RÅDGIVNING

Få individuel juridisk rådgivning
om arbejdslivet og dine muligheder
indenfor karriereudvikling og videreuddannelse

JURIDISK SPARRING

Kontrakter

Vi rådgiver og vejleder vi både arbejdstagere og arbejdsgivere, så I får den bedste ansættelses-start. Vi sikrer, at din kontrakt er fyldestgørende.

Klausuler

Løn og arbejdsvilkår er som regel betinget af både gældende lovgivning, overenskomster og individuelle forhandlinger.

Løn & overenskomster

Løn og arbejdsvilkår er som regel betinget af både gældende lovgivning, overenskomster og individuelle forhandlinger.

Opsigelser

De fleste opsigelser foregår fredeligt, men vi rådgiver både arbejdstagere og arbejdsgivere, hvis det bliver nødvendigt.

Lønberegner

Med vores lønberegner kan du finde ud af, hvad andre med din profil tjener. Lønberegneren er for Privatansatte Maskinmestre i land.

Arbejdsskade

Hvis du kommer til skade på arbejde, kan du være berettiget til en erstatning. Vi kan hjælpe med juridisk rådgivning.

Sygdom

I forbindelse med sygdom rådgiver vi om dine rettigheder – eksempelvis vedrørende løn under fraværet.

Ferie

Alle lønmodtagere er omfattet af ferieloven og har krav på at afholde ferie og optjene ret til feriepenge eller ferie med løn.

Selvstændig

Vi kan sparre med dig, der er selvstændig eller overvejer at blive det. 

Barsel

Du har ret til at holde barsels-orlov. Alle lønmodtagere, som skal have barn, har ret til fravær med dagpenge efter barselslovens regler.

KARRIERERÅDGIVNING OG -UDVIKLING

Hvor skal du hen i din karriere – dit arbejdsliv?
Vi har samlet en masse inspiration og faglig rådgivning til dig, som  er i tvivl om du skal videre i din karriere, måske vil tilmelde dig en mentorordning, eller har brug for at udarbejde en karrieplan.

VIDEREUDDANNELSE

Er du færdiguddannet maskinmester og har mod på mere uddannelse?
Vi har oplistet en række spændende og interessante efteruddannelsesmuligheder til dig, som er nysgerrig på mulighederne for at udvikle dig fagligt.

JURIDISKE ARTIKLER

MASKINMESTEREN

For første gang er der i samarbejde med udenlandske virksomheder udarbejdet en engelsk præsentation af maskinmestrenes kompetencer og arbejdsområder. Du finder præsentationen HER – den er et godt redskab, hvis du eksempelvis skal søge arbejde i udlandet.

I den nye engelske præsentation kaldes maskinmestre for Operation and Maintenance Engineers, hvilket skal ses i forhold til det officielle engelske navn på uddannelsen, som er Bachelor in Technology Management and Marine Engineering.

Maskinmestre er allerede en kendt størrelse i den internationale skibsfart og står stærkt med den globale standard STCW (Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafares). Formålet med præcisionen er også at fremhæve de andre aspekter af professionen, der i dag fylder mest, når man ser på de brancher, som maskinmestre arbejdet i.

Formålet med den engelske præsentation er at hjælpe dig som maskinmester, når du skal præsentere dig selv og din profession over for udenlandske virksomheder.

Hent den engelske præsentation her: Operation and Maintenance Engineers

Har du brug for yderligere information, er du velkommen til at kontakte os på 3336 4920 / mf@mmf.dk.

Først i 2006 blev maskinmesteruddannelsen formelt en professionsbachelor, men med en godkendelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet i 2021 har maskinmestre, der er uddannet i perioden 1989-2006, fået deres uddannelse anerkendt på niveau med andre bachelorer.

Indtil 2006 gjaldt Bekendtgørelse 599 af 7. oktober 1988 for uddannelse af maskinmestre. På det tidspunkt var hverken ECTS eller begrebet professionsbachelor brugt i danske maritime uddannelser, men ministeriets godkendelse betyder, at et eksamensbevis som maskinmester udstedt mellem 1989 og 2006 nu anerkendes som et uddannelsesniveau svarende til den maskinmesterbachelor, der blev en realitet i 2006. Denne bachelor svarer til niveau 6 i den såkaldte europæiske kvalifikationsramme EQF – European Qualifications Framework.

Anerkendelsen gælder for eksamensbeviser fra alle nuværende og tidligere maskinmesterskoler, heriblandt de nu lukkede Odense Maskinmesterskole, Aalborg Maskinmesterskole og Esbjerg Maskinmesterskole/Maritimt Uddannelsescenter Vest.

Hvis du har en maskinmesteruddannelse, der er afsluttet før 1989, skal uddannelsen stadig gennem en individuel sagsbehandling, før den eventuelt kan godkendendes på bachelorniveau.

Uddannet fra 1989 – 2006?

HER kan du downloade ministeriets godkendelse (på engelsk).

FACTS


Fra 2006 blev maskinmesteruddannelsen godkendt som professionsbachelor ved en ministeriel bekendtgørelse.

I dag svarer en professionsbachelor som maskinmester til 270 ECTS.

Hvis du har brug for, at din maskinmesteruddannelse afsluttet i perioden 1989 – 2006 er anerkendt på bachelorniveau af Uddannelses- og Forskningsministeriet, kan du hente godkendelsen HER.

Håndbog for maskinmestre – det tekniske opslagsværk

Håndbog for maskinmestre udkom for første gang i 1917 og har siden været fast inventar på bogreolen hos erhvervsaktive maskinmestre, studerende og undervisere på landets maskinmesterskoler samt andre med en polyteknisk uddannelse.

I 2020 lancerede Maskinmestrenes Forening en digital udgave af håndbogen, som er tilgængelig via abonnement på www.hfmm.dk. Den digitale udgave indeholder tusindvis af tekniske formler og flere hundrede sider med beskrivelser af tekniske emner, der relaterer til maskinmesterprofessionen.

Teknisk viden direkte på PC, mobil og tablet

Den digitale udgave af Håndbog for maskinmestre fungerer på alle devices, så du altid har teknisk viden, modeller og formler lige ved hånden – også, når du er på farten.

Med den avancerede søgefunktion er det let at finde specifikke emner og formler, som du kan gemme til senere, skrive noter til og downloade noterne i PDF-format.

FÅ ADGANG ALLEREDE I DAG


Studerende?


Gratis for studerende medlemmer af Maskinmestrenes Forening.

Erhvervsaktiv eller seniormedlem?

Få adgang til Håndbog for maskinmestre til en særdeles attraktiv pris på kr. 249,- pr. år. De første tre måneder er gratis.

Underviser?

Undervisere på en maskinmesterskole eller et maritimt uddannelsescenter kan få gratis adgang, hvis skolen har købt licens. Alternativt gælder samme abonnementsvilkår som for erhvervsaktive og seniormedlemmer.

Ikke medlem?

Prisen for ikke-medlemmer er kr. 499,- pr. år.

Læs mere og få adgang til håndbogen

VIDEREUDDANNELSE

Er du færdiguddannet maskinmester og har mod på mere uddannelse?
Vi har oplistet en række spændende og interessante efteruddannelsesmuligheder til dig, som er nysgerrig på mulighederne for at udvikle dig fagligt.