Skip to content

MØD EN VIRKSOMHED

DANMARKS ENESTE STÅLVALSEVÆRK

Det er ikke mange danske virksomheder, der kan kalde sig unikke, men det kan NLMK DanSteel A/S, som er Danmarks eneste stålvalseværk. Her fremstilles stålplader til offshore, industrien, skibsværfter og anden krævende infrastruktur i Europa og USA. Uforarbejdede slabs kommer fra Rusland til stålvalseværket og bliver valset og bearbejdet til stålplader. De processer foregår i nogle af de største og mest energikrævende industrielle anlæg i Danmark.

En af de 430 medarbejdere er maskinmester Jens Kristian Pedersen, som har været to år hos NLMK DanSteel – det første år som vagtgående mester i vedligeholdelsesafdelingen og det seneste år som RCM-analytiker med ansvar for at registrere alle relevante tekniske data om virksomhedens anlæg i et nyt vedligeholdssystem – med henblik på at optimere det forebyggende vedligehold og øge anlæggenes oppetid.

»Min baggrund som maskinmester passer godt til opgaven med at få systematiseret vores tekniske data. Noget af dokumentationen har vi allerede digitalt, andet ligger på gamle tegninger, og noget skal jeg selv ud og finde på vores anlæg,« siger Jens Kristan Pedersen.

50 procents udvidelse
I disse år investerer NLMK DanSteel stort i fremtiden. Nye produktionsanlæg er under etablering: Målet er at udvide produktionskapaciteten med 50 procent.

»Vores ejere planlægger produktion i Danmark i mange år frem. Det er spændende at opleve nye store anlæg blive etableret og taget i drift, så vi kan øge produktionen og lave nye typer stålplader,« siger Jens Kristian Pedersen.

NLMK DanSteels historie går tilbage til 1940’erne, og det betyder, at der er anlæg fra flere generationer af teknologi.

»Som maskinmester er det spændende, at vi har anlæg, der er 50-60 år gamle, som står side om side med helt nye anlæg. Det giver en stor spændvidde i vores opgaver, og man lærer nyt hele tiden. Som maskinmester er der et næsten overvældende antal af opgaver at gå i gang med og blive udfordret af,« siger Jens Kristian Pedersen.

NLMK DanSteel A/S

Ansatte
Globalt 55000
Danmark 430
Maskinmestre –
Maskinmestre i Danmark 18

Fokus
NLMK DanSteel A/S er Danmarks eneste stålvalseværk og en mastodont inden for sværindustrien. Ved hjælp af moderne teknologi producerer vi kvalitetsstålplader til skibsbygning, bygge- og anlægsprojekter, olie- og gasprojekter, transportsektoren og vindmølleindustrien (on-/offshore). Størstedelen af produktionen eksporteres.

Ansvarsområder

 • Kvalitetskontrol
 • Vandbehandling
 • Vandforsyning
 • Ledelse
 • Hydraulik
 • Energiforsyning
 • Teknisk rådgivning
 • Køle- varmeteknologi
 • Produkt- og
  softwareudvikling
 • Salg

Information
NLMK DanSteel A/S
Havnevej 33
3300 Frederiksværk
Tlf. 4777 0333
www.dansteel.dk

Tilbud til studerende
Praktikophold, studiejob
og mulighed for at skrive
bachelor- eller afgangsprojekt

Need Help?

I’m Here To Assist You job1

Something isn’t Clear?
Feel free to contact me, and I will be more than happy to answer all of your questions.