Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Medie

Maskinmester redder liv

28-årige Lasse Kanstrup har kombineret jobbet som sejlende maskinmester med en tjans som livredder på danske og New Zealandske badestrande. Sikkerhed, overblik og snarrådighed er fælles fokusområder for begge job.

Det handler ganske enkelt om vand for maskinmester Lasse Kanstrup. Hans første job var som sejlende mester hos Mærsk, i dag er han ansat i Søværnet og igennem fem år har han i ferier og under sabbatår arbejdet som kystlivredder.

»Vand er fascinerende, men havet kan været et farligt sted. Både som maskinmester og livredder kan jeg godt lide at have sikkerhed i fokus og at have overblik. I begge job skal jeg være klar, hvis noget uventet sker, og det er mit ansvar at finde en løsning om det så er mennesker, der har brug for hjælp eller et containerskib, der har motorproblemer,« forklarer Lasse Kanstrup.

1. august begyndte han på Søværnets 18-måneders officersuddannelse, hvor han i et fremtidigt job kan få ansvar for både mennesker og maskiner.

»Uddannelsen og de senere jobmuligheder kombinerer flere af de områder, jeg gerne vil arbejde med blandt andet det tekniske, sikkerhed og ledelse, og desuden får jeg en fysisk aktiv hverdag, som jeg også sætter pris på,« fortæller Lasse Kanstrup. 

Fem sæsoner i Danmark og New Zealand

Lasse Kanstrup blev uddannet fra Maskinmesterskolen København i januar 2016, og i skolens sommerferier har han haft job som kystlivredder hos TrygFonden.

»Det er et alsidigt job, hvor man sjældent ved, hvad dagen bringer – det afgør vejret og strandens gæster. Jeg står over for vidt forskellige opgaver alt afhængig af, om det er en kold regnvejrsdag ved Vesterhavet eller en varm solskinsdag ved et fyldt havnebad. Men uanset antallet af gæster, så er det altid min opgave at være klar på det uventede – nøjagtig som når man er på et skib. Her skal man også være forberedt på hvad som helst,« forklarer Lasse Kanstrup.

Når der er mange mennesker på stranden, går en stor del af livredderens arbejdsdag med overvågning.

»Man skal hele tiden være opmærksom på det, der kan ske – vi skal se faren, før den opstår og beslutte, om der skal skrides ind. Der kan heldigvis gå lange perioder, hvor der ikke opstår livstruende situationer, men når det pludselig sker, skal jeg være klar,« fortæller livredderen.

Tilstedeværelse og service er også vigtige arbejdsområder, når han patruljerer i TrygFondens gule livredder-trøje.

»Folk skal føle sig trygge ved mig, så jeg bruger også tid på at gå rundt og snakke med gæsterne og derigennem oplyse dem om, hvad de selv skal være opmærksomme på, når de bader. Der er også masser af mindre alvorlige opgaver som at sætte plastre på og behandle sår fra brandmænd. Jeg kan godt lide tanken om, at jeg kan hjælpe mennesker, når de har problemer,« forklarer Lasse Kanstrup.

Desuden er det både som maskinmester og som livredder vigtigt at kunne samarbejde med forskellige mennesker.

»På et skib møder man ofte en international besætning, og på stranden hvor vi er 200 livreddere, der skifter strand og kollegaer hver uge.«

Sidste år tog han et sabbatår, hvor han i syv måneder rejste rundt sammen med sin kæreste i New Zealand. Her arbejdede han i en periode som kystlivredder på de new zealandske badestrande.

Læs hele artiklen i Maskinmesteren nr. 8, 2018

 

Lasse Kanstrup blev uddannet fra Maskinmesterskolen København i januar 2016, og i skolens sommerferier har han haft job som kystlivredder hos TrygFonden. Lasse Kanstrup blev uddannet fra Maskinmesterskolen København i januar 2016, og i skolens sommerferier har han haft job som kystlivredder hos TrygFonden.
fredag den 10. august 2018

Relaterede artikler

 • Et maskinmesterjob med masser af kød på mandag den 18. maj

  Jan Nygaard er teknisk chef på Danish Crowns fabrik i Kina, som forædler dansk svinekød til det kinesiske marked. Fabrikken har fuld sporbarhed for alle produkter helt tilbage til de danske svineavlere.

  Læs artiklen
 • Søfarende bør prioriteres i tests onsdag den 29. april

  Danske Rederier, Metal Maritime og Maskinmestrenes Forening kommer med fælles opråb til myndighederne om mulighed for coronatest af søfarende, der skal påmønstre. 

  Læs artiklen
 • Aftale om løsning af besætningsskift under Corona-krisen tirsdag den 07. april

  Maskinmestrenes Forening og Metal Maritime har indgået aftale med Danske Rederier om løsning af problemerne, opstået i forbindelse med udsatte besætningsskift og dermed forlængede ude- og hjemmeperioder.

  Læs artiklen
 • Færgefartens Formel 1-team tirsdag den 20. august 2019

  Molslinjen er et af verdens førende hurtigfærgerederier. Strategien er at holde den tekniske ekspertise i rederiet, og det skaber rige faglige udfoldelsesmuligheder for maskinmestre.

  Læs artiklen
 • Direkte fra uddannelse til projektledere tirsdag den 23. juli 2019

  To unge, nyuddannede maskinmestre er gået direkte fra skole til job som projektledere hos automationsvirksomheden Sealing System, der leverer palleterings- og robotløsninger til industrien.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.