkert oplevet, at du har sat dig et mål, som du ikke har realiseret. Det betyder ikke nødvendigvis, at du ikke var god nok, for måske var det i stedet målet, der trængte til at blive skarpere formuleret. SMART-modellen hjælper dig til at stille skarpe mål, som er lettere at kommunikere til andre og følge op på.

Din karriereplan

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.