Skip to content

PFA PENSION

PFA PENSION

Vi samarbejder med PFA Pension om at levere den bedst mulige pensionsordning til dig. Vi har derfor sammensat en attraktiv og konkurrencedygtig pensionsordning.

Mange medlemmer har i dag deres pensionsordning i PFA, men pensionsordningen vil variere afhængigt af den enkeltes ansættelsesvilkår. Både privatansatte under rederiforeningerne, offentligt ansatte og øvrige privatansatte med pension i PFA har som udgangspunkt pensionsordningen PFA Plus.

Fleksible forsikringer og egne investeringsvalg
Med PFA Plus har du stor indflydelse på, hvordan din pensionsordning skal skrues sammen. Du kan for eksempel vælge, hvordan din opsparing skal investeres. Når du vælger, skal du tage stilling til din risikovillighed og hvilket afkast, du ønsker at gå efter. Du har også mulighed for at justere dine forsikringsdækninger, så de passer til dit liv.

Tag stilling til din pension – det betaler sig 
Som medlem af Maskinmestrenes Forening har du adgang til rådgivning, uanset hvor i landet eller verden du befinder dig. Vi anbefaler, at du booker en samtale med en rådgiver fra PFA cirka hvert tredje til femte år, og når der sker ændringer i dit liv. Det kan for eksempel være, at du er blevet gift eller skilt, at du har fået børn eller har købt eller solgt bolig. På den måde sikrer du, at din pension og forsikringer altid passer til dig og dine ønsker.

Du kan selv vælge, om du ønsker rådgivning via telefon og computer eller ansigt til ansigt. Er du maritimt ansat, kan du booke en rådgivningssamtale på mitpfa.dk. Er du landansat, kan du booke en samtale på mitpfa.dk. Du skal bruge NemID for at logge på bookingportalen. Har du ikke NemID, kan du ringe til PFA på tlf.: 3917 6019.  

Saml din opsparing og få overblik
Hvis du har flere pensionsordninger, kan det være en fordel at samle dine opsparinger i PFA. Det giver et bedre overblik, og du kan ofte spare penge, fordi du kun skal betale administrationsomkostninger et sted. Tal med din pensionsrådgiver om, hvad der bedst kan betale sig for dig.

Vil du oprette en frivillig ordning?
Vi har sammen med PFA Pension udarbejdet en frivillig rammeaftale, som er et tilbud til medlemmer uden pensionsordning. Dette tilbud vil for eksempel være interessant for dig, der sejler under fremmed flag og ikke automatisk er omfattet af en pensionsordning.

PFA HELBREDSSIKRING

Vi har sørget for, at alle medlemmer med en pensionsordning i PFA har en helbredssikring eller har mulighed for at købe forsikringen. 

Privatansatte medlemmer under rederiforeningerne har en helbredssikring som en del af deres pensionsordning. 

Er du offentlig ansat eller privatansat uden en pensionsordning i PFA, har du mulighed for at købe forsikringen via dit medlemskab hos os.

Download tilmeldingsblanket og tilmeld dig her.

 

FOKUS PÅ DIN SUNDHED

I samarbejde med PFA har vi i 2022 gennemført en stor sundhedsanalyse blandt vores medlemmer. De vigtigste fokusområder kan du løbende læse om i fagmagasinet ‘Maskinmesteren’.

Artikel: Fokusér på sociale relationer, en sund livsstil og digitale vaner

Artikel: Rør dig mere, spis bedre og sluk din telefon

Guide: Sådan skaber du sunde digitale vaner

Guide: Forstyrrelser i arbejdsdagen

 

VIL DU VIDE MERE?

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte PFA.

Maritimt ansatte: SØ Hotline i PFA, 7024 5026
Læs mere på pfa.dk/soeordningen

Landansatte: PFA Rådgivningscenter, 7012 5000
Læs mere på pfa.dk/mmf

Log på med NemID for at se de præcise forhold, som gælder for dig.

OBS! Nogle medlemmer har fortsat en pensionsordning i gennemsnitsrente i PFA. Disse medlemmer kan se deres forsikringer og opsparing ved at logge på mitpfa.dk.